به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیو اطلس، اگر تا به حال سعی کرده باشید یک پهپاد کوادکوپتر را هدایت کنید، باید دانسته باشید که این پرندهها همیشه در نهایت به دیوارها، درختان یا هر چیز دیگری برخورد میکنند و اغلب در این فرآیند آسیب میبینند. با این حال، یک پهپاد جدید آزمایشی با بدنه بادی، نه فقط از موانع رد میشود به علاوه میتواند روی آنها چنگ بزند.
این هلی کوپتر که با نام «سو بار» (SoBar) (روبات هوایی با ساختار نرم) شناخته میشود، توسط دانشمندان دانشگاه ایالتی آریزونا در حال توسعه است.
قطعات برقی پهپاد مانند کوادکوپترهای معمولی، سفت و سخت هستند. قاب آن با پارچه نایلونی با روکش پلی اورتان با استحکام بالا ساخته شده، این قاب قبلیت باد شدن را دارد و از استخوانهای توخالی و نازک پرندگان الهام گرفته شده است. انتهای هر بازوی این پرنده از خود پرنده بیرون میآیند، بنابراین بازو قبل از ملخ به سطوح عمودی برخورد میکند.
این طراحی به SoBar این امکان را می دهد که نه تنها به طور بی خطر از دیوارها جهش کند، بلکه بدون آسیب دیدن به سطوح افقی نیز برخورد کند. با در نظر گرفتن این قابلیت، محققان در پائین این پهپاد یک «گیره گیر» تعبیه کردهاند که از فنرهای ورقهای فولادی ساخته شده و دور بازوهای آن با نایلون آستین مانند بادی مجهز شده است.
هنگامی که گیره به شدت بر روی جسمی مانند شاخه به پایین فشار داده می شود، فنرهای صاف قبلی به طور خودکار پایین میآیند و در اطراف آن قفل میشوند و SoBar را در جای خود نگه می دارند. این بدان معنی است که این پهپاد (کوادکوپتر) بدون سرنشین میتواند به طور نامحدود در آن مکان قرار بگیرد.
هنگامی که زمان پرواز فرا می رسد، یک نیروی محرکه یکپارچه پارچههایی را که اطراف بازوی گیره پیچانده شده را باد کرده و سفت میکند و باعث می شود فنرهای فشرده شده به حالیت صاف خود بازگردند. گیره فقط حدود سه میلی ثانیه طول میکشد تا روی اجسام بچسبد و کمتر از سه ثانیه طول می کشد تا خودش را رها کند.
بیشتر بخوانید:
امید است که فناوری SoBar در نهایت بتواند در اقدامات و عملیاتی مانند امداد و نجات در مکانهای محل وقوع حوادث که در آن هواپیماهای بدون سرنشین عادی ممکن است مجبور به حرکت در فضاهای تنگی شوند که احتمال برخورد با آوار یا سایر خرابهها را بالا میبرد، مورد استفاده قرار گیرد،.
نظر شما