به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از آسیاتایمز، اداره ملی فضایی چین گفت که فضاپیمای چانگ-ای۶ را به دورترین نقطه ماه میفرستد که هنوز توسط دانشمندان کشف نشده است. این سازمان همچنین گفته است که ماهوارهای بهنام Queqiao۲ یا Magpie Bridge۲ را برای انتقال ارتباطات بهماه و ازماه در اوایل سال۲۰۲۴ پرتاب خواهد کرد.
برخی از مفسران چینی گفته بودند که هند، نمیتواند بهطور معتبر ادعا کند که به قطب جنوبماه رسیده است و چین این شانس را دارد که در این زمینه پیشگام باشد. سال گذشته، اداره فضایی چین گفت که پرتاب Chang'e-۶ در سال۲۰۲۵ انجام میشود. اوایل سالجاری، زمانبندی را به بین سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ تغییر داد و اکنون هدف جدیدی برای سال آینده اعلام کرده است.
بهگفته چینیها، ۲ چیز وجود دارد که باید در مورد ماهنشین هندوستان روشن شود. اولا، توضیحات مربوط به محل فرود آن نادرست است. دوم، اینکه مردم نسبت بهوجود یخ آب در قطب جنوب بیش از حد خوشبین هستند. فرودگر چاندرایان-۳ حداقل ۶۱۹کیلومتر با منطقه قطبی جنوبیماه فاصله دارد، بنابراین اشتباه است که بگوییم هند به قطب جنوب رسیدهیا حتی به آن نزدیک شده است.
بیشتر بخوانید:
چین میگوید کاوشگرماه چانگای-۶ که محمولههایی از فرانسه، ایتالیا، پاکستان و آژانس فضایی اروپا حمل میکند، به حوضه «آیتکن» در قطب جنوبماه میفرستد تا بهدنبال یخ و سنگهای باستانی باشد. وانگ کیونگ، معاون طراح ماموریت چانگای-۶ گفت: «فضانوردان زیادی تاکنون ۱۰بار نمونههایماه را به زمین آوردهاند که همه آنها در سمت نزدیک ماه انجام شده است.»
دانشمندان بر این باورند که نمونههای قدیمیتر خاک را میتوان در قسمت دور ماه یافت.
وانگ گفت که نمونههای سنگ در سنین مختلف میتوانند به دانشمندان در درک تاریخچه ماه کمک کنند. بسیاری از کشورهای جهان، ازجمله ایالات متحده، ژاپن و چین، در تلاش برای کشف قطب جنوب ماه هستند.
نظر شما