حاج یدالله بهتاش، پیرغلام بسیجی و جانباز و مداح اهل‌بیت(ع) است که منبرهایش بارها مورد توجه رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفته است. او هفتمین دهه زندگی‌اش را سپری می‌کند از جمله مداحان و واعظان صاحب سبک است و منبرهای پرمخاطبی دارد.

یدالله بهتاش

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: حاج‌یدالله در مداحی و سخنوری به اوج شهرت رسیده اما خودش را روستازاده‌ای می‌داند که فقط برای کسب روزی حلال کوشیده است. او معتقد است باید با دانش، حسین حسین کنیم.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

حاج یدالله بهتاش تعریف می‌کند که پدرش، کشاورز و فردی زحمتکش بود. تعزیه‌خوانی و گاهی هم در مجالس اهل‌بیت(ع) مداحی می‌کرد. خیلی هم بر لقمه حلال تأکید داشت و این نکته در زندگی فرزندان تأثیر بسیاری گذاشت. چون همانطورکه از روایات اهل‌بیت(ع) به‌دست می‌آید، لقمه حلال در تربیت فرزندان نقش بسیار مهمی دارد.او مدح و ستایش اهل‌بیت(ع) را میراث‌ پدری‌اش می‌داند:‌ «از همان دوران کودکی تحت‌تأثیر فعالیت‌های پدرم بودم و دلم می‌خواست مانند او مداح و خادم امام حسین(ع) باشم. در عین حال شخصیت و سبک زندگی پدرم برایم الگو بود؛ مثل انجام واجبات، ترک محرمات و تلاش برای به‌دست آوردن روزی حلال. در روستا که بودم گاهی در مجالس، مداحی می‌کردم و از آنجا که به‌گفته اطرافیان صدای خوبی داشتم، مورد تشویق قرار می‌گرفتم. تقریباً ۹سال داشتم که پدرم همراه خانواده به تهران آمد و من هم فعالیت‌های مداحی‌ام را در همین شهر ادامه دادم. در آن سال‌ها گاهی در مراسم ‌ماه‌های محرم و صفر در بعضی از مجالس مداحی می‌کردم.»

منبرهای متفاوت

پامنبری‌های حاج یدالله بهتاش خوب می‌دانند که منبرهای او تلفیقی از موعظه و مداحی است و قبل از مداحی، نکاتی در قالب حدیث مطرح می‌شود. این سبکی است که هنوز هم در بسیاری از مجالس و هیئت‌های قدیمی و به‌عنوان یک سنت دلنشین مخاطبان بسیاری دارد. حاج یدالله این سبک از مداحی و ذاکری را محصول مطالعات عمیق و طولانی‌اش درباره سبک و سیره زندگی ائمه(ع) می‌داند: «از همان دوران نوجوانی قصد داشتم نکاتی از زندگی اهل‌بیت(ع) را برای مردم بازگو کنم که در امور زندگی به کارشان بیاید و در عین حال بتوانند مطلب را به ذهن بسپارند. چون یکی از نکاتی که در زمینه مجالس ائمه(ع) اهمیت دارد این است که وقتی مجلس تمام شد و شخصی از حاضران سؤال کرد که در این مجلس چه مباحثی مطرح شد، آنها مطالب را به‌صورت درست و دسته‌بندی شده در ذهن داشته باشند تا بتوانند آن را به دیگران انتقال بدهند. به همین دلیل تلاش می‌کنم مطالبی را در مجلس اهل‌بیت(ع) بگویم که هم مردم با شنیدن آنها نکات دینی را بیاموزند و هم این نکات را به‌طور دسته‌بندی شده و منظم در ذهن خود داشته باشند تا در موارد ضروری آنها را به‌کار بگیرند و به دیگران هم منتقل کنند.»

مداحی در اروپا

حاج یدالله بهتاش دستی هم در تألیف دارد و تاکنون ۳۸جلد کتاب نوشته که خواندنی است. او سال‌هاست که اصول و احکام مداحی را در هیئت رزمندگان تدریس می‌کند و گاهی اتفاق می‌افتد که برای سخنرانی و مداحی به خارج از کشور می‌رود. حاج یدالله درباره منبرهایی که در کشورهای اروپایی داشته می‌گوید: «یک بار به سفر حج رفته بودم و مشغول مناجات بودم که سفیر ایران در ایتالیا آمد و از من دعوت کرد تا مراسم مداحی را در ایتالیا اجرا کنم. همان موقع شماره تماسی گرفت و بعد از برگشتن به ایران از من دعوت کرد. در این سفرها که به دعوت سفارت ایران انجام می‌شد، به شهرهای مختلف ایتالیا رفتم و مجالس ذکر اهل‌بیت(ع) را برگزار کردم. بعد از مدتی که آقای سفیر به سوئیس رفت، از من دعوت کرد تا در آن کشور هم مراسم دعا و مناجات را برگزار کنم. تا به حال دو بار از طرف بیت مرحوم آیت‌الله ‌گلپایگانی هم برای مداحی به کشور انگلستان دعوت شده‌ام و معتقدم که این کشور، مرکز مذهبی اروپاست. با اینکه که روزهای عاشورا در این کشور تعطیل نیست اما دسته‌های عزاداری بزرگ و باشکوهی از ‌هایدپارک لندن به سمت خیابان‌های اطراف حرکت می‌کنند که واقعاً تماشایی است.»

رهبر معظم انقلاب تشویقم کردند

حاج یدالله بهتاش سبک خاصی در منبرهایش دارد. او  ابتدای منبرهایش معمولاً اول شعر اخلاقی را می‌خواند که ممکن است یک بیت تا یک قصیده باشد. بعد هم آیه قرآن و حدیث را می‌خواند و آن را تفسیر می‌کند. حاج یدالله می‌گوید این شیوه را در بیت رهبری هم اجرا کرده و مورد تشویق قرار گرفته است: «نخستین باری که در شب عاشورا برای مداحی به بیت رهبری دعوت شدم، مسئولان بیت اعلام کردند که وارد حوزه سخنرانی نشوم و فقط مداحی کنم. چون شخص دیگری به‌عنوان سخنران دعوت شده بود. فکر کردم چه اشکالی دارد که با همان شیوه خودم مداحی کنم. به همین دلیل وقتی نوبت مداحی شد، به سبک خودم ابتدا یک حدیث گفتم و نکته آن را بازگو کردم و بعد از آن به مداحی پرداختم. وقتی برنامه تمام شد، رهبر معظم انقلاب با مهربانی و لطف خاصی فرمودند: «خیلی خوب بود» و این جمله را سه بار تکرار کردند.»

کد خبر 774688

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha