" در حالی که فرمانده نیروی انتظامی، رئیس اداره اماکن، دبیر جامعه هتلداران کشور و دبیر اجرایی اتحادیه هتلداران استان تهران میگویند بر اساس قوانین کشور، هیچ ممنوعیتی برای پذیرش زنان در هتلها وجود ندارد اما باز هم برخی از هتلها از پذیرش زنان خودداری میکنند.
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری زنان ایران (ایونا)، نکته بحث بر انگیز و سوال مهم در عدم پذیرش زنان در هتلها این است که آیا هتلداران به دستور اداره اماکن از پذیرش زنان خودداری میکنند یا بی قانونی در هتلها مانع پذیرش زنان است؟
چندی پیش سردار نجفی، رئیس اماکن عمومی نیروی انتظامی در این مورد گفته بود که هیچ هتل یا مرکز اقامتی حق ندارد برای پذیرش خانمها درخواست نامه کتبی از اماکن کند و اصلا چنین چیزی وجود ندارد که هتلها زنان را بدون نامه از اماکن نپذیرند.
به گفته وی بر اساس دستورالعمل کتبی اماکن، زنان بدون نامه کتبی اماکن باید در هتلها پذیرش شوند.
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی نیز در این رابطه به خبرنگاران گفت: تا جایی که من در جریان هستم هیچگونه ممنوعیتی برای پذیرش زنان در هتلها وجود ندارد اما اگر چنین چیزی وجود داشته باشد، پیگیری کرده با این موضوع برخورد خواهم کرد.
وی با بیان اینکه هیچ لزومی ندارد زنان برای پذیرش شدن به اداره اماکن مراجعه کنند، تصریح کرد: قوانین پذیرش زنان و مردان در هتلها باید یکسان باشد.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه نیروی انتظامی به طور نامحسوس با سیستم ثبت مسافر مراکز اقامتی مختلف در ارتباط است، گفت: با توجه به وجود چنین سیستمی اصلا دلیلی برای کنترل محسوس افراد برای پذیرش در هتل ها وجود ندارد.
در حالی که فرمانده نیروی انتظامی و رئیس اماکن عمومی نیروی انتظامی با تاکید فراوان از غیر قانونی بودن عدم پذیرش زنان درهتلها میگویند، اما هتلها همچنان از پذیرش زنان خودداری میکنند.
مسئول پذیرش هتل عباسی اصفهان در این باره به خبرنگاران گفت: زنهای تنها برای پذیرش شدن باید ابتدا به اداره اماکن مراجعه کرده و نامهای دریافت کند.
هنگامی که از مسئول پذیرش سوال میشود که بر اساس چه قانونی شما از زنان نامه از اداره اماکن میخواهید، میگوید: اداره اماکن اصفهان طی بخشنامهای از هتلها خواسته است از پذیرش زنان تنها خودداری کرده و ابتدا انها را به اداره اماکن بفرستند و بعد از دریافت نامه آنها را پذیرش کنند.
نمونه بعدی هتل همای شیراز است، مسئول پذیرش هتل هما شیراز نیز در پاسخ به این سوال که آیا زن تنها پذیرش میکنند یا خیر، گفت: بستگی دارد!
وقتی از اوسوال میشود به چه چیزی بستگی دارد، میگوید: به داشتن کارت شناسایی، شخصیت مسافر و شخص پذیرشگر.
وی در پاسخ به این سوال که آیا آیین نامهای یا بخشنامهای در این رابطه وجود ندارد میگوید: در آییننامه ادره اماکن آمده است که اگر دوست داشتید شخص مراجعه کننده به هتل را به اداه اماکن بفرستید و اگر دوست نداشتید نفرستید.
پذیرشگر هتل داشتن کارت شناسایی را اصلا دلیلی کافی برای پذیرش در هتل نمیداند.
مسئول پذیرش هتل جهاننمای تبریز نیز در پاسخ به همین سوال میگوید: برای پذیرش زن تنها آوردن نامه از اداره اماکن شرط است.
وی ادامه میدهد: این دستور اداره اماکن است و باید وقتی دختر تنهایی در هتل پذیرش میشود قبل از آن اداره اماکن از این موضوع مطلع شود.
حال نکته در این است که اگر بخشنامهای از طرف اداره اماکن به هتلها داده نشده است، پس مسئولان پذیرش از کدام بخشنامه حرف میزنند.
و اگر بخشنامهای وجود دارد چرا مسئولان مملکتی از وجود چنین بخشنامهای اظهار بیاطلاعی کرده و مدعی هستند بر اساس قوانین زنان باید بدون هیچ قید و شرطی در مراکز اقامتی پذیرش شوند.
برای یافتن پاسخ این سوال گفت و گویی نیز با دبیر جامعه هتلدارن کشور و دبیر اجرایی اتحادیه هتلدارن استان تهران نیز انجام شد.
خسرو ایرانپور، دبیر جامعه هتلداران کشور نیز به خبرنگار ما چنین گفت: هیچگونه ممنوعیتی برای پذیرش زنان در هتلها وجود ندارد و بخشنامهای که بر اساس آن باید زنان برای پذیرش در هتلها ابتدا به اداره اماکن مراجعه کرده و بعد از دریافت نامه در هتل پذیرش شوند وجود ندارد.
وی ادامه داد، تنها بخشنامه موجود در این رابطه در سال 78 لغو شد و بعد از آن قرار شد هیچ گونه منعی برای پذیرش زنها در هتلها وجود نداشته باشد.
ایرانپور ادامه داد: بنابر این اگر هتلی در حال حاضر از پذیرش زنان امتناع کند، تخطی کرده است و باید با او برخورد صورت گیرد.
رجعلی خسروآبادی، دبیر اجرایی اتحادیه هتلداران استان تهران نیز در گفت و گو با ما اظهار کرد: گمان نمیکنم چنین مشکلی در استان تهران وجود داشته باشد و اگر برای مراجعه کننده به هتلی چنین مشکلی پیش آمد به اتحادیه زنگ بزند، مشکل را حل خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بخشنامهای که بر اساس آن زنان نتوانند در هتلها پذیرش شوند و نیاز باشد که به اداره اماکن مراجعه و نامه دریافت کنند وجود دارد، گفت: در حال حاضر هیچ گونه بخشنامهای در این زمینه وجود ندارد.
دبیر اجرایی اتحادیه هتلداران استان تهران ادامه میدهد: چندین سال پیش بخشنامهای وجود داشت که لغو شد.
به گزارش ایونا، خسرو آبادی با بیان اینکه اداره اماکن به این نتیجه رسید که اقامت زنان در هتل یا مراکز اقامتی مشخص بهتر از آن است که زنان از روی ناچاری در مکانی اقامت بگزینند که هیچ پلاک مشخصی ندارد، گفت: از آن پس اداره اماکن اعلام کرد که اگر کسی خواست در یک مکان عمومی اقامت کند هیچ کس حق ندارد جلو او را بگیرد.
روسای بزرگ ترین هتلهای کشور در حالی از پذیرش زنان مجرد امتناع میکنند که بر اساس اظهارات رئیس پلیس کشور این اقدام غیر قانونی است و با هتلهایی که زنان را پذیرش نکنند برخورد میشود.
اما به نظر میرسد که هتلداران از بخشنامههای پنهانی تبعیت میکنند که پس از گذشت 10 سال از لغو قانون پذیرش زنان مجرد در هتلها همچنان به آنها اجازه گفتن پاسخ نه به این افراد را میدهد. "