مالک شریعتی نماینده تهران گفت: اکنون سامانه‌ شفافیت آرا نمایندگان بیش از ۲۱۰ عضو دارد و این نمایندگان آرا خود را بدون هیچ استثنایی منتشر می‌کنند.

مالک شریعتی

همشهری آنلاین گروه سیاسی: طرح شفافیت قوای سه گانه سرانجام پس از نزدیک به چهار ماه در مجمع تشخیص مصلحت بررسی شد اما باز هم تعیین تکلیف نشد. در این جلسه رییس مجمع یعنی آیت الله آملی لاریجانی با طرح مخالف کرد و دیگر اعضا از جمله رییس مجلس و رییس قوه قضاییه نظرات خود را درباره آن مطرح کردند. این در حالی است که نمایندگان مجلس مطالبه تعیین تکلیف این طرح را از مجمع دارند و مالک شریعتی نماینده تهران در مجلس به همشهری آنلاین خبر داد که تاکنون بیش از ۲۱۰ نماینده به شکل داوطلبانه به سامانه شفافیت مجلس پیوستند.

شریعتی گفت: امروز شرایط به گونه‌ای است که نمایندگان مجلس پیش از تبدیل شدن این طرح به قانون شروع به شفاف کردن آرا خود کرده‌اند. اکنون سامانه‌ شفافیت آرا نمایندگان بیش از ۲۱۰ عضو دارد و این نمایندگان آرا خود را بدون هیچ استثنایی منتشر می‌کنند.

نماینده تهران ادامه داد: حتی مواردی که در متن قانون به عنوان استثنا پیش‌بینی شده بود در اقدام داوطلبانه نمایندگان وجود ندارد. بنابراین اکثریت قاطع مجلس به این سامانه پیوستند و آرا به شکل شفاف اععلام می‌شود. اما به لحاظ قانونی این طرح برای تعیین تکلیف نهایی در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است. مجمع اختیار تصمیم‌گیری در مواردی که ارجاع شده را دارد و ابلاغ و اجرای قانون معطل تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

شریعتی افزود: بنابراین این مطالبه از مجمع وجود دارد که تصمیم را هر چه زودتر اتخاذ کند. کسی هم نمی‌تواند نظر خود را تحمیل کند و اعضای مجمع تشخیص و نماینده‌ دستگاه‌های ذی ربط تصمیم متناسب با مصلحت کشور و نظام بگیرند. 

این نماینده در پاسخ به سوالی درباره لزوم گسترش شفافیت به همه ارکان حاکمیت گفت: قطعا هرچه شفافیت گسترده‌تر و جامع‌تر باشد به نظام حکمرانی کمک می‌کند. همچنین شفافیت بر افزایش سرمایه اجتماعی نیز تاثیر زیادی دارد. به هر حال همه مسئولین چه مستقیم مثل نماینده‌ها و رییس جمهور و چه غیرمستقیم مثل وزرا و نهادهای دیگر با رای و نظر مردم انتخاب می‌شوند. به این ترتیب به ویژه در مجامعی که تصمیم‌گیری می‌شود و افراد رای می‌دهند مردم حق دارند بدانند که وکلای آن‌ها چه تصمیم و نظری دارند.

شریعتی اضافه کرد: طبیعتا استثناهایی هم در این طرح شفافیت وجود دارد اما قاعده باید بر شفافیت باشد مگر اینکه خلاف آن اتفاق می‌افتاد. در حالی که در گذشته قاعده بر محرمانگی بود و شفافیت در استثناهایی وجود داشت. حال نمایندگان مجلس این شفافیت را از قوه مقننه آغاز کردند و باید دیگر دستگاه‌ها نیز مشمول شفافیت شوند.

شریعتی با اشاره به تاثیر شفافیت بر مبارزه با فساد ادامه داد: شفافیت به مبارزه با فساد نیز کمک می‌کند. چرا که با شفافیت امکانات کشور در حوزه‌های اقتصادی و بخش‌هایی که فرصت‌هایی در اختیار مردم قرار می‌دهند بدون ابهام کار کنند. در واقع شفافیت به رفع ابهامات منجر می‌شود و بسیاری از اوقات مردم چون نمی‌دانند، ندانستن آن‌ها پایه بعضی از تحلیل‌های غلط قرار بگیرد. بنابراین به بعضی از ارکان‌ حاکمیت به دلیل همین ابهام‌ها اتهاماتی وارد می‌شود اما وقتی همه چیز شفاف باشد طبیعتا اتهامات نیز برطرف می‌شود.

نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: این مطالبه وجود دارد که مجمع تشخیص این طرح را مشمول مرور زمان نکند و آن را هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف کند.

کد خبر 758490
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مجلس

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha