کیودونیوز به نقل از یک اندیشکده امنیتی بین‌المللی روز دوشنبه اعلام کرد چین در ۱۲ ماه منتهی به دی ماه ۱۴۰۱ تعداد تسلیحات هسته‌ای خود را با افزایش۶۰ کلاهک به ۴۱۰ کلاهک رسانده است و تاکید کرد این افزایش در میان بیش از ۹ کشور دیگر دارای سلاح هسته‌ای بالاترین رقم محسوب می شود.

تسليحات نظامي چين

به گزارش همشهری آنلاین، کیودونیوز نوشت: موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم در گزارش سالانه خود اعلام کرد: تعداد کلاهک‌های انباشته شده در میان پنج قدرت هسته‌ای شناخته‌شده یعنی آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس به اضافه کشورهای هند، پاکستان، کره شمالی و رژیم صهیونیستی در طول دوره زمانی یادشده که عمده زرادخانه‌ها نیز مدرن‌سازی شدند، ۸۶ کلاهک افزایش یافت و به ۹۵۷۶ کلاهک رسید.

با این حال، این اندیشکده تخمین می زند که کل ذخایر هسته ای ۹ کشور از ۱۲۷۱۰ به ۱۲۵۱۲ کاهش یافته است.

هانس کریستنسن، کارشناس ارشد این موسسه، در توضیح این گزارش گفت: گسترش قابل توجه تسلیحات هسته ای چین، با هدف اعلام شده این کشور مبنی بر داشتن حداقل نیروهای هسته ای مورد نیاز برای حفظ امنیت ملی خود، سازگار به نظر نمی آید.

در این گزارش آمده است: انتظار می رود زرادخانه چین به رشد خود ادامه دهد. پکن به طور بالقوه تا پایان دهه جاری میلادی می تواند حداقل به اندازه آمریکا یا روسیه موشک های بالستیک قاره پیما داشته باشد.

پکن خود را متعهد به سیاست "عدم استفاده اولیه" می داند؛ به این معنی که از سلاح های هسته ای فقط برای تلافی در برابر حمله هسته ای استفاده می کند. اما کارشناسان غربی مدعی هستند پکن ممکن است پس از مدرن‌سازی ارتش خود، این سیاست را کنار بگذارد.

در ادامه گزارش اندیشکده سوئدی آمده است:از مجموع ۹۵۷۶ کلاهک اعلام شده، ایالات متحده بدون تغییر نسبت به سال گذشته ۳۷۰۸ کلاهک در اختیار دارد و روسیه آمار زرادخانه خود را از ۴۴۷۷ به ۴۴۸۹ رساند. ذخایر دو قدرت هسته ای بزرگ جهان حدود ۸۶ درصد از کل ذخایر را تشکیل می دهد.

بر اساس این گزارش، تخمین زده می‌شود که زرادخانه هسته ای کره شمالی از ۲۵ به ۳۰ کلاهک افزایش یافته باشد و افزود این کشور احتمالا مواد شکافت‌پذیر کافی برای تولید ۵۰ تا ۷۰ کلاهک در اختیار دارد.

در این گزارش آمده است دیپلماسی هسته ای و کنترل تسلیحات از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ با شکست های بزرگی مواجه شده است. در پی آغاز جنگ، آمریکا گفتگوهای دوجانبه ثبات راهبردی خود با روسیه را متوقف کرد و مسکو مشارکت خود را در معاهده استارت جدید، آخرین معاهده کنترل تسلیحات هسته ای آنها در فوریه سال جاری، به حالت تعلیق درآورد.

در این گزارش آمده است همچنین آمریکا و انگلیس از انتشار اطلاعات در مورد نیروهای هسته‌ای خود در سال ۲۰۲۲ خودداری کردند که ضربه‌ای دیگر به تلاش‌های شفافیت هسته‌ای محسوب می شود.

دان اسمیت، مدیر این موسسه گفت: احیای دیپلماسی هسته ای و تقویت کنترل های بین المللی بر سلاح های هسته ای الزامی فوری است.

کد خبر 766663
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha