براساس این لایحه که یک فوریت آن دهم دی ماه به تصویب مجلس رسیده بود، دولت خواستار انتقال بخشی از بودجه عمرانی امسال به بودجه جاری شده تا بتواند کسری خود برای مواردی همچون پرداخت حقوق و پاداش کارمندان و مطالبات بازنشستگان را رفع کند.
دیروز در جلسه علنی مجلس، بهدنبال اظهارات نمایندگان مخالف و موافق و دفاع نماینده دولت از لایحه یک فوریتی اصلاح بودجه، کلیات آن به رای گذاشته شد و در نهایت نمایندگان با 147رای موافق، 74رای مخالف و 12 رای ممتنع با کلیات آن موافقت کردند ولی بررسی جزئیات آن به جلسه سهشنبه موکول شد.
نکته جالب توجه درباره لایحه اصلاح بودجه 87، مخالفت رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با آن بود. رضا عبداللهی در مخالفت با اصلاحیه بودجه87 گفت: اگر ما این لایحه را بپذیریم قانون بودجه سال 87 را نقض کردهایم؛ چرا که خودمان در ماده41 قانون بودجه سال87 تصریح کردهایم باید در بودجه جاری صرفهجویی کنیم و مانع کسری بودجه شویم.
وی این امر را غیرکارشناسانه و غیرعلمی خواند و گفت: طرحها و پروژههای عمرانی را وقتی کسر میکنیم زمان ساخت آنها را به عقب میاندازیم و این خود یکی از علل تورم است.
وی در ادامه اظهار داشت: نکته بعدی این است که ما به بهانه اینکه حقوق، پاداش و عیدی کارکنان را بدهیم، از اعتبار پروژهها که در آن کارگران، مهندسان و تکنیسینها مشغول کارند کمکرده و آنها را بیکار میکنیم تا حقوق دولتیها را کامل پرداخت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه آیا این امر با شعار عدالتمحوری دولت نهم همگون است، افزود: این از معیار انصاف و عدالت به دور است، نباید طرف خصوصی را قربانی طرف دولتی کنیم. وی تصریح کرد: جا دارد که مجلس با اصلاحیه بودجه مخالفت کند تا روند این اصلاحیهها و متممها را ببریم و راه آن را قطع کنیم.
علی اصغر یوسفنژاد، نماینده ساری نیز در مخالفت با این اصلاحیه گفت: مخالفت من بهدلیل نحوه بودجهنویسی کشور است؛ چرا که ما اگر مبلغ درخواستی دولت را مقابل کل بودجه قرار دهیم، میبینیم بودجه ما چقدر انحراف دارد. چرا دولت برای لایق نشان دادن عملکردش علل کسری بودجه را اعلام نمیکند.