به گزارش همشهری آنلاین، هفته گذشته یک کوچه در حد فاصل خیابان فلسطین جنوبی و برادران مظفر (صبا) به نام زنده یاد خسرو شکیبایی نامگذاری شد که این اقدام شهرداری تهران واکنشهایی به خود به همراه داشت. این در حالی است که جادارد اسامی بیشتری از فعالان این عرصه به این فهرست اضافه شود به عنوان مثال جای نام زنده یاد علی حاتمی در این فهرست بسیار خالی است.
نامگذاری در دستور کار شورای شهر پیشین
نامگذاری بعضی از خیابانها و کوچههای تهران به نام چهرههای فرهنگی، هنری و علمی از دوره پیشین شورای شهر تهران در دستور کار بود. البته گاهی گلهها و انتقادهایی هم از بابت انتخاب بعضی از کوچهها و خیابانها وجود داشت. با این همه، روند کلی این نامگذاریها برای هموطنانی که دغدغه فرهنگ و هنر دارند، خوشحالکننده بود.
- جزئیات قیمت بلیت جشنواره فیلم فجر | زمان پیش فروش بلیتها
- عکس | ماجرای انتقام در جشنواره فجر چیست؟
- ببینید | واکنش مردم به بازی پارسا پیروزفر در نمایش خیابانی | مردم دورش جمع شدند ...
هفته گذشته کوچه «ماه» (بین فلسطین جنوبی و برادران مظفر) به نام خسرو شکیبایی نامگذاری شد که برخی دلایل این نامگذاری در این نقطه از شهر را قرار گرفتن ساختمان شماره دو خانه تئاتر در این کوچه را علت نامگذاری بیان کردهاند. نه خانه تئاتر و نه خانواده خسرو شکیبایی از این نامگذاری خبری نداشتهاند و ایرج راد، رئیس هیات مدیره خانه تئاتر و پوریا شکیبایی، پسر خسرو شکیبایی در گفت و گو با رسانهها از این نامگذاری اظهار بیاطلاعی کردهاند.
این درحالی است که شورای شهر تهران تابستان سال گذشته نامگذاری کوچه «ماه» به نام خسرو شکیبایی را تصویب کرده بود و این موضوع به تازگی اجرایی شده است.
نامگذاریها و گلایه مندیها
دوره پیشین شورا همانطور که گفته شد نامگذاری معابر و خیابانهای تهران به نام چهرههای علمی، فرهنگی و هنری را در دستور کار خود قرار داده بود که در این رابطه اسامی هنرمندانی چون زنده یادان جمشید مشایخی، عزتالله انتظامی، محمدعلی کشاورز، داود رشیدی و هنرمند حاضر علی نصیریان وجود داشت که خوشبختانه همه این نامگذاری تاکنون صورت گرفته، ولی در این رابطه خانواده رشیدی و علی نصیریان از انتخاب مکانها گلایههایی ابراز کرده بودند که در نهایت گلایهها در خصوص تغییر مکانها تاثیری نداشتهاند.
خیابان جمشید مشایخی
۱۳ اردیبهشت سال ۹۸ طی مراسمی با حضور خانواده این هنرمند و جمعی از اهالی سینما و مسئولان خیابان «ج» در منطقه یک تهران (در ابتدای خیابان مقدس اردبیلی) به نام زندهیاد جمشید مشایخی نامگذاری و تابلو و پلاک آن نصب شده بود.
نصب سردیس و تابلوی خیابان «عزتالله انتظامی»
در ۲۶ مرداد سال ۹۸ نیز با حضور رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران و همچنین شهردار منطقه یک تهران و همزمان با آیین بازگشایی خانه موزه استاد انتظامی از سردیس و تابلو خیابانی استاد انتظامی در خیابان پورابتهاج، خیابان شهید سباری، نبش خیابان موحد دانش رونمایی شد و نام قدیم خیابان به نام عزت لله انتظامی تغییر یافت. گفتنی است خانه موزه استاد انتظامی در خیابان شهیدان احمدی ناحیه هشت شهرداری منطقه یک تهران قرار دارد.
خیابانی برای زنده یاد داود رشیدی
در تیرماه سال ۱۳۹۹ سردیس برنزی زنده یاد داود رشیدی هنرمند سینما و تئاتر کشور عصر چهارشنبه در خیابانی واقع در منطقه ۲ پایتخت نصب شد و نام خیابان معارف به نام زنده یاد داود رشید تغییر یافت.
تداوم نامگذاریها
در ادامه نامگذاری خیابانها به نام چهرههای شاخص هنری و فرهنگی شهرداری تهران نام خیابان نیلوفر در منطقه دو تهران را به نام علی نصیریان و ۲۴ متری سعادت آباد را به نام استاد محمدعلی کشاورز تغییر داده بود.
یک سهم برای زنان بازیگر
نگاهی به فهرست اسامی سینماگرانی که نام آنها روی خیابانها گذاشته شده گواه این است که سهم بانوان سینماگر در این میان دیده نشده و در این نامگذاریها فقط نام یک بانوی هنرمند دیده می شود. «برنا» نام قدیمی در خیابان ایرانشهر و در ضلع شمالی پارک هنرمندان بود که اکنون به اسم زنده یاد جمیله شیخی نامگذاری شده است که نشان از سهم ناچیز بانوان سینماگر در نامگذاریهای خیابانها و کوچههای تهران دارد.
مکث
سهم سینماگران
اعضای شورای شهر تهران در ۲۶ آذر ۱۳۹۸ به نامگذاری خیابانی به نام «عباس کیارستمی» رای مثبت داده بودند. اکنون خیابان عباس کیارستمی در منطقه ۱ تهران واقع شدهاست و از محلههای باغ فردوس و تجریش عبور میکند. خیابان عباس کیارستمی به معابر مهمی مانند تختی، جلیل شهناز وطوسی متصل شده است. همچنین کوچه دوازدهم زرافشان شمالی به نام زنده یاد علی معلم و یک خیابان در ایرانشهر به زنده یاد حمید سمندریان در خیابان ایرانشهر اختصاص یافته است.
نظر شما