رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: فناوری انرژی هسته‌ای در زندگی مردم تاثیرگذار است اما همواره غرب در تلاش است جمهوری اسلامی به فناوری‌های روز دنیا دست پیدا نکند.

محمد اسلامی - رئیس سازمان انرژی اتمی ایران

به گزارش همشهری آنلاین، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در سفر به خوزستان، با بیان اینکه تلاش داریم که فناوری هسته‌ای را در عرصه‌های مختلف کشور توسعه دهیم تا بیش از پیش شاهد تاثیرگذاری آن در زندگی مردم باشیم، اظهار داشت: این هدفگذاری یک شعار نیست؛ بلکه یک راهبرد است و سازمان انرژی اتمی در این مسیر قرار گرفته تا با توجه به سند راهبردی ۲۰ ساله که در فروردین ماه پارسال توسط رئیس جمهور رونمایی شد؛ توسعه این فناوری در عرصه‌های مختلف ملی محقق شود. 

توسعه نیروگاه‌های برقی را همواره در برنامه داریم

وی یکی از اهداف این سند را توسعه نیروگاه‌های برق و سامانه‌های پرتودهی عنوان کرد و ‌افزود:‌ نیروگاه‌های کارون یک و ۲ در آژانس ثبت شده که سابقه آن به بیش از ۵۰ ساله گذشته برمی‌گردد و با عنایت خاص مقام معظم رهبری در حوزه انرژی اتمی به پیشرفت‌های زیادی دست یافته‌ایم و توسعه نیروگاه‌های برقی را همواره در برنامه داریم.

در حوزه پرتودهی ۵۰ سال عقب هستیم

معاون رئیس جمهور با اشاره به  اینکه پرتودهی در حوزه کشاورزی ظرفیت بسیار مهمی برای تولید محصولات غذایی سالم است که دور شدن آفات و افزایش نگهداری محصولات کشاورزی را درپی دارد، تصریح کرد: ‌در حوزه پرتودهی نسبت به پیشرفت برخی کشورها، ۵۰ سال عقب هستیم.

وی با بیان اینکه با چنین ظرفیتی می‌توان محصولات کشاورزی سالم تولید کرد و با تامین سلامت مردم هزینه درمان را کاهش داد، اضافه کرد: از ۱۳۰ میلیون تن‌ محصولات کشاورزی تولیدی کشور ۳۰ درصد آن دچار ضایعات می شود که این میزان ضایعات حاشیه سود فعالیت‌های اقتصادی در حوزه کشاورزی کشور را پایین آورده که معادل ۴۰ میلیون تن محصول است.

اسلامی با بیان اینکه خوزستان یکی از این قطب‌هاست که پرتودهی در این استان انجام می‌شود گفت: به همین منظور کشور را به ۱۲ بخش مهم تولید محصولات کشاورزی تقسیم کرده‌ایم.

رئیس سازمان انرژی اتمی، سهم خوزستان در تولید محصولات مختلف کشاورزی کشور را قابل توجه دانست و ادامه داد: محصولات کشاورزی این استان در صادرات غیرنفتی نیز سهم ویژه ای دارد بنابراین ایجاد سامانه های پرتودهی در خوزستان باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بهره‌وری در تولید محصولات کشاورزی از طریق این سامانه‌ها ‌در توسعه تجارت خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در این زمینه بیش از پیش برنامه‌ریزی‌های کاربردی را در دستور کار قرار داد، ادامه داد:‌ در آینده نزدیک اولین کارخانه تولید پسته با استفاده از سیستم دانش بنیان و پرتودهی کشور  راه‌اندازی و افتتاح می‌شود و ‌تلاش خواهیم کرد ‌تا پایان دولت سیزدهم، سه مرکز پرتودهی کشور به ۱۲ مرکز افزایش یابد.

هرچه دشمنان تحریم کنند قوی‌تر کار خواهیم کرد

وی با تاکید بر اینکه همواره غرب در تلاش است تا جمهوری اسلامی به فناوری‌های روز دنیا دست پیدا نکند، ادامه داد: فناوری انرژی هسته‌ای در زندگی مردم تاثیرگذار است بنابراین این تکنولوژی فقط برای ساخت بمب اتم کاربرد ندارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه هرچه دشمنان تحریم کنند قوی‌تر در این بخش کار خواهیم کرد، افزود: اعتمادی به نفس خوبی در فعالان حوزه فناوری انرژی اتمی کشور وجود دارد تا جایی که پارسال به ۱۵۸ دستاورد جدید در این حوزه دست پیدا کردیم به منظور تربیت نیروی مورد نیاز در حوزه فناوری انرژی اتمی، با موافقت استانداری خوزستان محلی تعیین شده که در حال بررسی های لازم هستیم.

کد خبر 786690
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • م DE ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۶
    0 0
    برنامه اتمی ایران خسارت محض برای اقتصاد و محیط زیست کشور بود. این برنامه تاکنون سه تریلیون دلار به اقتصاد کشور زیان زده است. همه کشورهای پیشرفته اروپای غربی مانند آلمان با آن فناوری بسیار پیشرفته شان نیروگاه‌های اتمیشان را به علت هزینه بسیار بالا و خطر بسیار بالا از کار انداخته اند و به سوی انرژیهای پاک و رایگان خورشیدی و بادی روی آورده اند و اکنون آلمان ۳۶ درصد برق خود را از انرژیهای پاک تهیه میکند. ایران که بر روی دریای نفت و گاز و انرژی بی پایان خورشیدی قرار دارد اصلن نیازی به انرژی بسیار گران و خطرناک اتمی ندارد و برای ایران هیچ توجیه اقتصادی ندارد به ویژه با فناوری بسیار واپس مانده روسیه.