تصور کنید لب برکه‌ای هستید و می‌خواهید آبی به صورت بزنید که ناگاه می‌بینید دو چشم عجیب به شما خیره شده‌اند؛ قبل از آنکه بتوانید اقدامی کنید آرواره‌های سنگین و دندان‌های تیز و برنده صاحب این دو چشم به شما حمله‌ور می‌شود؛ کار تمام است. طعمه یک کروکودیل شده‌اید!

کروکودیل

به گزارش همشهری آنلاین، البته ما ایرانی‌ها این تصویر را بیشتر در فیلم‌ها می‌بینیم تا در طبیعت خودمان،   اما بهتر است بدانید که این روزها طعمه کروکودیل شدن حتی در وسط خیابان‌های شلوغ و پررفت و آمد هم چندان هم دور از ذهن نیست! البته این کروکودیل نه حیوان است و نه جاندار. هیولایی است خانمان برانداز که گویا در روسیه متولد شده و در جست‌وجوی شکارهای  تازه در  دیگر کشورها  است. بنابراین تا این هیولای روسی به  ایران نرسیده  باید فکری کنیم.

همین چند سال پیش بود؛ زمانی که ماده مخدری به نام «کراک» وارد بازار ایران شده بود. همه جا صحبت از این ماده مخدر جدید و عوارضش بود. آن موقع مصرف کراک مساوی بود با رسیدن به ته جاده بن‌بست اعتیاد. می‌گفتند اگر کسی کراک بکشد دیگر کارش تمام است  کل بدنش کرم می‌افتد. اگر بمیرد حتی او را در غسالخانه هم غسل نمی‌دهند چون پوست و گوشت بدنش به‌قدری سست شده که با کوچکترین فشاری از هم گسیخته می‌شود. حتی بعضی‌ها می‌گفتند که بدن فرد کراکی کاملا بی‌حس می‌شود، یعنی درد را احساس نمی‌کند مثلا اگر دستش بسوزد تنها ممکن است از بوی سوختگی متوجه این حادثه شود! اما این حرف‌ها، مانع از این نشد که کسی به کراک گرایش پیدا نکند یا آنها که کراک می‌کشیدند آن را ترک کنند چرا که هیچ‌کدام از این علائم را به این شدت در خود نمی‌دیدند.

نکته مهم هم دقیقا همین جا بود؛ شیوه بزرگنمایی خطرات مصرف ماده مخدر کراک باعث نشد که بسیاری از جوان‌ها به کشیدن آن رو نیاورند چون می‌دیدند که هیچ‌کدام از این حرف‌ها لااقل در مراحل اولیه مصرف صحت ندارد. آنها که می‌دیدند بدنشان کرم نمی‌زند دیگر باور نمی‌کردند در مدت زمان بسیار کمی چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ روانی تغییر می‌کنند و ظرف یکی دو سال چنان اعتیادشان پیشرفت کند که ترک این ماده برایشان سخت و حتی غیرممکن می‌شود. حالا هم نوبت به یک ماده مخدر جدید رسیده است که خوشبختانه هنوز وارد کشورمان نشده و اظهارنظر درباره اثرات سوء آن با اغراق و بزرگنمایی همراه نشده است. اسم این ماده مخدر جدید «کروکودیل» یا همان «کراک روسی» است. ماده مخدری که گفته می‌شود تنها ظرف یک سال انسان را از بین ببرد.

چرا اسمش کروکودیل است

جالب است بدانید که دلیل این نامگذاری چیست. محققان می‌گویند کسانی که مرتب از این ماده مخدر استفاده می‌کنند و در واقع به آن اعتیاد دارند، بعد از مدتی پوستشان شبیه پولک‌های تن موجودات خونسرد می‌شود به همین دلیل به این ماده می‌گویند «کروکودیل». از طرف دیگر گفته می‌شود معتادان به این ماده مخدر بعد از مدتی رنگ پوستشان به سبزی می‌زند و این هم یک دلیل دیگر برای نامگذاری این ماده مخدر است.

مواظب باشید کروکودیل دودتان نکند
کسانی که مرتب از این ماده مخدر استفاده می‌کنند  بعد از مدتی پوستشان شبیه پولک‌های تن موجودات خونسرد می‌شود

کروکودیل را چطور درست می‌کنند

کروکودیل ترکیبی از چند ماده از جمله   «کدئین»، «بنزین»، «تینر»، «اسید هیدروکلریک» و «فسفر قرمز» است؛ به جز کدئین سایر ترکیبات این معجون سمی هستند و کاملا معلوم است بعد از مصرف مداوم آن چه بلایی بر سر آدم می‌آید.

کروکودیل دوزی 

فعلا اروپایی‌ها سخت درگیر این سوغات روسی شده‌اند. همان‌طور که می‌بینید کروکودیل با اینکه اسمش دهان پرکن است اما قیمتش خیلی ارزان است آن‌قدر ارزان که حالا دیگر تبدیل به جایگزینی برای موادمخدر دیگری مثل هروئین در میان اروپاییان شده است و این یکی از دلایل اقبال بیشتر معتادان به آن و در نتیجه اعتیادآوری بالای این ماده مخدر است.

هر دوز هروئین ۵۰ یورو قیمت دارد درحالی‌که هر دوز کروکودیل را می‌توان با ۵ یورو خریداری کرد و به همین دلیل است که کروکودیل بعد از هروئین رایج‌ترین ماده مخدر در روسیه است. می‌گویند طریقه مصرف کروکودیل خیلی شبیه کراک و به همان اندازه راحت  است. کروکودیل قرص بلوری‌شکلی است که هم می‌توان آن را مثل کراک دود کرد و هم می‌توان با اسیدی کردن، آن را تزریق کرد.

چرا کروکودیل در روسیه متولد شد

بین قشر معتادان هم فاصله طبقاتی وجود دارد. یعنی هم معتاد پولدار داریم و هم معتاد فقیر. پول اینجا هم تعیین‌کننده است. یعنی از ماده مخدری که فرد مصرف می‌کند می‌شود حدس زد که طرف دارای چه سطحی از ‌ثروت است! مثلا کوکائین مخصوص پولدارهاست اما ماده مخدری مثل تریاک همه جا پیدا می‌شود و ارزان‌تر هم هست.  

«کروکودیل» هم زاییده فقر است و برای اولین‌بار در بین اقشار فقیر و کم درآمد جامعه روسیه دیده شده است. براساس آمارها در جمعیت ۱۴۲ میلیون نفری کشور پهناور روسیه از هر ۸ نفر یک نفر زیر خط فقر زندگی می‌کند یعنی این کشور نزدیک به ۱۸ میلیون فقیر مطلق دارد که جمعیت بالایی به شمار می‌آیند علاوه بر این، آب و هوای خشن و سرد روسیه هم بر پیدایش این ماده مخدر در این کشور بی‌تاثیر نبوده است. شاید به همین دلیل است که کارشناسان سرمای سخت و طاقت‌فرسا، بیکاری، فقر و مشکلات شدید اقتصادی مثل کمبود مسکن با قیمت مناسب را بزرگترین دلایلی می‌دانند که باعث شده کروکودیل در روسیه به دنیا بیاید.  

کروکودیل روزانه ۶۰ جوان روس را می‌کشد

هنوز آمار مشخصی از اینکه چند نفر در جهان به این ماده مخدر اعتیاد پیدا کردند در دست نیست؛ چون خوشبختانه هنوز مصرف آن به صورت گسترده در سطح جهان باب نشده است. اما براساس آمارها در سال ۲۰۱۰ در روسیه که جمعیت معتاد آن نزدیک به دو میلیون نفر است، یک میلیون نفر اقدام به تزریق کروکودیل به خود کرده‌اند و این ماده مخدر در روسیه روزانه جان ۶۰ جوان را می‌گیرد. تنها کشوری که بعد از روسیه درگیر این ماده مخدر شده آلمان است. البته سازمان بهداشت آمریکا هم که خیلی از ورود این ماده مخدر به کشورش هراس دارد، برای مقابله ‌با ورود کروکودیل به آمریکا از دی ماه سال ۱۳۸۹اعلام آماده‌باش کرده است.

زخم‌هایی شبیه قانقاریا، شایع‌ترین عوارض کروکودیل

اولین و شایع‌ترین عارضه‌ای که مصرف این ماده مخدر بر بدن انسان می‌گذارد به وجود آمدن زخم‌هایی شبیه قانقاریا روی پوست است که ماهیچه‌های بدن را سیاه و فاسد می‌کند. یعنی گوشت بدن از داخل خورده می‌شود.

این عوارض به‌قدری شدید است که گاهی حتی استخوان‌های بدن فرد مبتلا به این ماده مخدر را به راحتی می‌توان دید. نوروپاتی یا همان بی‌حسی شدید یکی دیگر از علائم این ماده مخدر است یعنی حتی اگر دستشان یا تنشان در آتش جزغاله هم شود هیچ احساس دردی نمی‌کنند. اما این همه ماجرا نیست. کروکودیل به‌قدری سمی است که در بین همه انواع موادمخدر مصرف آن سریع‌ترین مرگ را به همراه دارد. کسی که کروکودیل مصرف می‌کند تنها یک سال یا نهایتا تا سه سال بعد از مصرف می‌تواند زنده بماند.  

 چرا مصرف کروکودیل رنگ پوست را سبز می‌کند؟

دکتر «مینو محرز» محقق و پزشک درباره ماده مخدر کروکودیل می‌گوید: «مصرف این ماده مخدر در روسیه خیلی رواج پیدا کرده است. این مخدر خطرناک ترکیبی از مورفین اما بسیار قوی‌تر از آن است. در حقیقت شبیه کراک است اما برای تهیه آن از بنزین، اسید و فسفر استفاده می‌شود که بسیار سمی هستند و فرد در صورت مصرف آن خیلی زود جانش را از دست می‌دهد.»
مینو محرز، علت سبز شدن پوست افراد معتاد به کروکودیل را وجود ماده سمی فسفر در این ماده مخدر می‌داند و می‌گوید: «مواد سمی‌ای که در این ماده مخدر وجود دارد خودشان را به زیر پوست می‌رسانند. فسفر در طبیعت به رنگ سبز یافت می‌شود که در این ماده مخدر وجود دارد و همین باعث می‌شود که رنگ پوست معتادان به کروکودیل، سبز شود.»

محرز وجود مواد سمی شیمیایی مثل بنزین، تینر و اسید در کروکودیل را باعث مرگ زودرس افراد معتاد به آن می‌داند و می‌گوید: «پایه اصلی کروکودیل مورفین است اما وقتی  سمی به آن اضافه می‌شودباعث می‌شوند که فرد معتاد بیشتر از یکی دو سال پس از اعتیادش عمر نکند. مساله‌ای که در رابطه با کراک هم اتفاق افتاد و باعث شد عوارض بسیار خطرناکی داشته باشد، هم همین بود. کراک اصلی از ماده مخدر کوکائین درست می‌شود اما کراکی که وارد کشور ما شد غلیظ شده هروئین به همراه کاربید بود که همین ماده کاربید باعث به وجود آمدن عوارضی مثل تحلیل رفتن گوشت بدن ‌می‌شود.»

مینو محرز، تخریب کامل عضله و بی‌حس شدن کامل بدن در مقابل محرک‌های محیطی را از عوارض کروکودیل می‌داند و می‌گوید: «امیدوارم رسانه‌ها در این رابطه اطلاع‌رسانی کنند تا جوان‌ها به دنبال این ماده مخدر مهلک نروند.»

پیشدستی کنیم!

اگر مثال همان برکه و نشستن پای آن را در نظر بگیریم پیش از آنکه کروکودیل بتواند به ما نزدیک شود باید هوشیارانه خطرش را پیش‌بینی کنیم و قبل از آنکه کروکودیل به ما حمله کند تدابیر لازم را بیندیشیم. مهمترین گام در ابتدای این راه شناسایی این ماده مهلک از نظر علمی و اطلاع‌رسانی واقعی و صحیح درباره آن است. البته تاکنون خوشبختانه هیچ موردی از ابتلا به مصرف کروکودیل در کشورمان دیده و ثبت نشده است.  

سعید صفاتیان مدیرکل سابق درمان و بازپروری ستاد مبارزه با موادمخدر، می‌گوید: «بیشتر نام این مخدر صنعتی است که توجه‌برانگیز است و هنوز هیچ موردی در کشور از مصرف آن گزارش نشده است.»اما این دلیل نمی‌شود که ما خودمان این ماده را مورد آزمایش قرار ندهیم و پیش از ورود آن خودمان را به نوعی ‌در برابر  این ماده کشنده و مرگبار  واکسینه نکنیم.

هنوز نمونه‌ای از کروکودیل در ایران دیده نشده است

سردار علی مؤیدی رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سرنخ در رابطه با این ماده مخدر می‌گوید: «خوشبختانه هنوز نمونه این ماده مخدر را در ایران کشف نکرده‌ایم و به نظر نمی‌رسد که این ماده مخدر وارد ایران شده باشد. با این حال برای شناسایی این ماده مخدر، آزمایشگاه‌های علمی‌مان را آماده می‌کنیم تا بتوانیم این ماده را شناسایی کنیم.»

سردار مؤیدی در ادامه می‌گوید: «تا قبل از اعلام وجود این ماده مخدر در کشور نمی‌توانیم دست به شناسایی آن بزنیم. با این حال ما از طریق آزمایشگاه و متخصصان علمی خودمان تلاش می‌کنیم اطلاعات مربوط به کروکودیل را از روسیه به دست بیاوریم. پس از آن این اطلاعات به تمام رده‌ها اعلام می‌شود تا چنانچه به مورد مشابهی برخورد کردند و مواردی از این نمونه اعلام شد بتوانیم جهت شناسایی کامل روی آن، آزمایشات لازم را انجام بدهیم.»

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر در رابطه با خطرات موادمخدر صنعتی مثل کروکودیل می‌گوید: «گاهی عده‌ای برای سودجویی می‌گویند فلان ماده اعتیادآور نیست اما از نظر ما موادمخدر صنعتی بسیار خطرناکند و تحت هیچ شرایطی کاربرد درمانی و دارویی ندارد.»

سردار مؤیدی می‌گوید: «کسی که به موادمخدر صنعتی روی می‌آورد با دنیایی از مشکلات و گرفتاری‌ها روبه‌رو می‌شود و هیچ راه برگشتی هم برای او نیست چون موادمخدر صنعتی خطرناک و کشنده هستند.»

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر در رابطه با ترفندهای مافیای موادمخدر می‌گوید: «وقتی ماده‌ای هنوز ناشناخته است و وارد کشور نشده و همه راجع به آن اطلاع ندارند افراد سودجو می‌گویند این یک مسکن و آرام‌بخش است و بیماری‌هایتان را برطرف می‌کند در حقیقت آنها نمی‌گویند که این ماده کشنده است. ‌افراد سودجو ماده مخدرشان را در یک پوشش و لعاب جذاب به دیگران معرفی می‌کنند اما مردم باید هوشیار باشند و در صورتی که چنین مواردی را دیدند موضوع را به پلیس اعلام کنند.»

سردار مؤیدی تاکید می‌کند: «افراد نباید تحت‌تاثیر تبلیغات سوء و خوش‌آب و رنگ این سودجویان قرار بگیرند چون ایجاد جذابیت خاص و ظاهر دلچسب از ترفندهای مافیای موادمخدر است.» 
چند وقتی است که کروکودیل‌ها از آن ور آب دهان باز کرده‌اند اما اطلاع‌رسانی درست می‌تواند جلوی ورود و ایجاد بازار این ماده مخدر در کشور را بگیرد چون خانواده‌ها دیگر نمی‌خواهند بلای کراک این‌بار از نوع روسی‌اش بر سرشان بیاید...!

منبع: سرنخ- هفته‌نامه‌حوادث‌وشگفتی‌ها- شنبه ۱۳اسفند ماه ۱۳۹۰.

کد خبر 751400
منبع: همشهری سرنخ

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha