به گزارش همشهری آنلاین، نواب شمسپور مدیرکل روابط آموزشهای همگانی جمعیت هلال احمر گفت: با افزایش نزولات جوی و کاهش شدید دما بسیاری از مردم با کمک ناآگاهانه به خود یا دیگران، ناخواسته مشکلات جسمیپایداری را ایجاد میکنند. بنابراین توجه نکات کلیدی در مواجهه با یخزدگی بسیار اهمیت دارد.
او هشدار داد: در صورتی که فرد دچار یخ زدگی شد، به هیچ وجه عضو یخزده بدن را به جهت گرم شدن ماساژ ندهید چون این کار باعث آسیب زدن به بافت بدن میشود.
شمسپور افزود: یخزدگی بیشتر در اندامهایی رخ میدهد که به طور مستقیم در هوای سرد قرار میگیرند، همچون گوشها، انگشتان دست یا پا و بینی و در چنین شرایطی اندام یخزده حس ندارد و رنگ آن تغییر میکند و حتی در مواردی دچار تاول میشود.
وی ادامه داد: اگر با فرد دچار یخزدگی مواجه شدید ابتدا از پانسمان خشک استفاده کنید و ناحیه یخزده را بر قسمتهایی از بدن او یا خودتان که گرمتر است، قرار دهید و در صورت امکان به او نوشیدنی گرم بدهید.
مدیرکل روابط آموزشهای همگانی جمعیت هلال احمر گفت: اگر فرد یخزده دچار عدم تعادل، کاهش تعداد نبض و تنفسهای کمعمق شد و این علائم در حال شدت بود، سعی کنید او را به جای گرم منتقل کنید و در صورت امکان لباسهای خیس او را عوض کنید.
شمسپور ادامه داد: اگر فرد حادثهدیده غیرپاسخگو بود یا تنفس مؤثر نداشت، ابتدا آرامش خود را حفظ کنید، سپس او را با لباس یا پتو بپیچید و به کمر خوابانده و با فشار دست بر قفسه سینه احیا یا cpr را آغاز کنید.
وی تاکید کرد: هموطنان عزیز میتوانند در صورت بروز حادثه در مناطق برونشهری، روستایی و صعبالعبور با شماره ۱۱۲ امداد و نجات هلال احمر تماس بگیرند.
گفتنی است، شماره ۱۱۲ حتی در مناطقی که آنتن مخابراتی وجود ندارد با هر مدل از گوشیهای تلفن همراه قابل دسترسی و تماس است.
نظر شما