اگر اهل تجربه هیجان و علاقه‌مند به طبیعت هستید، این سفر خوراک خودتان و همه افراد ماجراجو است. شاید برای پرکردن اوقات فراغت، کنجکاوی یا حتی یک تفریح ساده این سفر را انتخاب کنید اما باز فرقی نمی‌کند باید اصول و قواعد آن را بدانید؛ چراکه آبشارگردی، قاعده و قوانین خاص خودش را دارد.

آبشار

همشهری- محمد صادق خسروی علیا: قبل از شروع سفر باید تکلیف‌تان را روشن کنید و تصمیم بگیرید که به کجا و چرا می‌خواهید آبشارگردی کنید. برای همین سه انتخاب پیش‌روی شماست؛ سفر به آبشارهای طبیعی یا مصنوعی، سفر از طریق تورهای طبیعت‌گردی یا سفر ماجراجویانه. هر کدام از این انتخاب‌ها نیازمند برنامه‌ریزی و از همه مهم‌تر کوله‌پشتی خاص خود است که در ادامه برایتان آورده‌ایم.

آبشار طبیعی یا مصنوعی!؟

ابتدایی‌ترین چالش پیش از شروع سفر، انتخاب نوع اکوسیستم است. اکوسیستم طبیعی همانطور که از نامش پیداست محیط‌زیستی است که در طبیعت یافت می‌شود مانند جنگل، علفزار، آبشار، رودخانه، دریاچه و... اما اکوسیستم مصنوعی ساخته دست انسان است. این نوع اکوسیستم با اهدافی مانند دسترس‌نبودن یا نبود اکوسیستم‌های طبیعی، جذب گردشگر یا گاهی تغییرات آب و هوایی ایجاد می‌شود. اکوسیستم طبیعی گونه‌های متنوع جانوری و گیاهان دارد ‌ درحالی‌که اکوسیستم‌های مصنوعی محدود هستند. پس ابتدا باید انتخاب کنید که آبشارهای ساخت بشر برایتان جذابیت دارد یا آبشارهای طبیعی.

گشت وگذار با خیال آسوده

اگر انتخاب‌تان آبشارهای مصنوعی است تنها کافی است وسایل شخصی خودتان را در کوله‌ای جا بدهید و با کفش مناسب پیاده‌روی، وسایل شخصی و لباس راحتی راهی شوید. چراکه در اکوسیستم‌های مصنوعی به تمام موارد از دسترسی‌ها گرفته تا سهولت و امنیت گردشگری قبل از ایجاد و ساخت توجه شده و مطمئنا با چالش جدی در این گشت‌و گذارها مواجه نخواهید شد.

تورهای گردشگری مطمئن انتخاب کنید

اگر قصد آبشارگردی دارید اما تاکنون تجربه طبیعت‌گردی نداشته‌اید، یکی از انتخاب‌های شما می‌تواند سفر با تورهای گردشگری باشد. البته در انتخاب تورگردشگری چند نکته را مورد توجه قرار دهید. یک تور گردشگری معتبر و قابل اطمینان باید ترانسفر رفت و برگشت، بیمه مسئولیت مدنی، مجوز رسمی از سازمان میراث و راهنمای رسمی سازمان داشته باشد و قبل از سفر، خدمات و برنامه خود را با جزئیات کامل در اختیار شما قرار دهد.

چی‌ ببریم؟

بسته به نوع تورهای گردشگری وسایل مورد نیاز آبشارگردی متفاوت است. اما خیالتان راحت باشد نیازی به تجهیزات حرفه‌ای و تخصصی در این سفرها نیست چون اگر لازم باشد برگزارکننده خود آنها را مهیا می‌کند. البته این فهرست لوازم عموما به کارتان می‌آید: کفش مناسب پیاده‌روی، لباس مناسب فصل، یک دست لباس اضافه برای آبتنی، داروهای مورد استفاده، مقداری مغز و آجیل و میوه‌های خشک‌شده، کلاه، عینک‌آفتابی و کرم ضدآفتاب.

ترفندهای آبشارگردی

سفر ماجراجویانه

پرهیجان ترین نوع سفر آبشارگردی، سفر ماجراجویانه است. در این نوع سفر باید کوله پشتی را بست و دل به آبشار زد. این روش نیازمند تجربه و مهارت است. اما نگران نباشید با رعایت نکاتی که در ادامه به آن اشاره می شود می توانید، حتی بدون تجربه هم یک سفر ماجراجویانه ایمن به آبشارها داشته باشید.

تصمیم و انتخاب اول

برای یک تجربه خوب در سفر آبشارگردی ابتدا باید فصل سفر، مقصد و مسیر عبوری را انتخاب کرد. مثلا هر فصلی نمی توان به هر آبشاری سفر کرد. مقصد ها باید با توجه به مسیر و توانایی گروه انتخاب شود. مثلا آبشارهایی که نیار به صخره نوردی و یا کوهنوردی طولانی مدت دارد مناسب گروه های آماتوری و سالخورده نیست.

راهنمای محلی

بعد از اینکه مقصد سفر مشخص شد شما به یک راهنمای محلی احتیاج دارید. شما نیازمند یک راهنمای واقعی هستند فردی که بارها و بارها به مقصد مورد نظر سفر کرده ، دقیقا منطقه را می شناسد و حاضر است شما را در این سفر همراهی کند.

کوله پشتی آبشارگردی ماجراجویانه

فهرستی برای شما تهیه کرده ایم که با توجه به زمان و مکان سفر ماجراجویانه شما می تواند حسابی به کارتان آید. این فرهست شامل بسیاری از وسیله هایی است که در فصول مختلف و شرایط مکانی متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید بر اساس فصل، موقعیت مکانی و آب و هوایی مقصد مورد نظرتان این فهرست را شخصی سازی کنید.

وسایل اولیه

کوله پشتی ( ترجیحا کاور ضد آب) ،کفش مناسب ،کارت شناسایی ، مقداری پول نقد،  قمقمه ،نقشه (کاغذی ضد آب + دیجیتال) ،جعبه کمک های اولیه ، چاقوی همه کاره، نخ و سوزن ، قطب نما ، سوت  و زیرانداز

 وسایل اقامت شبانه( شب مانی)

چادر، کیسه خواب ، زیرانداز کیسه خواب ، پتو مسافرتی ، هدلامپ ، فانوس چادر ، چراغ قوه و ملحفه

پوشاک

تی شرت ، صندل ، شلوار گرم کن ، پانچو، عینک آفتابی،کلاه یا دستمال سر ، مایو (اگر موقعیت شنا دارید) ، لباس گرم یا کاپشن (اگر در فصل سرد یا به مکان سرد سفر می کنید)

تجهیرات آشپزی

فندک یا سنگ چخماق ، اجاق گاز مسافرتی ،بشقاب، قاشق، چنگال و لیوان ، مایع ظرفشویی ، ماهی تابه و قابلمه مسافرتی،کتری ، ادویه جات ، روغن ، چای ، خشکبار و حبوبات ، کیسه فریزر و پلاستیک زباله  و دربازکن کنسرو

تجهیرات بهداشتی

مسواک ، خمیر دندان  ونخ دندان ، دستمال کاغذی ، دستمال مرطوب ، حوله ، صابون ، شامپو ، قرص مسکن و داروی خاص در صورت مصرف ، اسپری دفع حشرات، ضد آفتاب و دوش صحرایی

تجهیزات الکترونیکی

موبایل ، شارژر ، شارژر فندکی ، پاوربانک ، باطری اضافه ، هدفون ، اسپیکر ، دوربین  و مبدل برق خودرو به برق شهری

تجهیزات تفریحی

 کتاب ، قلم و کاغذ ، فریزبی ، ننو و یا هر گونه وسایل بازی قابل حمل، سبک و کم جا

ترفندهای آبشارگردی

ترفندهای آبشارگردینکته
این نکته‌ها را جدی بگیرید

شاید گمان کنید آبشارگردی که کاری ندارد و به راحتی امکان‌پذیر و قابل انجام است اما مطمئن باشید در این گشت وگذار هم  باید نکاتی را مدنظر داشته باشید.

  • درصورت دسترسی نداشتن به آنتن‌دهی موبایل و برق نمی‌توانید از نقشه‌های گوگل و الکترونیکی استفاده کنید. پس استفاده از نقشه‌های کاغذی ضدآب خیال شما را از این بابت راحت می‌کند.
  • در انتخاب کوله به سبک‌بودن و استاندارد بودن آن دقت کنید. استفاده از کوله‌های غیراستاندارد باعث آسیب به کمر و ستون فقرات شما می‌شود.
  • هنگام خرید چادر به وزن آن، ضدآب‌بودن و تعداد نفرات توجه داشته باشید.
  • از پکینگ کیوب (نظم‌دهنده سفری) برای پارتیشن‌بندی فضای داخل کوله خود استفاده کنید. در سفرهای طبیعت‌گردی استفاده مناسب از فضای داخل کوله و همچنین چیده‌شدن مناسب وسایل داخل آن بسیار به شما در منظم‌کردن و دسترسی به آنها کمک می‌کند.
  • استفاده از راهنماهای محلی به شما در پیداکردن محل مناسب برای کمپ کردن بسیار کمک می‌کند.
  • لباس‌های پرزرق و برق انتخاب مناسبی برای این نوع گشت وگذار نیست. لباس‌هایتان را با توجه به فصل، مکان و آب و هوای مقصد انتخاب کنید. توجه داشته باشید که در بعضی مناطق روزها گرم و شب‌ها بسیار سرد هستند. به همراه بردن یک لباس گرم اضافه توصیه می‌شود.
  • هوای بومیان منطقه را داشته باشید. با خرید از صنایع‌دستی و غذاهای محلی به اقتصاد روستایی کمک کنید و احترام خود نسبت به آنها را نشان دهید.
  • برای انتخاب کیسه‌خواب به شرایط آب و هوایی مقصد دقت کنید. معمولا در لایه داخلی کیسه خواب، دمای مناسب استفاده از کیسه خواب درج می‌شود.


 

کد خبر 783657
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha