همشهری آنلاین: سردار محمد قاسم ناظر، مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درباره ایده ساخت این سراسرنمای مقاومت به خبرنگار همشهری می گوید: «این موزه با عنوان موزه مقاومت بیشتر عملیات بیت المقدس را نمایش می داد. با پیشنهاد سردار سلیمانی این موزه به موزه مقاومت کشورهای اسلامی تغییر نام داد و قرار شد فضایی را برای ساخت موزه و توجه به لزوم نگهداری این خاطرات و یاد و اتفاقاتی که در آن دوره رخ میداد، فراهم کنیم. سردار سلیمانی در آن مقطع دستوری را اعلام کردند تا مجموعه تحت امر همکاری لازم را داشته باشند تا ما بتوانیم این موزه ایجاد کنیم. دهها خوردرو، هواپیما، نفربر داعشی از نقاط مختلف جبهه مقاومت که توسط حامیان غربی آن ها برای جنایت بر علیه مردم مظلوم عراق و سوریه در اختیار آن ها قرار گرفته بود، برای موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ارسال شد. همچنین در بخش هایی از این موزه نقش مقاومت کشورهایی همچون فلسطین اشغالی، لبنان، سوریه، عراق، بحرین، یمن، افغانستان، بوسنی و هزرگوین و کشورهای شمال آفریقا به نمایش درآمده است.»
وقتی سردار به افتتاح سراسرنما نرسید
سردار برای راه اندازی این موزه جبهه مقاومت تلاش های زیادی کرد اما سرنوشت چنین رقم زد که به افتتاح آن نرسیده و این آخرین یادگاری ارزشمند و ماندگار سردار بماند. سردار ناظر با اشاره به این نکته می گوید: «قرار بود ۱۵ دی ماه سال ۱۳۹۸ برای آخرین بازدید و هماهنگی برنامه افتتاحیه، به موزه ملی تشریف بیاورند که روز جمعه ۱۳ دی ماه به شهادت رسیدند. به همین خاطر موزه با تاخیر افتتاح شد اما به جرات می توان گفت این آخرین یادگاری فرهنگی سردار سلیمانی به مردم ایران و جبهه مقاومت است. سردار زحمات بسیاری برای این موزه و جمع آوری وسایل آن متحمل شدند، به همین دلیل موزه مقاومت شهید سلیمانی، موزه بسیار ارزشمندی است.»
تفنگ صدام؛ هدیه مردم عراق به موزه مقاومت
رئیس موزه ملی انقلاب و دفاع مقدس در ادامه به بخش های مختلف این موزه اشاره کرده و می گوید: «در دوازده بخش این موزه، آثار مختلفی را از سراسر کشورهای منطقه جمع آوری شده و در اختیار بازدیدکنندگان قرار داده شده است. بخش های این موزه شامل دشمن شناسی، شهدا، فلسطین، لبنان، افغانستان، آفریقا، لبنان، سوریه، یمن، بحرین و ماکت سه وجهی شهید حاج قاسم سلیمانی و گنبد پانورمای ۳۶۰ درجه سراسر نماست. وسایل و ادوات ارتش رژیم صهیونیستی، لباسهای این ارتش را و غنائمی که حزب الله لبنان دریافت کرده است، جمع آوری کرده ایم و در این موزه قرار داده ایم. همچنین تفنگ صدام که اولین شلیک به سمت ایران را با آن انجام داد و تصاویر آن در رسانههای مختلف منتشر شده، در این موزه موجود است. این تفنگ هدیه مردم عراق به سردار سلیمانی بود که سردار هم این هدیه را به موزه مقاومت آورد.»
افتخار میزبانی از ضریح مقدس حضرت عباس(ع)
یکی از قسمت های زیبای این موزه، بخش عتبات عالیات که دل هر عاشق را به سوی کربلا و سوریه راهی می کند. سردار ناظر با اشاره به این بخش معنوی موزه می گوید: «ضریح مقدس حضرت زینب(س) و حضرت عباس(ع) از بخشهای مورد استقبال بازدیدکنندگان موزه است. هم چنین دربهای واقعی حرمین سامرا را هم نباید از قلم انداخت.»
ادوات داعشی درتهران!
سراسرنمای مقاومت تنها موزه است که ادوات داعش را با این گستردگی در دل خود جای داده است. سردار ناظر با اشاره به این موضوع می گوید: «به جرات می توانیم ادعا کنیم که تنها موزه ای در دنیا هستیم که ادوات داعش متشکل از ماشینهای انتحاری، وسایل شکنجه کردن مردم، وسیله کشتار و ... را در این سطح نگهداری میکنیم. از دیگر بخشهای موزه مقاومت میتوان به وجود انواع تجهیزاتی اشاره کرد که داعش از آنها استفاده میکرد و همه آنها را از کشورهای مختلف به عنوان کمک دریافت کرده بود.»
کتاب های داعشی در ایران چه می کند؟
نکته جالب درباره این موزه این است که در کنار ادوات جنگی، کتاب ها داعشی ها هم در این موزه در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است. رئیس موزه ملی انقلااب اسلامی و دفاع مقدس با اشاره به این نکته می گوید: «داعش تلاش داشت ذهن نوجوانان و جوانان را تسخیر افکار شیطانی خود کند از این رو در مدارس کشور عراق و سوریه و مناطق اشغالی، به دانش آموزان آموزش میداد. این آموزش ها با کتاب های صورت می گرفت که اکنون همه آنها گردآوری و در موزه قرار داده ایم. به نظرم این کتاب ها میتواند برای بازدیدکنندگان جالب باشد؛ چراکه نحوه نگاه شأن و بازدید از این تفکر و این وسایل بسیار عبرت آموز است.»
این موزه در یک فضایی بیش از ۴۵۰۰ متر ایجاد شده است و جذابیتهای خاص خود را دارد. علاقمندان برای حضور و بازدید از موزه مقاومت شهید سلیمانی میتوانند به ضلع جنوبی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مراجعه کنند.
نظر شما