اردوهای جهادی با محوریت خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی، ایثارگران و شهدای جهادی در عرصه خدمت‌رسانی و دفاع از حرم، فعالیت‌های فرهنگی و اقتصادی در موضوع حاشیه‌نشینی، جهادگران اربعین، سبک زندگی جهادی، آتش به اختیار فرهنگی، اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، ازجمله موضوعات کنگره بین‌المللی شعر جهادگران بود.

جهادگر

به گزارش همشهری آنلاین، غلامرضا آزادی از دوران دانشجویی در قرارگاه جهادی دانشگاه مالک‌اشتر اصفهان فعالیت فرهنگی و اجتماعی در عرصه‌های مختلف ازجمله حمایت از افراد آسیب‌دیده از سوی فرق ضاله و گروه‌های انحرافی داشت. بعدها یعنی از سال ۸۹ مشغول فعالیت جهادی شد و به کمک دوستانش نخستین گروه مستقل جهادی اصفهان را راه‌اندازی کردند. او همیشه دغدغه معرفی هر چه بهتر الگوهای جهادی به اقشار مختلف مردم را داشته و به همین‌خاطر در زمینه‌های مختلف فرهنگی و ادبی فراخوان‌های مختلفی را طراحی و اجرا کرده است. آزادی، دبیر نخستین کنگره بین‌المللی شعر جهادگران، عضو فعال اندیشکده جهادی و مسئول گروه جهادی انصارالمهدی است. در ادامه بخش‌هایی از اقدامات او برای گروه‌های جهادی را مرور می‌کنیم.

وجه جهادی شهدا دیده نشده است


جلوات از شهدای جهادی در شعر شاعران
سال ۹۶ نخستین کنگره بین‌المللی شعر جهادگران به همت آزادی و همکاران جهادی‌اش برگزار شد. او درباره این اقدام می‌گوید: «این کنگره با محوریت اشاعه فرهنگ جهادی و روحیه خدمت و مقاومت در سطح ملی و بین‌المللی همزمان با نخستین پاسداشت ایثارگران و شهدای جهادی کشور برگزار شد. با توجه به نیازهای فضای کشورهای منطقه به مبانی و به سبب پیشینه‌های فرهنگی که در کشورهای اطراف وجود دارد، تصمیم گرفتیم عنوان بین‌المللی را برای نخستین کنگره شعر جهادگران انتخاب کنیم که محوریت اشاعه فرهنگ جهادی و روحیه خدمت و مقاومت در سطح ملی و بین‌المللی را داشته باشد.
اردوهای جهادی با محوریت خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی، ایثارگران و شهدای جهادی در عرصه خدمت‌رسانی و دفاع از حرم، فعالیت‌های فرهنگی و اقتصادی در موضوع حاشیه‌نشینی، جهادگران اربعین(خادمان مستضعفین در میان خدام حسینی)، سبک زندگی جهادی و روحیه خدمت و مطالبه‌گری، آتش به اختیار فرهنگی(در عرصه جهاد و خدمت)، اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، ارائه الگوی جهادی و مدیریت جهادی ازجمله موضوعات کنگره بین‌المللی شعر جهادگران بود. هدف ما این بود که از ظرفیت هنری شعر و داستان جهت انتقال مفاهیم ارزشمندی چون جهاد، ایثار و خدمت‌رسانی استفاده کنیم. با توجه به اهمیت فراوان ترویج و تعمیق فعالیت‌های جهادی و روحیه خدمت‌رسانی و کارآمدی و نیز تأثیرگذاری عمیق ابزار هنر و به‌ویژه جایگاه والای شعر در فرهنگ اسلامی- ایرانی، نخستین کنگره به‌صورت آتش به اختیار با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی و جامعه المصطفی‌العالمیه برگزار شد. به یاری خدا تا حد مطلوبی توانستیم از ظرفیت‌های هنر و هنرمندان ارزشی و مطالبه‌گر در داخل و خارج از کشور در جهت تقویت، اشاعه فرهنگ جهاد و خدمت‌رسانی در اقشار مختلف مردم و دغدغه‌مند و ایجاد انگیزه در مدیران و نیروهای انقلابی و هنرمندان جهت پرداختن به موضوعاتی همچون خدمت‌رسانی و روحیه جهادی مطالبه‌گری، پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی و اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم.

وجه جهادی شهدا دیده نشده است

وقتی جهاد، داستان می‌شود
بعد از جشنواره شعر جهادی و استقبال خوب مخاطبان، آزادی و دوستانش به سراغ جشنواره ادبی دیگری رفتند. خودش اینطور توضیح می‌دهد: «با توجه به منویات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و هنر و خدمت‌رسانی به محرومان، سال ۹۷ به مناسبت چهل‌سالگی انقلاب اسلامی، جشنواره داستان کوتاه در سطح ملی با هدف تقویت و اشاعه فرهنگ جهادی و روحیه خدمت برگزار شد. موضوعات آثار این جشنواره شامل ۵ عنوان، حرکت‌های جهادی و خدمت‌رسانی، ایثارگران و شهدای جهادی در عرصه خدمت‌رسانی و دفاع از حرم، مبلغان جهادی، سبک زندگی جهادی و مدیریت جهادی بود. داستان‌های ارزشمندی جمع‌آوری شد و هم‌اکنون در حال ویراستاری و آماده چاپ هستند. این کار با همکاری استادان حوزه هنری انقلاب اسلامی در حال انجام است.»
تلاش برای شهید محسوب‌شدن جهادگران
یکی از مطالبات جهادگران و خانواده‌های آنها این است که اگر افرادی در مسیر خدمت به محرومان جان خود را از دست دادند شهید محسوب شوند که مطالبه بجایی است اما نیاز به کارشناسی و مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی دارد. این عضو فعال اندیشکده جهادی در این‌باره می‌گوید: «متأسفانه تا چند سال گذشته آمار و اطلاعات درستی از شهدای جهادگر وجود نداشت. حتی در حال حاضر هم که با شما صحبت می‌کنم آمار به درستی تکمیل نشده و در حال جمع‌آوری هستند. شهدای جهادگر به درستی احصا نشدند. مثلا برخی افراد جهادگر مثل محسن حججی در دفاع از حرم آل‌الله به شهادت رسیدند درحالی‌که سال‌ها سابقه جهادگری داشتند. حالا شهید حججی را بیشتر مدافع حرم می‌دانند تا شهید جهادگر. برخی هم در مسیر یا حین خدمت در مناطق محروم جان خود را از دست می‌دهند که هنوز طبق قوانین کشور برخی از آنها شهید محسوب نمی‌شوند و فقط روی سنگ مزارشان نام شهید آمده است. در این شرایط ما تلاش کردیم موضوع شهید محاسبه‌شدن این عزیزان را از مسئولان مطالبه کنیم و تحت عنوان یادواره از خانواده‌هایشان تجلیل کنیم. تاکنون هیچ نهاد و سازمانی به موضوع شهدای حرکات‌های جهادی نپرداخته و مسئولیتی در قبال حمایت و یا حداقل تجلیل از خانواده این عزیزان بر عهده نگرفته است. بعد از برگزاری فراخوان‌های ادبی و مراسم‌ یادواره و شب‌های جهادی، اهمیت تجلیل از خانواده‌های این عزیزان و مطالبه شهید محسوب‌شدن آنها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.»
برای جوان الگوسازی کنیم
آزادی معتقد است داشتن روحیه جهادی و خدمت‌رسانی یک الگوست و باید بین اقشار مختلف مردم فرهنگسازی‌ و ترویج داده شود. او می‌گوید: «وقتی سراغ خانواده‌ها و دوستان شهدا و به‌ویژه شهدای شاخص می‌رویم، اغلب  از ویژگی‌های اخلاقی و کارهای هیئتی و مسجدی آنها می‌نویسم اما گاهی شهدا، فعالیت‌های جهادی دارند که کمتر به آن پرداخته می‌شود. شهدای شاخصی چون محسن حججی، حاج حسن شفیعی و حاج حسن شاطری و محمد بلباسی، قدیر سرلک، مصطفی صدرزاده و... جهادگر بودند و این موضوع برای نسل جوان باید تبیین شود. ما می‌خواهیم بگوییم فعالیت‌های جهادی در زندگی شهدا، بخش درخشان و الگوساز بوده است. روحیه جهاد و خدمت‌رسانی و سابقه آنها در محرومیت‌زدایی کاری کرده که از آنها اینک به‌عنوان شهدای شاخص در کشور یاد می‌شود. ما دنبال الگوسازی‌ این روحیه در جوانان و نوجوانان هستیم و اعتقاد داریم که با تأسی از سابقه این افراد، از ظرفیت حرکت‌های جهادی آنها در زمینه‌های انسان‌سازی‌ و تقویت ریشه‌های فرهنگ و اجتماعی اقشار مختلف دانش‌آموز و دانشجو و اصناف مختلف می‌توان استفاده کرد. در پایان این نکته را خاطرنشان می‌کنم که معتقدیم حرکت‌های جهادی نباید صرفا به روستاها و حاشیه شهرها محدود شود و پیام و فرهنگ جهادی این حرکت‌ها باید در سطح جامعه بازیباترین و ساده‌ترین قالب مطرح شود.»
وجه جهادی شهدا دیده نشده است

وجه جهادی شهدا دیده نشده است

کد خبر 777061
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha