رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: براساس آخرین اطلاعات تراز دریای خزر طی ۱۵ سال بیش از ۲ متر کاهش یافته است. کاهش قابل توجه تراز آب دریای خزر موضوع مهمی است و جای تامل بیشتری را دارد.

انتقال آب دریای خزر، جنگل‌های هیرکانی را نابود می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین، علی جاویدانه روز پنجشنبه در شورای برنامه ریزی و توسعه مازندران در ساری افزود: ایستگاه‌های پایش سطح تراز دریا که در مناطق جنوب و شمال کشور کاربرد دارد، بررسی رفتار زجر و مد دریا را انجام می دهد.۲۰ ایستگاه تراز سطح دریا در کشور وجود که از این تعداد پنج ایستگاه در شمال کشور مستقر است که از این تعداد سه ایستگاه در سواحل دریا در مازندران قرار دارد.

رییس سازمان نقشه‌برداری کشور گفت : این ایستگاه‌ها وضعیت جزر مدی دریا را به صورت سالانه ارائه می‌دهد و براساس اطلاعات این ایستگاه‌ها تراز دریای خزر طی ۱۵ سال بیش از ۲ متر کاهش یافته است. کاهش قابل توجه تراز آب دریای خزر موضوع مهمی است و جای تامل بیشتری را دارد.

به گزارش ایرنا، سطح آب دریای خزر پس از بالاترین تراز آب ۸۰ سال اخیر در سال ۱۹۹۵ میلادی، با سیری غیریکنواخت در حال کاهش بوده و بیشترین میزان این کاهش طی سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ میلادی به وقوع پیوسته است.

البته طی سال‌های اخیر علاوه بر تغییرات موثر منابع آب رودخانه‌ای، افزایش دمای هوا و اثرگذاری آن بر میزان تبخیر و هدر رفت آب، در روند تغییرات سالانه و نوسانات آب تاثیر داشته است. ویژگی‌ بارز دریای خزر، نوسانات دوره‌ای سطح آب است که آن را از دیگر پهنه‌های آبی متمایز می‌سازد. براساس آمار ثبت شده در ایستگاه‌های ترازسنجی دریای خزر، سطح آب این دریا از سال ۱۸۳۷ تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی از روند تغییرات و رفتار نوسانی متنوعی برخوردار بوده است. در حدود نیمی از این بازه زمانی حد فاصل سال‌های ۱۸۳۷ تا ۱۹۳۰ میلادی، دریای خزر روند نوسانی بسیار ملایم و به طور متوسط بین یک تا دو سانتی‌متر کاهش در سال داشته است.

طبق گزارش موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، سطح آب دریای خزر پس از بالاترین تراز آب ۸۰ سال اخیر در سال ۱۹۹۵ میلادی، با سپری غیریکنواخت در حال کاهش است. بیشترین میزان این کاهش در بازه زمانی سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ میلادی به وقوع پیوسته و این رخداد با کاهش قابل ملاحظه آبدهی رودخانه‌های مهم شمالی از جمله رودخانه ولگا هم زمان بوده، البته در طی سال‌های اخیر علاوه بر تغییرات موثر منابع آب رودخانه‌ای، افزایش دمای هوا و اثرگذاری آن بر میزان تبخیر و هدر رفت آب، در روند تغییرات سالانه و نوسانات آب تاثیر داشته است.

کد خبر 737572
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
    11 10
    اینکه دریای خزر خشک میشه یا نه رو رسانه های نفوذی و جاسوسهای روس و انگلیس مدام پخش میکنن حالا چرا؟اولین دلیل میخوان مردم ساده رد بترسونن تا از نظر روانی مانع استفاده از دریای با ارزش خزر توسط ایرانیها بشن،مردم ایران تابحال هیچ برداشتی از آب و گاز و نفت دریای خزر نداشتن ولی جوری رسانه های جو سازی میکنن که انگار ایرانیها مقصر پس رفت آب دریا هستن،لعنت بر روس و انگلیس خبیث
  • IR ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
    16 3
    واقعا چطوری این جوری مدیریت می کنید این همه موفقیت در نابود کردن همه چیز خارق العاده است
  • IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
    19 1
    حالا برنامه بذارین که آب دریاچه کاسپین رو بعد از شیرین‌سازی و رها کردن نمک در آب دریاچه، به فلات مرکزی منتقل کنید. دریغ از کمی اندیشه!!!!!!
  • مهسا IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
    10 3
    کافیه سد ولگارو یه نمه باز کنن رشتو هم اب میگیره.اینا چیه میگن؟حالا بارندگی و خشکی جلگه هارو بگن یه چیزی.این دریاچه پایینتراز سطح دریاهاست.به راحتی با اب ولگا که بهشون وصله پر میشه.ولی آب شورنمیخواییم.