به گزارش همشهری آنلاین، اقداماتی پس از سرقت موبایل وجود دارند که باید انجام دهید. از جمله شایعترین جرایم که روزانه اتفاق میافتد سرقت تلفن همراه است، که در اغلب موارد با اعمال راهکارهای قانونی قابل پیدا شدن است.
اقداماتی پس از سرقت موبایل
نخست به محض اینکه متوجه نبودن موبایلتان شدید، سریعا با شماره خود تماس بگیرید؛ چرا که ممکن است خوش شانس باشید و کسی آن را پیدا کرده باشد و پاسخ دهد.
اما قدم بعدی پس از به سرقت رفتن تلفن همراه این است که سریعا مراتب را به اپراتور مربوطه اعلام و سیمکارت خود را از دسترس خارج کنید ( بسوزانید) تا حداقل مسئولیت حقوقی در قبال احتمال ارتکاب به اعمال مجرمانه گریبانگیرتان نشود.
سپس جهت ردیابی گوشی میبایست با در دست داشتن مدارک شناسایی از جمله کارت ملی، شناسنامه و همچنین جعبه گوشی به نزدیکترین کلانتری یا دادسرا مراجعه کرده و تقاضای خود را ارائه دهید تا اقدامات فنی و اطلاعاتی دیگر صورت پذیرد.
اقداماتی پس از سرقت موبایل از طریق مراجع قضایی
اقدامات پس از سرقت موبایل از طریق مراجع قضایی به این صورت است که فرد مالباخته با مراجعه به کلانتری و توضیح شرایط و موضوع به آنان، پیگیری لازم را از مامورین کلانتری بخواهد.
مامورین کلانتری یا دادسرا بعد از این که شکایت شما مکتوب شد با صدور درخواستی به اپراتورها ردیابی گوشی را میخواهند.
دادسرا بعد از تحقیقات مقدماتی و صدور کیفرخواست پرونده را به دادگاه ارسال میکند. دادگاه به بررسی دقیقتر و ردیابی گوشی از طریق مخابرات میپردازد.
در صورتیکه موبایل یافت شد، فرد متهم را احضار میکند و به پرونده جرم سرقت گوشی رسیدگی میکند و رای مقتضی صادر میشود.
اقداماتی پس از سرقت موبایل از طریق مخابرات
دومین راه پیگیری سرقت موبایل، از طریق مخابرات است. در این راه باید به مخابرات مراجعه شود و درخواست مسدود کردن خط شود.
در صورتیکه فرد سارق هرگونه سواستفادهای از خط تلفن همراه کند شخص دارنده خط مسئول است. بنابراین مسدود کردن خط برای جلوگیری از سواستفاده سارق بسیار ضروری و مهم است.
منبع: اقتصاد آنلاین
نظر شما