همشهری آنلاین-مرضیه موسوی:حاج علی آهی یکی از بنیانگذاران این خانه است که امکانات آن را برای ساماندهی امور مربوط به مداحان کشور فراهم کرد. خانه مداحان در محله فخرآباد و عمارت فخرالدوله قرار دارد. درهای این خانه هر روز از ۸ صبح تا ساعت ۱۶ به روی مردم و مخاطبان اصلی این خانه باز است.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
مداحان آموزش تخصصی میبینند
یکی از مهمترین برنامههای خانه مداحان برای مخاطبانش برگزاری کلاسهای آموزشی است. در این کلاسها هر هنر و فنی که در مداحی به کمک مداح میآید بهصورت تخصصی آموزش داده میشود. کلاسها بهصورت دورهای و معمولاً ۳ ماهه برگزار میشود. کسانی که این دورهها را با موفقیت پشت سر بگذارند گواهینامه معتبری دریافت میکنند که در سراسر کشور اعتبار دارد و تنها مختص تهرانیها نیست. دوره آموزش قرآن و حدیث، تاریخ و مقتل، عقاید، مهارت مداحی و سرایش و... از جمله دورههایی است که میتوان سراغش را در خانه مداحان ایران گرفت. افراد در بدو ورودشان برای ثبتنام در کلاسها ارزیابی میشوند. استادان این مجموعه صلاحیت افراد برای شروع هنر مداحی را تأیید میکنند و آنها را با توجه به تواناییای که دارند در گروههای مختلف جای میدهند. علاوه بر میزان توانایی فرد، سن آنها هم در این دستهبندیها تأثیر زیادی دارد.
مداحان نوجوان
درهای خانه مداحان به روی همه علاقهمندان به این حرفه باز است؛ کمسن و سالترین مخاطبان این مرکز نوجوانان ۹سالهای هستند که توانایی خواندن و حفظ کردن اشعار مختلف را داشته باشند. اگر این افراد با قرآن و حدیث آشنا باشند آموزشها را راحتتر فرا میگیرند.
شرکت در کلاسهای آموزشی خانه مداحان ایران محدودیت سنی ندارد و در بین مخاطبان این مجموعه پیرمردهای ۸۰ ساله هم دیده میشوند. خانه مداحان همزمان با برگزاری دورههای آموزشی برای آقایان، برای بانوان هم دورههای مجزایی برگزار میکند. بانوانی که به مدح اهلبیت(ع) و ذکر آنها علاقهمند هستند میتوانند با شرکت در این دورهها، مجلس گردانی اهلبیت(ع) را بهصورت حرفهای و مطابق آیین و فرهنگ ایرانی اسلامی بیاموزند.
استودیو برای ضبط نغمههای آیینی
خانه مداحان امکانات مختلفی برای مداحان اهلبیت(ع) و ذاکران آنها تدارک دیده است. علاوه بر برگزاری دورههای آموزشی و رسیدگی به موضوعات مربوط به جامعه مداحان، امکانات دیگری هم در این خانه وجود دارد. یکی از بهروزترین این امکانات «استودیو ضبط نغمههای آیینی» است. این استودیو به جدیدترین ابزارهای ضبط صدا مجهز است. مسئول ضبط صدا در این استودیو فردی است که هم به کار تنظیم نغمه و آواز و هم به امور مداحی آشنا است.
این موضوع کار را برای مداحانی که میخواهند از این استودیو برای ضبط نغمههای خود استفاده کنند راحت کرده است. یکی از مهمترین ویژگیهای این استودیو ارتباط مستقیم آن با گروههای تولید در صدا و سیما است. بهطوری که با رضایت مداحان، نغمههای ضبط شده در این استودیو خیلی زود سر از صدا و سیما در میآورند و به گوش مردم میرسند. یکی از مزایای دیگر استفاده از این استودیو برای مداحان هزینههای پایین آن نسبت به دیگر استودیوهای ضبط صدا است.
کانال ارتباطی مؤثر
خانه مداحان محل حضور مستمر پیرغلامان این عرصه است. استادان بزرگی در زمینه مداحی و ذاکری اهلبیت(ع) در این خانه به علاقهمندان نوپا آموزش میدهند. حضور حاج یدالله بهتاش، حاج غلامرضا سازگار، حاج علی انسانی، حاج حسن آهی و... کمک موثری به آموزش در این مجموعه میکند. حسین روحانی هم تدریس آواز در خانه مداحان ایران را برعهده دارد. ۳ سالی از آغاز برگزاری کلاسهای مختلف در خانه مداحان میگذرد و رونق و رفت و آمد در آن هر روز بیشتر میشود. این روزها در هر دوره آموزشی حدود چهل نفر شرکت میکنند. ارتباطاتی که خانه مداحان با سایر سازمانها و ارگانها برقرار کرده است به مخاطبان این خانه کمک میکند تا بتوانند در زمینه مداحی زودتر به آنچه در ذهن دارند برسند. معرفی مداحان سفرهای حج به سازمان حج و زیارت، معرفی مداحان برای مجالس و مراسمهای بزرگی مثل مجالس بیت رهبری و هر مجلسی که در آن قرار است ذکری هم از اهلبیت(ع) گفته شود از طریق خانه مداحان صورت میگیرد و این افراد به پیشنهاد خانه مداحان به این مجالس دعوت میشوند.
-----------------------------------------------
خانه مداحان تنها یک شعبه دارد
محله فخرآباد
خانه مداحان ایران تشکلی است که با همت شهرداری تهران پا گرفت. رفت و آمد در این خانه مختص جامعه مداحان است و البته کسانی که به اهلبیت(ع) علاقه دارند و میخواهند بهزودی عضوی از این جامعه ذکرگو باشند. «مجید طاهری» مسئول روابطعمومی خانه مداحان ایران میگوید: «خانه مداحان ایران تنها یک شعبه دارد. آن هم در تهران و محله فخرآباد دایر شده است. » با او در اینباره گپ کوتاهی زدهایم.
اگر از خانه مداحان بهعنوان یک مجموعه فرهنگی یاد کنیم، این مجموعه چگونه با مردم ارتباط برقرار میکند؟
خانه مداحان ایران محلی است برای رسیدگی به امور مربوط به مداحان و تصمیمگیریهای کلان در این حوزه. مخاطبان ما بهطور ویژه خود مداحان و ذاکران هستند که این افراد با شرکت در دورهها و عضویت در این خانه از امکانات این مجموعه بهرهمند میشوند. عموم مردم هم از طریق بنرهای تبلیغاتی و یا پایگاه برنامههای ما را دنبال میکنند.
در خانه مداحان مجالس مذهبی در مناسبتهای مختلف برگزار میشود؟
خانه مداحان محلی است برای پرورش مداحان. ما در این خانه مجلس گردانها را آموزش میدهیم. این افراد اغلب در روزهای خاص مثل ایام ماه محرم و یا رمضان برگزارکننده مجالس هستند و در نقاط مختلف شهر حضور دارند. بنابراین نمیتوانند در مناسبتهای خاص در خانه مداحان باشند. برنامههای عمومیای که در این خانه برگزار میشود اغلب شکل و شمایل همایش را دارند نه مجالس مذهبی.
خانه مداحان ایران مراکزی هم در شهرها و شهرستانهای مختلف دایر کرده است؟
خیر. خانه مداحان ایران تنها یک شعبه دارد و آن هم در تهران، محله فخرآباد است. در هیچ شهر و استان دیگری نمایندگی و شعبه دیگری برای این خانه وجود ندارد. با این حال ما با مداحان کشور در تمام استانها در ارتباط هستیم. این ارتباط از طریق رابطهای ما در هر شهر و استانی برقرار میشود. بیشترین موضوع این ارتباطها رسیدگی به مشکلات جامعه مداحان و حل و فصل آنهاست.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
*منتشر شده در همشهری محله منطقه ۱۲ در تاریخ ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
نظر شما