به گزارش همشهری آنلاین، بهزاد عشقی، منتقد سینما و تلویزیون اظهارکرد: یک نوع کلیشه سازی در دهه شصت در فیلم های ارزشی جنگی و انقلابی رایج بود که آدم ها را به خودی ها و غیرخودی ها تقسیم بندی می کردند. خودی ها پاک پاک بودند و غیرخودی ها ویژگی انسانی نداشتند. مثلا در فیلم های دفاع مقدس بین سربازان ایرانی و بعثی این تقسیم بندی وجود داشت. این تجربه در شوروی و چین هم تکرار شد.
وی افزود: در سریال سقوط خودی ها یکدست نیستند و تفاوت هایی دارند. مثلا بین مامور اصلی یعنی دیاکو با بازی فرخ نژاد و بالادستی تفاوتهایی وجود دارد. آنها با او موافق نیستند و هدفهای دیگری دارند. ولی برای دیاکو نجات جان زن مهم شده است. این دو گروه بحث هایی با هم دارند. ولی تضادها سطحی و غیردراماتیک است و سریع به همسویی می رسد.
وی با اشاره به شخصیت راننده با بازی عباس جمشیدی فر تاکید کرد: راننده جزو نیروهای پایین دستی است که مدام غر می زند و از خستگی ناله می کند. دیاکو شرحی از زندگی خواهر او میدهد و راننده به یک باره غیرتی و متحول می شود. این گونه شخصیت پردازی بخش خودیها خیلی سطحی است.
عشقی با یادآوری این که داعشیها در سقوط بد مطلق هستند، گفت: آنها یک لحظه تبدیل به یک انسان نمی شوند. ام عبیده سرپرست خوابگاه زنانه، نماد مطلق شرارت است. روی شخصیت های منفی باید کار کرد. ولی آنها جرثومه تباهی و فساد هستند.
وی افزود: قسمت اول سریال سقوط جذاب بود. ولی در ادامه تکراری می شود. پایانش هم از قبل قابل پیش بینی است. هر شخصیت منفی از دید خودش کاری که انجام می دهد درست است. در این سریال داعشیها درباره بهشت و جهنم یک سری جملات کلی را تکرار می کنند. اینها را نمی شود باور کرد. شخصیت های منفی در این سریال یک بعدی و بیشتر کاریکاتور هستند. رعب انگیز هم نیستند که آدم را به هیجان دربیاورند.
فرخنژاد همدلی برانگیز است؟
عشقی با اشاره به بازی حمید فرخ نژاد گفت: هر بازیگری یک پرسونای درونی دارد. من به بازیگر هزار نقش معتقد نیستم. چون هر بازیگری در نهایت می تواند دو نقش بازی کند. فرخ نژاد در اغلب نقش هایی که بازی می کند، چیزی که از او میتراود یک جور شرارت و فریبکاری است که نمی تواند همدلی برانگیز باشد. این بازیگر قهرمانی نیست که او را دوست داشته باشیم و از او بازیهای دوست داشتنی درنمی آید. در حالی که عزت الله انتظامی و علی نصیریان نقش های منفی را هم شیرین در میآورند.
سریال سقوط به کارگردانی سجاد پهلوان زاده از تولیدات شبکه نمایش خانگی است که از فیلیمو پخش شده است. این سریال در ژانر جاسوسی است و روایتی متفاوت از داعش و حضور این گروه تروریستی در منطقه را به تصویر کشیده است.
در خلاصه داستان سریال سقوط آمده است: «پیوند عاشقانه آیسان و ژاکان در عبور از روزهای سخت آغازین زندگی مشترکشان، جانی دوباره میگیرد. آنها برای آبیاری درخت عشقشان راهی ماه عسل میشوند… سفری که پایاناش تاریکی است.» این روایت با بهرهگیری از بازیگران از اقوام گوناگون ایرانی و استفاده از ظرفیت حضور بازیگران جوان به یک اکشن جاسوسی جذاب تبدیل شده است.
علاوه بر حمید فرخ نژاد بازیگران دیگری چون عباس جمشیدی فر، سجاد بابایی در این سریال بازی کردهاند. نقش اصلی زن این سریال به یک چهره تازه به نام الناز ملک سپرده شده است.
نظر شما