به گزارش همشهری آنلاین، اعضای مجموعه فرهنگی نوای سفیره و در رأس آنان خانم مجنونی، با ایده جالب خود مبنی بر راهاندازی «شهر بانوان»، برای بسیاری از خانمهای سرپرست خانوار اشتغالزایی کردهاند. آنها در شهر بانوان، کارواشی را راهاندازی کردهاند که تمام پرسنل آن را بانوان آسیب دیده تشکیل دادهاند و برای ترغیب افراد برای مراجعه به این شهر، در همین مجموعه در کنار کارواش، فروشگاه مواد غذایی راهاندازی و خدمات مورد نیازی همچون آرایشگری و خیاطی و ... را نیز عرضه کردهاند تا با ارائه خدمات کامل، به صرفهجویی در وقت و زمان مشتریان نیز کمکی کرده باشند.
کارگاه تولیدی که محل اشتغال بانوان سرپرست خانوار شد
فیروزه مجنونی (مشهور به نورانی) متولد سال ۱۳۵۰ و کارشناس ارشد الهیات در مقطع دکتری و سطح دو حوزه علمیه از استان تهران است که با راهاندازی مجموعه فرهنگی مذهبی «نوای سفیره» و هیأت «سفیره شام» که در مدرسه شایستگان منطقه ۴ تهران واقع در خیابان ۱۸۲ غربی تهرانپارس مجالس خود را برپا میکند، تاکنون اقدامات قابل توجه و ارزندهای را انجام داده است. او همچنین به عنوان مداح و سخنران در چهار نقطه تهران فعالیت دارد و یکی از کارآفرینان کشور نیز محسوب میشود. او میگوید: «در سال ۱۳۸۵ برای بانوان مطلقه و سرپرست خانوار، کارگاه تولید گان پزشکی و ملحفه یکبار مصرف برای دو بیمارستان میلاد و شریعتی راهاندازی کردم که الحمدلله ۱۵ تن از بانوان در آنجا مشغول به کار شدند، اما به دلیل مشکلاتی که برای فراهم کردن مکان این تولیدی ایجاد شد، بعد از ۱۰ سال فعالیت، کار تولیدی متوقف شد و بانوان شاغل در این کارگاه، به شغلهای دیگر منتقل شدند، اما همچنان تحت حمایت هیأت قرار دارند.»
جای نوشدارو، راه علاج به نیازمندان میدهیم
خانم نورانی افزون بر این، ۷۲ خانواده را زیر پوشش هیأت خود قرار داده و از آنها حمایت میکند، اما تفاوت اقدامات او با دیگر مجموعههای خیرخواهانه در این است که به صورت ریشهای به حل مشکلات افراد میپردازد و با خودکفا کردن نیازمندان و رساندن آنان به درآمد و حل مشکلات مسکن و شغلی این افراد، دیگر نیازمندان را برای دریافت کمک جایگزین آنان میکند. او میگوید: «به طور مثال برای برخی از خانوادههای نیازمند خودرو خریدیم تا در تاکسیهای اینترنتی مشغول به کار شوند و پس از رسیدن آنان به درآمد، دیگر نیازمندان را جایگزین آنان برای دریافت خدمات کردیم. با این روش در چند سال اخیر اقدامات بسیاری را انجام دادیم و در کنار آن کمکهای مقطعی زیادی نیز به خانوادههای مستمند داشتیم.»
اشتغالزایی برای افراد آسیبدیده
او برای افراد با روحیات مختلف، تدابیر متفاوتی را به کار گرفته و معتقد است: مخاطبین ما گاهی خود دارای روحیه هیأتی هستند که باید تلاش کرد این افراد را هیأتی نگه داشت، اما دسته دیگری نیز وجود دارند که آنها جوانان رها شدهای هستند که باید جاذبههایی را برای آنان ایجاد کرد تا جذب به هیأت شوند.
نورانی میگوید: «بخش دیگری از کار ما در زندانها و مکانهایی است که افراد آسیب دیده در آن به سر میبرند. وقتی این افراد از چنین مکانهایی رها میشوند، تلاش میکنیم تا برای آنها شغل ایجاد کنیم و مسئولیتی را در هیأت به آنها بسپاریم تا علاوه بر جلوگیری از آسیبهای بعدی، آنها را پای بند به تدین کنیم.»
دمام و طبلزنی در مدارس دخترانه برای جذب نوجوانان
او با حضور در مدارس برای جذب قشر نوجوان و جوان که بیشتر مایل به تماشای دستههای عزاداری با سنچ و زنجیر و ... هستند، تلاش میکند و به سبک عزاداری جنوبی همراه با دمام و طبل و ... برنامهها و دستههایی برای آنان برپا میکند تا دختران جوان را به هیأت و مراسم مذهبی جذب کند. او میگوید: «یکی از موفقیتهای ما در همین زمینه جذب جوانان در چارچوب دین رقم خورده است. ما به این جوانان بسیار بها میدهیم و آنها را گرامی میداریم و سعی میکنیم با برگزاری کلاسهای مداومی آنها را در هیأت خود ماندگار کنیم. تمام سوالات و شبهات آنها را با کمک دوستان و اساتید پاسخگو هستیم و معتقدیم زیبایی هیأت به این است که هم جسم و هم روح انسانها را تزکیه کند.»
هیأت و کار آفرینی مکمل یکدیگرند
اعضای هیأت سفیره شام را ۵۰ بانو تشکیل میدهند که سن تمام آنها زیر ۳۰ سال است و تمام کارهای هیأت از گردانندگی هیأت تا برگزاری مراسم، توسط آنان انجام میشود. خانم نورانی معتقد به تلفیق هیأت و کار آفرینی است تا بدین شیوه از افراد آسیب دیده نیز حمایت شود. هیأت و کارآفرینی را مکمل یکدیگر میداند، برای دلیلش میگوید: «چرا که عمده کسانی که امکان حضور در هیأت را ندارند به دلیل گرفتاریها و مشغلههایی است که در زندگی با آن مواجه هستند که باید جاذبههای بسیاری در هیأت ایجاد کرد که آنان هم ترغیب به حضور شوند و در کنار آن باید برای حل گرفتاری و مشکلات آنان نیز تلاش کرد.»
راهاندازی «شهر بانوان» در سعادت آباد تهران
او ادامه میدهد: «طبق فرمایش امیرالمومنین(ع) که میفرمایند: اگر فقر به خانهای وارد شود ایمان از ان خانه میرود، مجموعهای به نام «شهر بانوان» را در سعادت آباد تهران ایجاد کردیم تا به مقابله با فقر بپردازیم و ریشه آن را بخشکانیم. میخواهیم به این وسیله مکتب و مذهب را برای مردم زیبا جلوه دهیم و آنها را جذب به مراسم دینی و مذهبی کنیم. در این شهر کارواشی راهاندازی شده است که تمام پرسنل آن را بانوان آسیب دیده تشکیل میدهند،. در این مکان فروشگاه مواد غذایی نیز ایجاد شده تا مشتریان در مدت شستوشوی خودروی خود، بسیاری از کارهای دیگرشان را در داخل همین مجموعه انجام دهند و از فروشگاه مایحتاج خود را خریداری کنند و خدمات لازم از جمله خیاطی، آرایشگری و ...دریافت کنند تا در وقت و زمان آنان نیز صرفه جویی شده باشد.»
خانمها از مشاهده ایده «شهر بانوان» جذب هیأت میشوند
آنها در این اقدام خود همچنین برای ترغیب مشتریان به فرهنگ کتابخوانی، با راهاندازی میز فرهنگی، تخفیفهای ویژهای را برای کسانی قائل شدهاند که در مدت شست و شوی خودروی خود، ۱۰ صفحه کتاب نیز مطالعه کنند. خانم نورانی به بازخوردهای مثبت اینکار خود اشاره میکند و میگوید: «بسیاری از خانمها هنگام مراجعه به «شهر بانوان» کنجکاو میشوند که بدانند منشاء این ایده کجاست و وقتی متوجه میشوند از دل یک هیأت و مجموعه فرهنگی چنین مجموعهای ایجاد شده است، به سمت هیأت و شرکت در مراسم آن جذب میشوند.»
«شهر بانوان» به دلیل افزایش اجارهها تعطیل شد
این بانو برخی از گفتمانهای هیأت و جلسات پرسش و پاسخ را در کافه تعبیه شده در شهر بانوان برگزار میکند و گاهی حتی «شهر بانوان» را در ایامی همچون ماه محرم و فاطمیه سیاهپوش میکردند و بعضی از مراسم هیأت را در این مکان برپا میکردند تا در کنار کارآفرینی انجام شده کار فرهنگی نیز در این مجموعه صورت گیرد. البته ایده خانم نورانی در راستای ایجاد شهر بانوان علیرغم تمام تلاشی که برای اجرای آن کرد، پس از یکسال فعالیت به دلیل افزایش چند برابری اجاره بهای مکان و تقاضای مالیات بالا متوقف شد و تلاشهای او برای حفظ این مکان بینتیجه باقی ماند. او اکنون در تلاش است تا با یافتن مکانی مناسب، دوباره شهر بانوان خود را دایر کند.
«شهر بانوان» علاوه بر اینکه توانسته بود ۱۵ بانو را در قسمت کارواش مجموعه مشغول به کار کند، با شغلهای متفرقه بسیاری که در کنار اینکار ایجاد کرده بود، مجموعاً برای صدنفر اشتغالزایی کرده بود. طرح ایجاد «شهر بانوان» حالا اما با ورود به رویداد ایدهپردازی هیأت در میان تمام طرحهای وارد شده به این رویداد خوش درخشیده و توانسته از میان مجموع ایدهها بین ۸ ایده برتر قرار گیرد. خانم نورانی حالا برای توسعه و تحقق ایده خود و راهاندازی مجدد شهر بانوان، تقاضای مساعدت از سوی مسئولین را دارد تا بتواند مکانی را در داخل شهر تهران در اختیار بگیرد تا دوباره این شهر را دایر کند و افراد دیگری را به چرخه کار و اشتغال بیاورد.
نظر شما