به گزارش همشهری آنلاین، وزیر بهداشت امروز در این باره گفت: کمیته ویژهای را مامور کردیم که در این رابطه تحقیق کنند و از بهترین اساتید سمشناسی کشور کمک گرفتیم که تحقیقات آنها نشان داد سم بسیار خفیفی باعث این عوارض میشود.
از آنجا که این مسمومیت ها در چند شهر اتفاق افتاده به نظر می رسد دست هایی به دنبال ناامن جلوه دادن وضعیت کشور هستند.
دکتر ابراهیم فیاض استاد دانشگاه تهران در این زمینه به همشهری گفت:جنگ های امروزی بر اساس تکنولوژی ها صورت می گیرد. زمانی جنگ، جنگ توپو تانک بود اما اکنون جنگ رسانه ای در اولویت دشمنان است و میخواهند با فضا سازی رسانه ای روایت های درست را مخدوش کنند و روایت خودشان را غالب کنند.
دکتر فیاض ادامه داد : دشمنان اگر می خواستند واقعا مدارس را تعطیل کنند یا دشمنی خیلی واضح بکنند به جای اینکه دانش آموزان را با سم ضعیف مسموم کنند از راه های دیگری تلاش می کردند با روش های تروریستی مثلا خدای ناکرده جان چند دانش آموز را بگیرند و مثلا شیرینی مسموم به هر بهانه ای در مدارس توزیع کنند. در این صورت به زودی مشخص میشد که چنین رفتار زشتی از کجا نشات گرفته و چه کسانی در آن دست داشته اند.
وی افزود: اما دشمنان و مخالفان جمهوری اسلامی چنین قصدی نداشتند چون خیلی زود دستشان رو می شد چرا که فقط دنبال جوسازی رسانه ای هستند. مثل کشته سازی ها در اغتشاشات اخیر.
فیاض گفت: من ۲۰ سال پیش در یک سخنرانی در دانشگاه تهران گفتم در آینده نزدیک اقتصاد در دنیا «اعتباری» می شود و سیاست هم «سناریو» و دیگر بر مبنای تئوری نخواهد بود.
این استاد دانشگاه گفت: دراین جنگ رسانه ای هم چنین است . سناریو را می نویسند و اجرا می کنند. در اکراین وچین هم این سناریوها را اجرا کردند.
فیاض گفت: دشمنان می خواهند با این سناریو سازی ها نشان دهند که دین مساوی است با خشونت. در همین مسمومیت دانش اموزان هم همین است. می خواهند فضا را مبهم کنند و در نهایت تقصیر را بر گردن جمهوری اسلامی بندازند.
او گفت: شما ببینید در سینما می خواهند مسائل غیر اخلاقی را به نام حرفه ای بودن به خورد ملت بدهند.
فیاض گفت: الان در همین اکراین درست است که در ظاهر توپ و تفنگ ها مقابل هم قرار گرفتند اما آنچه که در پشت پرده نهان است همان جنگ رسانه ای است. شما شایعاتی که درباره روسیه و پوتین ساخته می شود را ببینید.
این استاد دانشگاه ادامه داد:یک متفکر معروف غربی هم درباره جنگ خلیج فارس به این موضوع اشاره کرد و نشان داد قسمت اعظمی از دلیل راه افتادن این جنگ تسلیحاتی همان جنگ رسانه ای است و روایت سازی برای خوراندن به مردم جهان.
دکتر فیاض افزود: غرب با توجه به تسلطی که بر رسانه های جهان دارد فقط از این راه می خواهد به دیگر کشورها و حکومت ها آسیب بزند.
یادم است چند سال پیش یک دانشجوی آلمانی وقتی به ایران آمد میگفت من فکر می کردم الان در بر و بیابان از هواپیما پیاده می شوم و خودم را اماده کرده بودم برای مواجهه با یک وضعیتی که همه سوار شتر هستند و بعد از ورود به ایران اصلا آزادی دیگر ندارم. اما وقتی آمدم دیدم اصلا در ایران از این خبرها نیست و اتفاقا خیلی هم مدرن شده.
فیاض درباره مسمومیت دانش آموزان در روزهای همچین گفت: این موضوع منشا داخلی ندارد. درایران خیلی بعید است که هر کسی با هر تفکری چنین رفتارهایی بکند. این اتفاق کاملا وابسته به بیرون از ایران و دشمنان ایران است که مدام میخواهند ایران را سیاه نشان دهند. آنها چند دانش آموز را دچار مسمومیت رقیق می کنند و بعدش اصلا دانش اموزان مهم نیستند میخواهند بعد از آن شروع به شایعه سازی کنند و فضای کشور را سیاه و مبهم و نا امن جلوه دهند.
وی تاکید کرد: در نهایت هم می خواهند به مذهب ضربه بزنند و بگویند مذهب ضد انسان و صلح است و ایران هم چون مذهبی است پر از خشونت است.
فیاض درباره نمونه های چنین سناریوهایی گفت: همان حمله داعش به شاهچراغ هم جنگ رسانه ای است. هدفش جنگ رسانه ای است وگرنه کشتن ۱۰ نفر یا ۱۰۰ نفر برای داعش مهم نیست. مهم این است که کشور را ناامن جلوه دهند.
این استاد دانشگاه درباره رویکرد مقابله به این سناریو ها گفت: جنگ رسانه ای بسیار قدرتمندی است و مسئولان نباید وارد این جنگ روانی شوند. اظهار نظرهای متناقض از سوی مسئولان دقیقا همان چیزی است که آنها به دنبالش هستند.
فیاض در پایان تاکید کرد: ما در مواجهه با این سناریوسازی ها از همان اول باید آگاهانه وارد شویم اگر متناقض حرف بزنیم یا تکذیب کنیم و جدی نگیریم در آخر ممکن است عرصه جنگ رسانه ای را ببازیم.
نظر شما