اگر بخواهیم به یکی از پروژه‌هایی که مورد توجه جدی مدیریت فعلی شهری قرار گرفته اشاره کنیم، رسیدگی به گودهای رهاشده در نقطه به نقطه شهر است که خطرات جدی را برای شهروندان و حتی سازه‌های اطراف گود به‌دنبال خواهد داشت.

گود خطرناک تهران

به گزارش همشهری، ایمن‌سازی این گودها در این دوره جزو برنامه‌های مهم معاونت معماری و شهرسازی شهرداری قرار گرفت. در شهریور ۱۴۰۰ زمانی که شهرداری تهران تحویل علیرضا زاکانی شد، آمار گودهای رها شده تهران بیش از ۲۵۰ مورد بود که البته برای ایمن‌سازی آن فکری هم نشده بود.

نمونه بارز گود رهاشده و پرخطر، همان گود معروف مجاور برج میلاد است که وجود آن و بی‌توجهی به ایمن‌سازی این گود، منجر به آسیب‌رسانی به سازه برج شده بود، اما درحال حاضر این گود رفع خطر و مشکلات گذشته حل شده است. در همین رابطه معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران به خبرنگار همشهری، می‌گوید: طی یک‌سال گذشته روی گودهای رهاشده مدام کار می‌کنیم و بررسی‌های لازم انجام شده است. درحال حاضر ۶۰ مورد از گودها ایمن‌سازی‌ شده و با مالکان آنان مذاکره شد؛ برهمین اساس باید گفت که به‌صورت ویژه به این موضوع ورود کرده‌ایم.

حمیدرضا صارمی، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا موضوع ایمن‌سازی گودهای رهاشده با چالش روبه‌رو می‌شود، می‌گوید: ما در ایمن‌سازی گودهای رهاشده چالشی قانونی داریم؛ درواقع عمده گودهای رهاشده دارای پروانه تجاری و اداری هستند و با توجه به توسعه خریدهای اینترنتی، دیگر برای مالکان ساخت مجموعه تجاری صرفه اقتصادی ندارد، از طرفی امکان تغییر کاربری این پروانه‌ها به مسکونی به‌دلیل نظر شورای‌عالی معماری و شهرسازی، وجود ندارد؛ به همین دلیل امکان ایمن‌سازی برخی از آنان نیست.

او با اشاره به اینکه درحال حاضر مهم‌ترین چالش گودها عدم‌تغییر کاربری آنهاست، می‌افزاید: شورای‌عالی معماری و شهرسازی باید درخصوص منع تغییر کاربری پهنه‌های کار و فعالیت به مسکونی تجدیدنظر کند؛ چراکه این گودها صرفه اقتصادی ندارند و مالک این کار را انجام نمی‌دهد. معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران درباره مناطقی که بیشترین گودهای رهاشده را دارند، می‌گوید: در مناطق ۵، ۴، ۳، ۲ و ۱ شاهد بیشترین گودها هستیم. جلساتی با مالکان گذاشتیم و تلاش کردیم برای ایمن‌سازی گودها شرایط را هموار کنیم. مشکل پروانه یا هر مشکل دیگری دارند، حل خواهیم کرد تا هرچه سریع‌تر این گودها ایمن شوند.

به‌گفته صارمی درحال حاضر در تهران ۱۸۰ مورد گود رها شده همچنان وجود دارد که تأخیر در ایمن‌سازی آنها به‌دلیل مشکلات قانونی و عدم‌تغییر کاربری پروانه آنان از تجاری به مسکونی است.

کد خبر 794079

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha