به گزارش همشهری آنلاین، پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره در مقالهای از زبان کارشناسان اقتصادی به بررسی پیامدهای اقتصادی عملیات طوفان الاقصی توسط گروههای مقاومت فلسطین ضد رژیم صهیونیستی که صبح دیروز انجام شد پرداخته و تاثیرات کوتاه مدت و بلند مدت این حمله نظامی را مورد بررسی قرار دادند.
غاد لیئور خبرنگار مسائل اقتصادی رژیم صهیونیستی در روزنامه یدیعوت آحارونوت مینویسد که جنگ با نوار غزه در زمانی آغاز شد که بازار اسرائیل به دنبال تصمیم گیریهای سرنوشت سازی در خصوص رشد سرمایهگذاری بانکی بود آن هم در شرایطی که ارزش پول رژیم اسرائیل (شیکل) در برابر دلار و دیگر ارزهای خارجی در حال افول بود و بورس تل آویو نیز برای چهارمین روز متوالی با کاهش ارزش خود مواجه شده بود. لیئور پیش بینی کرد که تعمیق جنگ در جبهه غزه باعث استمرار کاهش ارزش شیکل در برابر دلار و پایین آمدن ارزش سهام در بورس اسرائیل شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی رژیم صهیونیستی بسته شدن بورس در صورت ادامه سقوط ارزش آن را بعید ندانست و پیشبینی کرد که به این ترتیب اقتصاد اسرائیل با خسارتهای گستردهای مواجه شود که در مرحله کنونی امکان ارزیابی دقیق آن وجود ندارد.
بنابر اعلام جبهه داخلی رژیم صهیونیستی، با آغاز جنگ در سرزمینهای اشغالی تحصیل دانش آموزان از تلآویو گرفته تا مناطق مرزی نوار غزه متوقف شده و صدها منطقه صنعتی و تاسیسات تجاری و بازار نیز که شریان اقتصادی رژیم صهیونیستی به شمار میرود، تعطیل شده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی حجم خسارتهای اسرائیل در درگیریهای گذشته با مقاومت فلسطین را دهها میلیارد دلار و در بخشهای اقتصادی، تجاری و گردشگری ارزیابی و پیش بینی کرد که خسارتهای مالی و هزینههای جنگ کنونی باعث کسری بودجه عمومی اسرائیل شود.
مطانس شحادة کارشناس متخصص در امور اقتصاد سیاسی نیزابراز داشت که عملیات نظامی طوفان الاقصی تاثیرات اقتصادی مستقیمی بر اسرائیل و به ویژه مناطق جنوبی آن خواهد داشت. وی در گفتگو با الجزیره تاکید کرد که میزان این خسارتهای اقتصادی با پیشرفت حوادث مشخص میشود، اما فعالیتهای اقتصادی در جنوب اسرائیل به صورت کامل متوقف شده و در پایتخت نیز این فعالیتها تحت تاثیر حملات موشکی مقاومت فلسطین قرار دارد.
این کارشناس مسائل اقتصادی نیز پیشبینی کرد که کابینه، بازار بورس را برای جلوگیری از سقوط سهام آن مسدود کند. وی ابراز داشت که عملیات طوفان الاقصی ضربه اقتصادی محکمی به اسرائیل خواهد زد که حجم دقیق آن با پیشبرد جنگ مشخص میشود.
این خسارتها در حالی به اقتصاد اسرائیل تحمیل میشود که شموئیل آبرامسون اقتصاددان ارشد وزارت امور مالی رژیم صهیونیستی در سپتامبر گذشته ضمن ارائه گزارشی اعلام کرد که سرمایهگذاریهای خارجی در سرزمینهای اشغالی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ میلادی بالغ بر ۶۰ درصد نسبت به میزان مشابه طی سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۲ کاهش پیدا کرده است.
آژانس اعتبار سنجی مودیز نیز در آگوست گذشته اعلام کرد که نگرانیها درباره اقتصاد اسرائیل بعد از طرح کابینه این رژیم مبنی بر اصلاح دستگاه قضایی آن آغاز شده است. سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه نیز پیشبینی کرد رشد اقتصاد اسرائیل از ۳ درصد به ۲.۹ درصد کاهش پیدا کند.
نظر شما