با توجه به افزایش قیمت گوشی های آیفون و عدم رجیستر نسل آیفون های 14، این روز ها شاهد رونق گرفتن بازار گوشی های دست دوم آیفون هستیم. در این مقاله به بررسی نکاتی می پردازیم که قبل از خرید آیفون کار کرده باید رعایت کنید.
۱- به جعبه و IMEI دقت کنید
نه فقط موقع خرید آیفون دست دوم، بلکه موقع خرید هر گوشی دیگری باید به جعبه و IMEI دستگاه دقت کنید. اما این موضوع در مورد iPhone اهمیت زیادی پیدا میکند. چون ریپک کردن گوشی های اپل یک امر رایج است و خیلی از افراد سودجو به راحتی یک جعبه فیک مشابه اصلی را درست میکنند.
نکته دوم در این بخش، چک کردن IMEI دستگاه هنگام خرید است. معمولاً اگر گوشی شما ریپک نشده باشد، IMEI گوشی با شماره ای که روی جعبه نوشته شده کاملا مطابقت دارد. به راحتی با شماره گیری *#06# میتوانید شماره IMEI دستگاه را پیدا کنید.
حتماً خبر دارید که چند سالی است بحث رجیستر گوشی خیلی پر اهمیت شده و گوشی هایی که رجیستر نشده باشند، عملا امکان استفاده از سیمکارت را ندارند. پس حتما قبل از خرید هر گوشی، چه iPhone و چه اندروید، اصالت دستگاه را در سامانه همتا بررسی کنید. در صورتی که به اینترنت دسترسی نداشته باشید میتوانید با شماره گیری *7777# وضعیت رجیستر گوشی ای که در حال خرید آن هستید را بررسی کنید.
بررسی کردن سایر متعلقات گوشی مثل کابل شارژ و آداپتور نیز مهم است. معمولا لوازم جانبی اصلی اپل کیفیت بالایی دارند. برای مثال کابل لایتنینگ اصلی بافت نرمی دارد و به راحتی خم می شود.
۲- ظاهر گوشی را بررسی کنید
هنگام خرید iPhone دست دوم، یکی از نکات مهم چک کردن ظاهر دستگاه است، برای چک کردن سلامت ظاهری گوشی بهتر است از لبه ها شروع کنید و این قسمت را با دقت بیشتری بررسی کنید. زیرا معمولاً گوشی ها با لبه به زمین برخورد میکنند و این قسمت بیشترین آسیب را میبیند.
بعد از اینکه خیلی با حوصله و با دقت ظاهر گوشی را بررسی کردید، به سراغ صفحه نمایش بروید. برای اینکه چک کنیم صفحه نمایش مشکلی مثل پیکسل سوختگی یا Burn in دارد یا خیر، به یک صفحه سفید رفته و با دقت به تمام صفحه نمایش نگاه کنید. اگر صفحه نمایش نقطه سیاهی نداشت، یعنی اینکه خبری از پیکسل سوختگی نیست و نمایشگر سالم است.
گاهی اوقات ممکن است صفحه نمایش از نظر ظاهری مشکلی نداشته باشد، اما تاچ به خوبی کار نکند. برای تست کردن تاچ دستگاه به اپلیکیشن نوت گوشی میرویم و با قلمو شروع به کشیدن روی تمام صفحه میکنیم.
نکته بعدی درباره تعویضی بودن صفحه نمایش است. بعضی از مدل های iPhone از قابلیت تاچ سه بعدی یا 3D Touch برخوردار هستند. اگر نمایشگر گوشی که در حال خریدنش هستید، تعویض شده باشد ، 3D Touch کار نمیکند. صفحه نمایش های AMOLED معمولا روشنایی زیادی دارند. در صورتی که نمایشگر آیفونی که قصد خریدش را دارید از این نوع بود اما روشنایی کمی داشت یا کیفیتش پایین بود، احتمالا تعویض شده و فروشنده شما را مطلع نکرده است.
۳- آنتن دهی گوشی را بررسی کنید
بعضی از مدل های آیفون مثل سری ۷ مشکل بیس باند دارند و بهتر است که قبل از خرید آیفون دست دوم، حتما یکی دو دقیقه با گوشی مکالمه کنید.
بعضی از آیفون ها اگر به صورت رسمی وارد نشده باشند، ممکن است که فقط از یک اپراتور خاص مثل Verizon پشتیبانی کنند و این گوشی ها اصلا قابلیت اتصال به سیمکارت های ایران را ندارند. پس چک کردن آنتن دهی قبل از خرید هر گوشی دست دوم واجب است.
۴-از نرم افزار 3uTools استفاده کنید
نرم افزار کاربردی به اسم 3uTools وجود دارد که میتوانید به راحتی روی کامپیوتر یا لپ تاپ نصب کنید و تمام جزئیات iPhone دست دوم را قبل از خرید چک کنید.
به جز چک کردن مشخصات گوشی مثل IMEI و Sales Model میتوانید با کلیک کردن روی View Verification Report سلامت قطعات سخت افزاری دستگاه مثل باتری و دوربین ها را بررسی کنید. اگر گوشی مورد نظر شما کاملا سالم باشد، در بخش Test Result تیک سبز خواهید دید. اما اگر مشکلی داشته باشد، رنگ این تیک زرد یا قرمز است.
معمولا افراد موقع خرید به سراغ اپلیکیشن های خرید و فروش کالای دست دوم مثل دیوار یا شیپور میروند. اما تعداد زیادی افراد سودجو اقدام به انتشار آگهی در این اپلیکیشن ها کرده اند. البته که مشکل از این بستر نیست و ما باید آگاهی خودمان را افزایش بدهیم تا در دام کلاهبردار ها نیفتیم. اما قابل اعتمادترین روش، مراجعه به فروشگاه های معتبر است که قبل از فروش گوشی دست دوم، کاملا آن را بررسی میکنند. شما به راحتی می توانید با اطمینان و مهلت تست 10 روزه از فروشگاه آوافون گوشی های کارکرده را به صورت نقد یا اقساط بخرید.
نکات تکمیلی خرید آیفون دست دوم
وضعیت ظاهری: اولین چیزی که باید بررسی کنید وضعیت ظاهری گوشی است. بررسی کنید که آیا خط و خشی روی بدنه آیفون وجود دارد یا نه، آیا بدنه آیفون آسیب دیده است یا نه.
وضعیت دکمهها: از دکمههای گوشی استفاده کنید و بررسی کنید که آیا همه دکمههای گوشی به درستی کار میکنند یا نه. به خصوص دکمه خاموش کردن صدا و دکمه صدا را بررسی کنید.
صفحه نمایش: صفحه نمایش را بررسی کنید و از وجود خط و خش و ضربه در آن اطمینان حاصل کنید. همچنین از عملکرد لمسی صفحه نمایش و عملکرد دیگر بخشهای آن، از جمله تشخیص اثر انگشت و حسگرهای دیگر، اطمینان حاصل کنید.
باتری: باتری گوشی را بررسی کنید و ببینید که آیا با توجه به مدت زمان استفاده گذشته آن، باتری هنوز به خوبی کار میکند یا نه.
چک کردن IMEI: از قبل IMEI گوشی را چک کنید تا از اینکه گوشی شما در لیست گوشیهایی که از دست رفتهاند یا دزدیده شدهاند قرار دارد، مطمئن شوید.
قیمت: در نهایت، همیشه به قیمت گوشی توجه کنید. با توجه به وضعیت گوشی، از میزان قیمت آن اطمینان حاصل کنید و از خرید گوشی با قیمت پایین و به ظاهر خوب بپرهیزید، زیرا احتمالاً خرابیهایی در آینده دارد که میتوانند هزینههای بیشتری برای تعمیر آن ایجاد کنند. بنابراین، بهتر است گوشی را از فروشندهای خریداری کنید که گارانتی بازار داشته باشد یا به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید. همچنین، از فروشنده بخواهید تا مدارک مربوط به خرید و فروش را برای شما تهیه کند، به خصوص در صورتی که قصد فروش آیفون دست دوم را در آینده داشته باشید.
خرید ایفون قسطی دست دوم
در این روش معمولا جعبه و مالکیت گوشی شما تا پایان اقساط نزد فروشنده به امانت می ماند و پس از پایان اقساط شما می توانید جعبه و مالکیت قانونی گوشی را داشته باشد. دقت کنید این مورد حتما در قرارداد خرید ذکر شده باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر، استعلام قیمت گوشی اپل دست دوم و خرید قسطی آیفون ۱۳ با مجموعه آوافون به آدرس https://ava-phone.ir/ در تماس باشید.
نظر شما