به گزارش همشهری آنلاین و به نقل اطز نیو اطلس، شرکت کشتی سازی دولتی چین (CSSC) در حال تقویت تلاشهای خود در جهت استفاده از بادهای فراساحلی است . این شرکت اعلام کرده که بزرگترین و قدرتمندترین توربین بادی را می سازد. این توربین با عنوان H۲۶۰-۱۸MW دارای روتوری با سه پره با قطر عظیم ۲۶۰ متر خواهد بود و قادر به تولید ۱۸ مگاوات برق است.
منطقی است که یک شرکت کشتی سازی در صدد به انجام رساندن این پروژه باشد. شاید یکی از دغدغههای اصلی حمل پرههای این توربینهای عظیم به محل نصب باشند.حمل پرههای توربینهای بسیار کوچکتر در حال حاضر کار بسیار سخت و پر دردسری است. بنابراین ساختن آنها درست در کنار یک اسکله در تاسیساتی که برای ساخت، جابجایی و نصب سازههای عظیم در داخل آب طراحی شده است، جلوی بسیاری از مشکلات آینده را میگیرد.
اندازه پرهها و تیغههادر هنگام وزش باد بسیار مهم است. هرچه پرهها یا تیغههای توربینهای شما طولانیتر باشد، منطقه حرکتی آن بزرگتر است و باد بیشتری در فضایی وسیع تر جا به جا میکند و میتوانید انرژی بیشتری از یک تورین برداشت کنید .زمانی از بادهای دریایی صحبت میشود، این مساله نیز باید در نظر گرفته شود که ساخت سازه در بستر دریا هزینههای گزافی را میطلبد، بنابراین مهمترین محhسبهای که باید در این میان در نظر گرفته شود تولید انرژی بیشتر از مکانهای کمتر است که این خود ریسک پذیری پروژه را بالا میبرد.
رکورد قبلی در زمینه تورینهای بزرگ و قدرتمند از آن «مینگ یانگ اسمارت انرژی مای اس ای» بود که از تیغه های ۱۱۸ متری برخوردار بود میتوانست هوا را در منطقهای به وسعت ۴۶ هزار متر مربع جارو کند. Nv توربین جدید H۲۶۰-۱۸MW CSSC Haizhuang طول تیغه تا ۸.۵ درصد افزایش داده شد و به ۱۲۸ متر (رسید و منطقه هوای جارو شده را با ۱۵.۲ درصد افزایش به ۵۳ هزار متر مربع رساند.
اما توربین H۲۶۰-۱۸MW در شرایط پیک در هر بار چرخش قادر به تولید ۴۴.۸ کیلووات ساعت انرژی خواهد بود. این توربین قادر است هوای اطراف خود را در فضایی به وضعت حدود ۱۰ زمین فوتبال جابه جا کند، پیشتر بزرگترین توربین دنیا هوا را در فضایی به وسعت حدود ۸.۶ زمین فوتبال جابه جا میکرد.
افزایش قطر توربین از ۱۷۱ متر به ۲۶۰ متر آنگونه که در تصویر زیر نشان داده میشود باعث افزایش تولید برق از ۵ مگاوات به ۱۸ مگاوات میشود:
کمپانی «سی اس اس سی» اعلام کرده که با استفااده از این توربینهای ۱۸ مگاواتی هیولا مانند میتوان یک مزرعه بادی فراساحلی با ظرفیت ۱ گیگاوات ایجاد کرد. این توربین غول آسا همچنین نسبت به توربینهای ۱۶ مگاواتی به ۱۳ درصد دستگاههای کمتری نیاز دارد. برای نصب این توربینها در بستر دریا، به کار و کابل کشی کمتری نیاز است که همین باعث کاهش مصرف انرژی می شود. استحصال انرژی بیشتر از تنها یک توربین، باعث کاهش هزینه مزرعه تا صدهامیلیون یوان چین میشود. در حال حاضر ارزش هر ۱۰۰ میلیون یوان چین برابر با ۱۴.۸ میلیون دلار است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما