این مطلب در رابطه با تخلیه ملک توسط مالک جدید تهیه شده است. قرارداد اجاره جزو یکی از قرارداد های بسیار رایج است که امروزه دارای کاربرد های زیادی است.

image-20230212120809-1.png

اجاره نوعی عقد قرارداد است. بر اساس این عقد، مستاجر موظف می‌ شود که اجاره بها را به موجر پرداخت کند و در مدت زمان مشخص شده در ملک ساکن شود. قرارداد اجاره بسیار لازم و حیاتی است. زیرا به موجب آن مستاجر و موجر متعهد می‌ شوند که به تعهدات خود پایبند بوده و وظایفی را که در قبال هم دارند بدون کم و کاست انجام دهند.

به موجب قرارداد اجاره، مالک می‌ تواند در صورت لزوم، حکم تخلیه ملک توسط مالک را نیز بگیرد و مستاجر را از ملک بیرون کند. مالک می‌ تواند به موجب این اجاره، بدون هیچ مشکلی در صورت لزوم و بر اساس رای دادگاه هرگونه تصرفی در ملک خود انجام دهد.

اگر شما در خصوص تخلیه ملک توسط مالک جدید سوالی دارید می توانید با مشاوره حقوقی تلفنی سوالات خود را مطرح کنید و پاسخی درست و قانونی دریافت کنید. به موجب این پاسخ می توانید اقدام درست و نتیجه بخشی نیز انجام دهید.

آیا امکان فروش ملک در زمان اجاره وجود دارد؟

این سوال برای بسیاری از افراد پیش می‌ آید که آیا مالک می تواند ملکی که در دست مستاجر است، در زمان اجاره بفروشد. در جواب این پرسش باید گفت مالک می‌ تواند بر اساس ماده ۴۹۸ قانون مدنی ملک خود را در زمانی که اجاره است، بفروشد. خرید و فروش ملک با مستاجر دارای هیچ مشکل و منع قانونی نیست. موجر می‌ تواند این کار را به صورت قانونی انجام دهد. همچنین نیازی به رضایت مستاجر برای انجام این کار وجود ندارد. البته در نظر داشته باشید که فروش ملک توسط موجر دلیل بر ابطال شدن اجاره نامه نیست و مستاجر می تواند تا مدت زمان باقی مانده از اجاره، درون ملک مورد نظر سکونت کند. خریدار جدید می تواند به عنوان قائم مقام مالک قبلی معرفی شده و طرف قرارداد با مستاجر باشد.

مستندات قانونی در تخلیه ملک

مستندات قانونی برای تخلیه ملک توسط مالک جدید وجود دارند که شما می‌ توانید توسط وکیل تخلیه ملک این مستندات را دانسته و از آن ها آگاهی داشته باشید. به این صورت می‌ توانید اقدام درست و هوشیارانه ای انجام دهید. در بعضی شرایط موجر می تواند دستور تخلیه را از شورای حل اختلاف بگیرد. شرط اول این است که باید حتماً مدت قرارداد و اجاره نامه به پایان رسیده باشد. در غیر اینصورت شما به هیچ عنوان نمی توانید تخلیه ملک خود را دریافت کنید. همچنین باید قرارداد شما توسط دو شاهد امضا شده و رسمی و قانونی باشد. از قرارداد، باید دو نسخه تنظیم و دست مالک و مستاجر باشد و هر دو نسخه شبیه هم و یکسان باشند. همچنین به امضای دو طرف و شاهدین رسیده باشد.

همچنین باید در نظر داشته باشید که قرارداد اجاره نامه باید مرتبط با املاک تجاری فاقد سرقفلی و املاک غیر تجاری باشد. قانون ۹ شورای حل اختلاف مربوط به مهم‌ترین مستندات قانونی برای تخلیه ملک تجاری است. علاوه بر این قانون می توانید قانون ۲، ۳، و ۵ مرتبط با موجر و مستاجر را در مصوب ۱۳۷۶ مطالعه فرمایید. مدارکی برای صدور دستور تخلیه وجود دارند که این مدارک شامل: اظهارنامه، فتوکپی برابر اصل قرارداد اجاره و همچنین کپی برابر با اصل سند مالکیت هستند.

شرایط تخلیه ملک توسط مالک جدید چگونه است؟

چگونگی تخلیه مستاجر در فرض فروش ملک

در قسمت بالا سعی کردیم تا در رابطه با تخلیه ملک توسط مالک جدید صحبت کنیم. حال می خواهیم در رابطه با چگونگی تخلیه مستاجر در فروش ملک اطلاعاتی را به شما بدهیم. قدم اول بررسی این موضوع است که اجاره نامه عادی است یا رسمی. بر اساس ماده ۳ قانون مرتبط با روابط مستاجر و موجر شرایطی در رابطه با اجاره نامه عادی و رسمی پیش‌بینی شده است. شرایطی که در ماده ۳ قانون در سال ۱۳۷۶ پیش‌بینی شده است شامل بعضی موارد است. به عنوان مثال تخلیه ملک توسط مستاجر پس از پایان مدت اجاره نامه است. پس از پایان مدت اجاره نامه باید مستاجر به صورت فوری ملک را تخلیه کند.

مستاجر باید ظرف یک هفته ملکی را که در دست اجاره داشته است تخلیه کرده و آن را به موجر تحویل دهد. اگر قرارداد به صورت رسمی باشد مالک یا همان موجر می تواند به اداره اسناد رسمی مراجعه کرده و حکم تخلیه را دریافت کند. پس از آن به دفتر اسناد رسمی که در آنجا اجاره نامه را منعقد کرده مراجعه کرده و درخواست صدور اجراییه ی حکم مورد نظر خود را داشته باشد. اگر پس از اتمام قرارداد، مستاجر ملک را تخلیه نکند مالک می تواند به شورای حل اختلاف یا دادگاه مراجعه کرده و با ارائه اسناد مالکیت و همان اجاره نامه، حکم تخلیه ملک را بگیرد.

شرایط تخلیه ملک توسط مالک جدید چگونه است؟

تکلیف مستاجر پس از فروش ملک چیست؟

اگر مالک تصمیم بگیرد ملکش را که مستاجر ساکن آن است بفروشد، ممکن است مشکلاتی برای مستاجر به وجود بیاید. البته باید گفت که فروش ملک در زمانی که در اجاره است، مجاز است. مالک می تواند خانه خود را هر زمان که اراده کند بفروشد. اما ممکن است اختلاف بین فروشنده و خریدار و مستاجر پیش بیاید. البته مستاجرین در این خصوص نباید نگرانی داشته باشند.

زیرا در صورت فروش ملک آن‌ ها می‌ توانند با توافق مالک جدید، درون ملک به سکونت ادامه دهند. همچنین می توانند یک قرارداد جدید بین مالک جدید عقد کنند تا نگرانی شان در این زمینه از بین برود. اما اگر خریدار و فروشنده به این توافق برسند که بعد از معامله ملک تخلیه گردد، باید حتما این موضوع را با مستاجر در میان گذاشته و در صورت تمام نشدن مدت اجاره نامه، مستاجر مبلغی را به عنوان خسارت به مستاجر پرداخت کند. اما در بیشتر موارد مستاجر می تواند با مالک جدید به توافق رسیده و در صورت رضایت دو طرف یک قرارداد جدید در رابطه با خانه مورد نظر، بین خود تنظیم کنند.

کد خبر 741404

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha