به گزارش همشهری آنلاین، اولاف شولتس روز چهارشنبه با انتشار پیامی در توئیتر مدعی شد: «حکم اعدام علیه جمشید شارمهد غیرقابل قبول است. ما آن را به شدت محکوم میکنیم و از رژیم ایران میخواهیم این حکم را لغو کند»
وی در تداوم حمایت از اغتشاشات اخیر در ایران ادعا کرد: «ایران با هر روش ممکن، با مردم خود مقابله میکند و نسبت به حقوق بشر بیاعتناست.»
ساعاتی پیش هم خبرگزاری رویترز از احضار کاردار سفارت کشورمان در برلین و اخراج دو تن از دیپلمات های کشورمان در اعتراض به صدور حکم اعدام "جمشید شارمهد" خبر داد.
بر اساس این گزارش، «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان ادعا کرد: "ما نقض فاحش حقوق یک شهروند آلمانی را نمی پذیریم و از ایران می خواهیم تا ضمن نقض حکم شارمهد، دادگاه تجدیدنظر وی را به صورت عادلانه برگزار کند."
حمایت برلین از این تروریست در حالی است که طبق اعلام قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، بر اساس مستندات پرونده، جشمید شارمهد قصد انجام ۲۳ اقدام تروریستی داشته که موفق به انجام پنج مورد آن شده است.
دادگستری کل استان تهران دیروز اعلام کرد: دادگاه انقلاب تهران پس از اتمام رسیدگی به پرونده و انجام تحقیقات، جمشید شارمهد سرکرده گروه تروریستی تندر را به اتهام افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی به اعدام محکوم کرد.
پس از دستگیری متهم و صدور کیفرخواست، رسیدگی به این پرونده در هفت جلسه با حضور متهم و وکیل وی و شکات و خانواده شهدای ترور به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. متهم در مراحل مختلف رسیدگی به پرونده، مسئولیت تمام اقدامات تروریستی گروهک تروریستی تندر را برعهده گرفته و بر تاثیرگذاری خود بر مجریان و عوامل اقدامات تروریستی که به شهادت و زخمی شدن دهها تن از شهروندان ایران منجر شده اذعان داشته است.
بر اساس اعلام قوه قضائیه، پس از بررسی کامل پرونده، مستندات و قرائن موجود و اخذ دفاعیات متهم و وکیل وی، بر اساس رای دادگاه اقدامات جمشید شارمهد به طور گسترده موجب اخلال شدید در نظم عمومی و از مصادیق افساد فیالارض بوده و بزهکاری متهم محرز و مسلم تشخیص داده و به اعدام محکوم شد.
گروهک تروریستی تندر در اواسط سال ۱۳۸۲ توسط تعدادی از عناصر سلطنتطلب به سرکردگی فتحالله منوچهری و فرود فولادوند با رویکرد تئوریزه کردن تروریسم ضددینی در انگلستان تاسیس شده بود.
این گروهک تروریستی با بهرهگیری از رسانههای دیداری، شنیداری و مجازی مطالب توهین آمیزی علیه دین مبین اسلام انجام داده است. پس از انتخاب شارمهد در سال ۸۵ به عنوان سرکرده گروه از رویکرد نرم به رویکرد سخت و تروریستی تغییر مسیر میدهد و به اقدامات تروریستی در اماکن مذهبی، اقتصادی و حساس میپردازد، به طوریکه اقدامات جنایتکارانه این گروهک، موجب ناامنی جامعه و به خاک و خون کشیده شدن مردم شد.
نظر شما