به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد سعیدی در مصاحبهای تلویزیونی افزود: هم اکنون نیروگاه اتمی با فناوری بومی در حال طراحی است که مراحل طراحی پایه آن به حدود 60 درصد رسیده است و پس از این مرحله وارد مرحله تفصیلی خواهیم شد.
وی گفت: در سایت دارخوین نیز که قرار است نیروگاه 360 مگاواتی ساخته شود آماده سازی سایت انجام شده است.
سعیدی که به مناسبت پیش راه اندازی نیروگاه بوشهر سخن میگفت افزود: پس از 35 سال برای نخستین بار دیروز مراحل پیش راه اندازی این نیروگاه با آزمایش سوخت مجازی آغاز شد.
وی گفت: در این مرحله همه تجهیزات نصب شده آزمایش میشود و با این اقدام شرایط برای رسیدن به سوخت گذاری اصلی فراهم خواهد شد.
معاون سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اینکه به چه میزان به فناوریهای هستهای دست یافتهایم؟ افزود: برنامههای ما بر اساس برنامهای بلند مدت پیش میرود و در این زمینه 700 نفر از دانشگاهیان کشورمان در انستیتوهای مختلف و همچنین در نیروگاههای اتمی روسیه در حال آموزش هستند.
وی این تعداد افراد را مسئول بهره برداری نیروگاه بوشهر خواند و گفت: به تدریج این افراد دانش هستهای را به کشور منتقل میکنند.
سعیدی افزود: در کنار این اقدام، مراکز تحقیقاتی نیز ایجاد خواهد شد تا از این طریق دانش هستهای دانشجویان ارتقا یابد.
وی با اشاره به اینکه با راه اندازی نیروگاه بوشهر به جمع 30 کشور صاحب نیروگاه اتمی خواهیم پیوست، گفت: توسعه نیروگاههای اتمی در ایران بر اساس برنامهای بلند مدت انجام میشود.
سعیدی گفت: در هر حال باید در سبد انرژی کشور، انرژیای مختلفی را تعریف کنیم و چه انرژیی بهتر از انرژی هستهی که پاک و مطمئنرین انرژی و دارای استانداردهای محیط زیست و عمر بالاست.
وی با اشاره به اینکه نیروگاهای اتمی بیش از 30 سال عمر مفید دارند، افزود: از این طریق میتوانیم انرژی آینده کشور را تامین کنیم.
سعیدی با اشاره به اینکه بر اساس قانون باید بخشی از سوخت نیروگاهها را خودمان تولید کنیم گفت: بر اساس برنامهای منطقی، روشن و دقیق بخشی از سوخت را در داخل تولید و بقیه را از خارج وارد خواهیم کرد.
وی در پایان با تبریک اقدام اخیر ایران در پیش راه اندازی نیروگاه بوشهر ابراز امیدواری کرد: با بهره برداری هر چه سریعتر از این نیروگاه بتوانیم در مرحله نخست ،500 مگاوات و در گام بعد 1000 مگاوات تولید برق داشته باشیم تا مردم کشورمان از این نعمت الهی برخوردار شوند.