اسلام‌آباد غرب یکی از شهرهای استان کرمانشاه است. این شهر آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی بسیاری دارد که گردشگران را به‌خود جذب می‌کند.

2484-sarab-ashraf-abadsharaf-abad-mirage-01_VeyBeus.jpg

همشهری آنلاین - گروه زندگی: برای ورود به استان کرمانشاه چندین مسیر وجود دارد، اما مهم‌ترین محور ورودی به کرمانشاه مسیر تهران- ساوه است. بیش از ۸۰ درصد سفرهای داخلی از ورودی این جاده که در شرق استان واقع است، انجام می‌شود، بنابراین ما نیز سفر خود را از همین محور شروع می‌کنیم. شما نیز می‌توانید باتوجه به مبدا خود مسیر ما را از هر کجا که می‌توانید دنبال کنید.

باید بدانید که در این مسیراز شهرهای همدان و اسدآباد می‌گذرید. فاصله کرمانشاه تا تهران حدود ۵۰۰ کیلومتر است. این مسیر کوتاه‌ترین مسیر تهران به کرمانشاه محسوب می‌شود. فاصله زمانی کرمانشاه به تهران از این مسیر نیز حدود ۶ ساعت است.

پس از گذر از اسدآباد همدان به کنگاور، صحنه، هرسین و شهر کرمانشاه می‌رسید. از کرمانشاه نیز دو مسیر در پیش رو قرار دارد. یک مسیر از روانسر به سمت پاوه و اورمانات منتهی می‌شود و مسیر دوم به سمت غرب استان می‌رود که شامل اسلام‌آباد، دالاهو، سرپل‌ذهاب، قصرشیرین  و مرزخسروی است. ما در این سفر مسیر دوم را انتخاب می‌کنیم و به‌سمت غرب و اسلام‌آباد می‌رویم. فاصله شهرکرمانشاه تا اسلام‌آباد غرب نیز ۶۵ کیلومتر است. اسلام‌آباد نقاط دیدنی و گردشگری مخصوص به‌خود را دارد که دیدنشان خالی از لطف نیست.

تپه تاریخی چغاکاوانه

تپه چغاکاوانه یکی از کهن‌ترین جاذبه‌های گردشگری و تاریخی در شهرستان اسلام‌آباد است. برای دیدن این اثر تاریخی که احتمالا شهری باستانی بوده است، باید به مرکز شهربروید. جایی که در شمال رودخانه‌ «برف‌آباد» و میان خانه‌های مسکونی قرار گرفته است. در کاوش‌های انجام شده در تپه دو طبقه مختلف پیدا شده که حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال با هم اختلاف زمانی دارند. ساختمان هر دو طبقه با خشت خام بنا شده است. قدمت برخی از آثار کشف‌شده در تپه‌ چغاگاوانه، متعلق به هزاره‌  دوم قبل از میلاد است. برخی از آثار تاریخی به‌دست آمده در این تپه با آثار کشف شده از شوش، شباهت‌های بسیاری دارد که می‌توان به تعدادی لوح گلی منقوش به خط میخی بابلی، مجسمه‌ حیوانی شبیه به گرگ، مجسمه‌ سفالی، پیکان مفرغی، آویز طلا، مهر استوانه‌ای با متنی به خط میخی بابلی که متعلق به هزاره‌ دوم پیش از میلاد است، اشاره کرد. در مهر استوانه‌ای، چهره‌ زنی با لباسی چین‌دار و بلند حک شده است که کلاهی مدور بر سر دارد و در مقابل یکی از خدایان ایستاده است. روی مهر چنین نوشته شده است: «سامی توم دختر تالری خدمتگزار خدای اداد».

منطقه جنگلی گلال سیاه

منطقه جنگلی گلال سیاه پر از درختان بلوط است و به‌همین دلیل به اسلام آباد غرب پایتخت جنگل‌های بلوط ایران داده شده است. جنگل و دشت‌های این منطقه می‌تواند برای گردشگران بسیار دیدنی و زیبا باشد. تفرجگاه گلال سیاه در حدود پنج کیلومتری جنوب شهر اسلام‌آباد غرب در جاده اسلام‌آباد غرب به گیلانغرب قرار دارد.

اینجا پایتخت جنگل‌های بلوط ایران است | جاذبه‌های گردشگری اسلام‌آباد غرب ؛ بازدید از قصر یزدگرد را از دست ندهید

روستای شالان

روستای شالان نیز یکی از جاذبه‌های طبیعی شهرستان اسلام‌آباد است. در این روستا می‌توانید آثار تاریخی و آرامگاه‌های مقدس متعددی را که بیشتر آن‌ها متعلق به دوران حکومت صفویه است ببینید. این آثار به دستور شاه عباس احداث شده‌اند که شامل مقبره‌ ابودجانه، مقبره‌ بابا شیخ، مقبره‌ بابافقی، آبشار پیران، ویرانه‌های قصر یزدگرد، بنای سنگی به نام طاق‌گرا و مسجد عبدالله بن عمر است. اقلیم مناسب و جریان رودخانه الوند در کنار پوشش جنگلی در ارتفاعات دالاهو با چشم‌اندازی زیبا، این منطقه را به تفرجگاه مناسبی برای گردشگران و مسافران تبدیل کرده است.

اینجا پایتخت جنگل‌های بلوط ایران است | جاذبه‌های گردشگری اسلام‌آباد غرب ؛ بازدید از قصر یزدگرد را از دست ندهید

آرامگاه ابودجانه

آرامگاه ابودجانه در مجاورت مسیر «ریجاب» به «بابا یادگار» در شهرستان اسلام‌آباد قرار دارد. این اثر تاریخی متعلق به دوران صدر اسلام است. در این آرامگاه چند مقبره به سبک معماری چهارطاقی‌های دوران حکومت ساسانیان دیده می‌شود. یکی از این قبرها بین مردم بومی و محلی به مقبره‌ ابودجانه معروف است که برای آن احترام زیادی قائل هستند. مقبره‌ای به شکل هندسی چهار ضلعی که روی آن را گنبدی به شکل مخروط، فرا گرفته است. در جنگ احد هنگامی که مشرکان، نیروهای اسلام را شکست دادند، ابودجانه نیز مانند حضرت علی(ع) در کنار پیامبر (ص) باقی ماند و از آن حضرت دفاع کرد. در سال ۱۳۸۷ در این قبرستان، گنبد اصلی مقبره ابودجانه و تعدادی از مقبره‌های سنگی آن مرمت شد.

اینجا پایتخت جنگل‌های بلوط ایران است | جاذبه‌های گردشگری اسلام‌آباد غرب ؛ بازدید از قصر یزدگرد را از دست ندهید

آتشکده و سد شیان

آتشکده شیان در ۳ کیلومتری روستای «قلعه شیان» بخش حمیل شهرستان اسلام‌آباد قرار دارد. پس از ساخت سد در منطقه‌ شیان، آثاری متعلق به هزاره‌  دوم پیش از میلاد تا دوران اسلامی کشف شد. آتشکده‌ شیان نیزنخستین و بزرگ‌ترین آتشکده‌ دوران ساسانی است که در کرمانشاه کشف شده است. گچ‌بری‌های نفیس از دوران ساسانیان و تعدادی آتشدان جزو تزئینات و آثار موجود در این آتشکده است. همچنین سد شیان روی سراب ۲۴۰۰ ساله شیان برای تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی ساخته شده است. اطراف این سد آلاچیق‌هایی نیز برای رفاه گردشگران وجود دارد.

سراب شرف‌آباد

سراب شرف‌آباد اسلام یکی از مناطق تفریحی اسلام‌آباد غرب است.   درختان سبز متراکم و نیزارهای زیبا و خیال‌انگیز حالتان را خوش می‌کند. منطقه گردشگری سراب شرف‌آباد مربوط به دوره اشکانیان، ساسانیان و دوره ایلخانی است. تپه شرف آباد یک و۲ و۳  در سال۸۵ به‌ثبت ملی رسیده‌است. این منطقه یکی از زیباترین مناطق گردشگری قدیمی و مطرح در استان کرمانشاه و شهر اسلام‌آباد غرب محسوب می‌شود.

آتشکده میل میله‌گه 

آتشکده میل میله‌گه در ۱۰۰ متری روستای «سیاه سیاه میله گه بابا خان» شهرستان اسلام‌آباد بر فراز تپه‌ای کم‌ارتفاع مشرف به زمین‌های کشاورزی اطرف ساخته شده است. این آتشکده یک بنای چهارطاقی و یکی از بناهای دوران حکومت ساسانیان است که امروزه بخشی از بنای اصلی آن برجای مانده است. آتشکده با مصالحی همچون لاشه‌ سنگ و ملات گچ ساخته شده و داخل آن نیز سکویی برای نگهداری و قرارگرفتن آتشدان و تعدادی پایه‌ گچی و سنگی مشاهده می‌شود.

آبشار تنگ صندوقه

تنگ صندوقه در روستای شیخه از توابع شهرستان اسلام‌آباد غرب واقع است که علاوه بر داشتن طبیعت بکر و دیدنی، یک آبشار زیبا هم در این منطقه چشم‌نواز گردشگران را به‌سمت خود می‌کشاند. 

کد خبر 775594
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha