وزیر امورخارجه پیشین آمریکا توافق دولت بایدن با ایران برای آزادی جاسوسان آمریکایی در ازای آزادسازی پول بلوکه شده ایران را خطرناک توصیف کرد.

پمپئو

به گزارش همشهری آنلاین، مایک پمپئو، وزیر امورخارجه پیشین آمریکا در گفت‌وگو با یک شبکه رادیویی باز هم از توافق تهران و واشنگتن برای آزاد شدن وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی به‌علاوه آزادی شهروندان ایرانی زندانی در آمریکا در ازای آزادی جاسوسان آمریکایی به شدت انتقاد کرد.

بنابر گزارش پایگاه خبری هیل، پمپئو توافق دولت بایدن با ایران را بسیار خطرناک توصیف کرد و گفت که این پول به اقتصاد این کشور کمک خواهد کرد.

در حالی که شش میلیارد دلار پول آزاد شده ایران وجوهی بوده است که در طول سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌های آمریکا در حساب‌های بانکی کره جنوبی مسدود شده بود، وزیر امورخارجه پیشین آمریکا مدعی شد که قیمت این مبادله تنها موجب تشویق گروگان‌گیری‌های بیشتر خواهد شد.

وی افزود: شما اکنون در وضعیتی قرار دارید که به ایرانی‌ها گفته‌اید، دولت بایدن در ازای هر آمریکایی که می‌گیرید یک میلیارد دلار به شما می‌دهد.

وزیر امورخارجه پیشین آمریکا همچنین روز گذشته در گفت‌وگو با روزنامه جروزالم پست از جو بایدن، رئیس جمهور کشورش به دلیل حصول توافقی میان تهران و واشنگتن برای آزادی جاسوسان آمریکایی به شدت انتقاد کرد و مدعی شد که این توافق به‌طور ناخواسته انگیزه برای گروگان‌گیری را بیشتر می‌کند و به‌طور بالقوه فعالیت‌های تروریستی را افزایش می‌دهد.

پمپئو این اقدام را «غم انگیز و خطرناک» خواند و مدعی شد: این شش میلیارد دلار است که اکنون در اختیار رئیسی [رئیس جمهور ایران] قرار دارد و خطر بیشتری برای همه خواهد داشت.

 نوشته نیویورک تایمز، در اولین قدم این توافق که پس از دو سال «مذاکره پنهانی ایران و آمریکا» به دست آمده است، ایران پنج ایرانی-آمریکایی را از زندان آزاد و آن‌ها را در هتلی نگه‌ می‌دارد.

سپس نمایندگی ایران در سازمان ملل در رابطه با این اخبار منتشر شده به شبکه سی‌بی‌اس گفت: به عنوان بخشی از توافق همکاری بشردوستانه که با میانجی‌گری یک دولت ثالث حاصل شده است، ایران و آمریکا پذیرفته‌اند که متقابلا پنج زندانی را آزاد و آن‌ها را عفو کنند. جا به جایی آن‌ها گام ابتدایی حائز اهمیتی در جهت اجرای توافق است.

سیامک نمازی در سال ۱۳۹۵ به جرم جاسوسی و همکاری با دولت آمریکا، عماد شرقی در سال ۱۳۹۹ به جرم جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات نظامی و مراد طاهباز در سال ۱۳۹۶ به جرم جاسوسی از مراکز حساس نظامی در پوشش محیط زیستی، هر کدام به ۱۰ سال حبس محکوم شده بودند. از دو تن دیگر که گفته می‌شود یک نفر از آنها زن بوده، نامی آورده نشده است.

همچنین وزارت امورخارجه ایران در مورد آزادسازی منابع توقیف شده ایرانی و آزادی تعدادی از زندانیانی که به‌طور غیرقانونی توسط آمریکا بازداشت شده‌اند، بیانیه‌ای صادر و در آن تصریح کرد: فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران که برای چند سال به‌طور غیرقانونی در کره جنوبی توسط آمریکا توقیف شده بود، آغاز شد. ایران تضمین‌ لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود در این خصوص را دریافت کرده‌ است اما جاسوسان مدنظر آمریکا کماکان در ایران حضور دارند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی کشور روز شنبه طی پیام‌هایی در شبکه اجتماعی ایکس از آزادسازی همه منابع ارزی ایران در کره جنوبی خبر داد و گفت که این منابع بصورت پرداخت بانکی جهت خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده می‌شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: تمام منابع ارزی توقیف شده ایران در کره جنوبی آزاد و هزینه‌های تبدیل ارز آن از وون به یورو نیز توسط کشور ثالت پذیرفته شد.

فرزین همچنین تصریح کرد: بر همین اساس، بزودی تمامی این منابع یورویی به حساب‌های شش بانک ایرانی در قطر واریز و بصورت پرداخت بانکی جهت خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده می‌شود. مابقی این منابع هم در صورت سپرده، مشمول دریافت سود بانکی خواهد شد.

انتهای پیام

کد خبر 780078
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • درمحمد IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
    0 0
    جالب است، آمریکا با همان قدرتی که ایران را متهم به تلاش برای بدست آوردن آن دارد، منابع کشورمان را به زور بلوکه می کند و بعداً برای پس دادن آن از طریق گفت و گو و تفاهم مدعی می شود که در اختیار گذاشتن منابع خود ایران، موضع ما را در مقابل اش ضعیف می کند. ایران مثل آمریکا این منابع را از جیب هیچ کشوری ندزدیده است، بلکه از طریق کار مشروع اقتصادی و فروش نفت و گاز با کشورهای کره و عراق بدست آورده است و حق مشروع اش است که از منافع آن برخوردار شود. برخورداری از حق مشروع چه ربطی به کارهای سیاسی و غیر مرتبط با آن دارد. پس اگر روزی کشورهای دیگر دنیا هم توانستند قدرت سیاسی، نظامی و سیاسی خود را تقویت کنند و از آمریکا در این زمینه پیشی گیرند، حق خواهند داشت به بهانه های مختلف آمریکا را تحریم و منابع آن را در هرکجای دنیا بلوکه کنند.