او اهمیت شادی در جوامع را غیرقابل انکار دانست و گفت: شادی یک ضرورت و یک نیاز است و به زندگی معنا می بخشد. در جامعه ما شادی و نشاط اجتماعی یکی از نیازهای اساسی و فطری همه انسان هاست و همه جوامع مختلف به شادی و نشاط نیاز دارند. شادی می تواند تاثیرات مهمی هم در زندگی فردی افراد و هم در زندگی اجتماعی آنها داشته باشد. جامعه افسرده آینده مبهمی دارد و افراد این جامعه امید به آینده، تحرک و پویایی ندارند. جامعه افسرده نمی تواند به توسعه و پیشرفت فکر کند. در مقابل افرادی که شاداب هستند یا در جامعه شادی به شکل های مختلف در مسیر زندگی شان قرار می گیرد، زندگی شان معنادارتر است، چرا که شادابی با سلامت روحی و روانی افراد رابطه دارد و می تواند در سلامت فردی و سلامت اجتماعی جامعه مهم باشد. به همین دلیل در همه کشورها بر اهمیت و ضرورت شادی و نشاط به شکل های مختلفی در جامعه تاکید می شود.
هوشمند با بیان اینکه نشاط اجتماعی می تواند موجب توسعه یافتگی در یک کشور باشد و به نوعی شادی جزو شاخص های توسعه یافتگی است، اظهار کرد: اگر بررسی کنیم متوجه می شویم که همه اندیشمندان، متفکران و صاحب نظران در مورد ضرورت شادی در زندگی صحبت کرده اند. در ادبیات و در فرهنگ ما هم شعرای به نام و ادیبان ایرانی به این موضوع تاکید ویژه داشتند. در دین مبین اسلام هم در مورد اهمیت شادی و به ویژه نشاط جمعی تاکید شده است. جامعه ای که شادی ندارد و پویا و سرزنده نیست، ممعمولا حرفی هم برای گفتن از نظر توسعه یافتگی ندارد. افرادی می توانند عامل توسعه باشند که افرادی شاداب و سرزنده تلقی شوند. بنابراین اگر بخواهیم جامعه توانمند و سالمی داشته باشیم، ضرورت دارد که شادی را به جامعه تزریق کنیم.
او با تاکید بر اینکه بالا رفتن آستانه تحمل مردم، کاهش پرخاشگری و از این دست آسیب ها با شادی های جمعی رابطه مستقیم دارد، اظهار کرد: افراد شاداب معمولا افراد پرخشاگری نبوده و به دنبال خشونت های کلامی و رفتاری نیستند. هر چقدر شادی جمعی در جامعه کمتر باشد، سلامت روان افراد جامعه بیشتر در خطر است. اما اگر نشاط و شادابی به ویژه شادی های گروهی در جامعه رواج داده شود، می تواند یاس و ناامیدی را از بین برده و موجب کاهش آسیب های اجتماعی و پرخاشگری در جامعه شود و حس تعلق اجتماعی و مسئولیت پذیری را در افراد تقویت کند.
این جامعه شناس با اشاره به برگزاری مهمانی 10 کیلومتری عید غدیر، چنین مراسم و فعالیت هایی را در جامعه ضروری دانست و بیان کرد: جشن ها و مراسم مذهبی و ملی می تواند ارتباط افراد با یکدیگر را بیشتر کرده و همدلی را بین مردم تقویت کند.
مهرداد هوشمند، جامعه شناس معتقد است یکی از ابزارهای پراکنده کردن شادی در جامعه، برپایی جشن های مختلف ملی و مذهبی است و چنین جشن هایی مانند جشن عید غدیر، می تواند شادی را در بین مردم رواج دهد.
کد خبر 772251
نظر شما