یک کوه یخ به اندازه شهر لندن از قفسه یخی در قطب جنوب جدا شده و محققان می‌گویند ربطی به بحران تغییرات آب و هوایی ندارد.

شکاف یخ قطبی

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از ساینس الرت، محققان اعلام کردند که یک کوه یخ بزرگ تقریبا به اندازه لندن، از شبکه قفسه یخی برانت در قطب جنوب، در نزدیکی یک ایستگاه تحقیقاتی شکسته و جدا شده است. این دومین شکستگی از این دست در دو سال گذشته است. 

موسسه تحقیقاتی قطب جنوب بریتانیا اعلام کرده است که تشکیل کوه یخ جدید و جدا شدن این قطعه بزرگ، در فرآیندی طبیعی به نام «زایمان» اتفاق افتاده و تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی رخ نداده است. 

کوه یخ، به اندازه ۱،۵۵۰ کیلومتر مربع، یک دهه پس از آنکه دانشمندان برای اولین بار شکاف های گسترده‌ای را در قفسه یخی مشاهده کردند، از قفسه یخی ضخیم  ۱۵۰ متری جدا شد.

جدایی مشابه، که طی آن کوه یخ ۱،۲۷۰ متر مربعی به وجود آمد، حدود یک سال پیش رخ داد. دومینیک هاجسون، از موسسه تحقیقاتی قطب جنوب بریتانیا گفت: «این رویداد زایمانی پیش‌بینی شده و بخشی از رفتار طبیعی قفسه یخی برانت است.»

ایستگاه تحقیقاتی هالی ۶ (Halley VI) انگلیس، روزانه وضعیت قفسه یخ شناور وسیع را کنترل می‌کند. پایگاه تحقیقاتی سیار به دلایل ایمنی در سال های ۲۰۱۶-۲۰۱۷ بعد از مشاهده ترک‌های یخ به داخل کشور منتقل شد. از آن زمان، کارمندان فقط در طول تابستان قطب جنوب بین نوامبر تا مارس در آنجا مستقر می‌شوند و ۲۱ محقق در حال حاضر در محل هستند.

آن‌ها از منبع تغذیه و امکاناتی مراقبت می‌کنند که در طول زمستان و از راه دور آزمایش‌ها و بررس‌های علمی را انجام می‌دهند؛ زمانی که ۲۴ ساعت شبانه‌روز تاریک است و دمای هوا تا زیر منهای ۵۰ درجه سانتیگراد کاهش می‌یابد. 

هاجسون گفت: «تیم‌های علمی و عملیاتی ما همچنان به نظارت بر قفسه یخ ادامه می‌دهند تا از امنیت آن اطمینان حاصل کنند.»

کد خبر 737132
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha