به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیواطلس، اگر در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مختلف هستید، یک ساعت هوشمند خوب، ممکن است بهترین دوست شما باشد. بسیاری از آنها نه تنها ضربان قلب را ردیابی میکنند، بلکه میتوانند نوار قلب (ECG) را نیز مطالعه کنند و شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آنها میتوانند طیف وسیعی از مشکلات فیزیکی را شناسایی یا پیشبینی کنند.
مطالعه جدیدی توسط محققان دانشگاه کالج لندن انجام شد و در آن ۸۳۰۰۰ فرد سالم ۵۰ تا ۷۰ ساله را که ۱۵ ثانیه نوار قلب گرفته بودند، با نوع انجامشده توسط ساعتهای هوشمند و دستگاههای تلفن مقایسه کردند. مشخص شد افرادی که ضربان قلب اضافی داشتند - حدود ۱ در ۲۵ مورد - در ۱۰ سال آینده دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی یا فیبریلاسیون دهلیزی (ریتم نامنظم قلب) قرار دارند.
دکتر میشل اورینی (موسسه علوم قلبی عروقی UCL) گفت: «مطالعه ما نشان می دهد که دادههای دستگاههای هوشمند از ضربان قلب، میتواند به تشخیص به موقع بیماری و همینطور پیشگیری از بیماری قلبی در آینده کمک کند. گام بعدی بررسی چگونگی غربالگری افراد با استفاده از ابزارهای هوشمند پوشیدنی مثل ساعت هوشمند است. بهترین کار برای این غربالگری استفاده از هوش مصنوعی و سایر ابزارهای رایانهای برای شناسایی سریع دادههایی است که نشاندهنده خطر بالاتر هستند.»
سال گذشته، محققان کلینیک مایو از تجزیه و تحلیل هوش مصنوعی قرائتهای «ECG» اپل واچ، آپلود شده از طریق یک برنامه، برای شناسایی افرادی که دارای پمپ قلب ضعیف یا اختلال عملکرد بطن چپ هستند استفاده کردند (وضعیتی که حدود ۹٪ از افراد بالای ۶۰ سال را تحت تاثیر قرار میدهد.) در سال ۲۰۲۰، محققان دانشگاه هاروارد دریافتند که «ECG»های تولید شده توسط ساعت هوشمند ۹۳ تا ۹۵ درصد در شناسایی و تمایز بین انواع مختلف حملات قلبی دقیق هستند.
اگرچه این تستهای «ECG» ساعت هوشمند واقعا در بسیاری از آزمایشها مفید هستند، اما به اندازه نوار قلبهایی که در یک مرکز پزشکی با استفاده از تجهیزات تخصصی گرفته میشوند دقیق یا قابل اعتماد نیستند. با وجود این آنها بسیار در دسترس هستند و استفاده ازشان راحت است و اگر منظم از آنها استفاده شود، احتمالا افراد را متقاعد کند که زودتر نزد پزشک بروند تا تشخیصهای درست و درمان مناسب دریافت کنند.
البته دانشگاه یوتا درباره این استفاده از ابزارهای هوشمند یک هشدار هم داده است. محققان یوتا دریافتند که تلفنهای هوشمندی که از حسگر بیومپدانس استفاده میکنند (مثلا Samsung Galaxy Watch ۴) میتوانند در عملکرد ایمپلنتهای قلبی مانند ضربانساز، دستگاههای همگامسازی مجدد قلب و دفیبریلاتورهای کاردیوورتر اختلال ایجاد کنند. بنابراین برای افرادی که وسایل الکترونیکی در بدن خود دارند، استفاده از این ابزارهای هوشمند توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید:
برخی از ساعتهای هوشمند اخیر که قادر به خواندن نوار قلب هستند عبارتند از اپل واچ (سری ۷، ۸ و اولترا)، ساعت گوگل پیکسل، ساعت ۴ و ۵ سامسونگ گلکسی و هوآوی واچ GT۳ Pro که بسیاری مورد تایید FDA هستند.
نظر شما