معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران از کاهش ۳.۳ درصدی نرخ رشد جمعیت در ایران خبر داد و ۲ دلیل عمده کاهش تمایل ایرانی‌ها به فرزندآوری را بیان کرد.

جمعیت ایران

به گزارش همشهری آنلاین، سید محمد طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در آستانه هفته ملی جمعیت اظهار کرد: شاخص‌های جمعیتی ایران در وضعیت هشدار قرار دارد و ما  با سرعت به‌سمت پیری جمعیت حرکت می‌کنیم. 

نرخ رشد جمعیت به کمتر از یک‌ درصد رسیده است

وی با بیان این‌که در زمان حاضر جمعیت کشور ما حدود ۸۵ میلیون نفر است، افزود: نرخ رشد جمعیت کشور در سال ۱۳۶۵ حدود ۳.۹ درصد بود یعنی این که سالانه ۳.۹ درصد به جمعیت کشور اضافه می‌شد و در سال‌های اخیر نرخ رشد دائماً کاهش پیدا کرده است تا این که در سرشماری سال ۹۵ به ۱.۲ درصد رسید و تا پایان سال ۱۴۰۰ نرخ رشد جمعیتی کشور به  ۰.۶درصد و کمتر از یک درصد رسیده است.

ایران دارای پایین‌ترین نرخ باروری در منطقه غرب آسیا می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در ۲۰ساله آینده نرخ رشد جمعیتی منفی را در کشور تجربه خواهیم کرد و این میزان پایین‌ترین نرخ باروری منطقه غرب آسیا و جهان اسلام در ایران خواهد بود.

وی گفت: مهم‌ترین شاخص در تحولات جمعیت شاخص نرخ باروری است؛ سال ۱۳۶۵ نرخ باروری ما ۵.۶ فرزند به‌ازای هر زن بود که این میزان در زمان حاضر به ۱.۶ رسیده است.

۲ علت عدم‌ تمایل به فرزندآوری

طباطبایی درباره دلایل عدم‌تمایل به فرزندآوری بیان کرد: طبق آخرین پیمایش ملی که در کشور انجام شد و در آن دلایل تمایل و عدم‌تمایل به فرزندآوری بررسی شد، دو علت اصلی اولیه افراد برای عدم‌تمایل به فرزندآوری، نگرانی از تأمین آینده فرزندان جدید و داشتن تعداد فرزندان کافی بوده است. بخشی از این نگاه در واقع نتیجه سیاست‌های کنترل جمعیتی ما در سال‌های قبل و ترویج فرهنگ "دو فرزند کافی است" و " فرزند کمتر، زندگی بهتر" است.

وی خاطرنشان کرد: در صورت ادامه روند فعلی در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود؛ یعنی به‌ازای هر سه نفر یک سالمند خواهیم داشت.

کد خبر 759971
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 13
  • IR ۱۰:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۳
    11 0
    مشکلات اقتصادی، نبود تضمین افق روشن برای کشور، مشکلات زیست محیطی و بحران آب و .... چرا باید با بچه دار شدن، اونو هم تو بدبختیای خودمون شریک کنیم؟؟؟؟
  • IR ۲۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۳
    13 0
    مگه اعصاب هست بتوانیم با بچه سر وکله بزنیم.اینقدر مشکل هست باید با طفلکها بازی کنیم.بر عکس از جوش دلمون دعواشون میکنیم.چه گناهی دارن؟چوب بدبختی ما را بخورن.و بیعرضگی ما و غیره را..
  • یک مستمری بگیر IR ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۳
    10 0
    اینهمه تبلیغات و یارانه و اطاق فکر کارشناسان کار نابلد نتیجه این استکه می بینید و این یعنی مسئولان واقعاخودشان نمی فهمند که تدابیرشان تدابیر غلط بوده ؟