به گزارش همشهری آنلاین، «نیو دینار» یکی از سخنگوهای ارتش رژیم صهیونیستی در یک نشست خبری مجازی گفت: «ما هیچ ادله و هیچ شواهد اطلاعاتی از دخالت ایران در این رخداد نداریم.»
روز گذشته نیز یک سخنگوی دیگر ارتش رژیم اشغالگر در موضعی مشابه تأکید کرده بود شواهدی از نقشآفرینی ایران در این عملیات وجود ندارد.
«دانیل هاگاری» یک سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی روز دوشنبه به گاردین گفت: «ایران یک بازیگر مهم است اما ما هنوز نمیتوانیم بگوییم که آیا نقشی در برنامهریزی یا آموزش [برای انجام عملیات طوفان الاقصی] داشته است یا خیر.»
روزنامه والاستریتژورنال روز یکشنبه در گزارشی مدعی شده بود مقامهای جمهوری اسلامی ایران اقدام به برگزاری نشستهای دو جانبهای با مقامهای حماس در بیروت کردهاند.
این روزنامه نوشته بود که دستکم یکی از این ۲ دیدار که در بیروت برگزار شده بود توسط رسانههای رسمی ایران گزارش شده بودند. روزنامه والاستریتژورنال با وجود این شواهدی درباره اینکه در آن جلسات درباره عملیات طوفان الاقصی صحبت شده بود ارائه نکرده است.
نیروهای مقاومت فلسطین از شنبه هفته جاری عملیات بزرگی تحت عنوان طوفان الاقصی را آغاز کردند که تا کنون به هلاکت بیش از ۱۰۰۰ اسرائیلی و زخمی شدن بیش از دو هزار نفر دیگر منجر شده است.
روزنامه «یدیعوت آحارانوت» نیز گزارش داده که شمار تلفات صهیونیستها در عملیات طوفان الاقصی به ۱۰۰۰ نفر میرسد و تعداد صهیونیستهایی که توسط رزمندگان مقاومت به اسارت گرفته شدند نیز بیش از ۱۵۰ نفر است.
بر اساس این گزارش، وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (۱۸ مهر) اعلام کرد که از ابتدای عملیات طوفان الاقصی، ۸۳۰ نفر در غزه به شهادت رسیدهاند. بیش از چهار هزار نفر نیز در غزه و ۱۰۰ نفر نیز در کرانه باختری مجروح شدهاند.
دفتر اطلاعرسانی تشکیلات خودگردان نیز اعلام کرد که تاکنون ۱۶۸ ساختمان در حملات جنگندههای اشغالگران به طور کامل منهدم شده است که شامل هزار و نه واحد مسکونی میشود. همچنین ۱۲۶۳۰ واحد مسکونی نیز متحمل خسارات جزئی شده است تا جایی که ۵۶۰ واحد از آنها غیر قابل سکونت است.
حماس نیز اطلاع ایران از عملیات طوفانالاقصی را رد کرده است. «علی برکه» رئیس اداره روابط ملی جنبش حماس در مصاحبه با شبکه «انبیسی نیوز» گفت به ایران پیش از عملیات بیسابقه شنبه هفتم اکتبر نیروهای مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی، اطلاع داده نشده بود.
به نوشته «تایمز اسرائیل» به نقل از این گزارش، وی اظهار داشت: برای همه از جمله ایران غافلگیرانه بود. به آنها اطلاع ندادیم که عملیاتی در سحرگاه هفتم اکتبر رخ خواهد داد. بعد از آغاز عملیات، ایران را مطلع کردیم.
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) هم امروز سهشنبه تاکید کرد عملیات طوفان الاقصی از تصمیم تا اجرا، عملیاتی فلسطینی است.
مضاف بر این، مقامهای جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن اعلام حمایت از عملیات حماس بر عدم نقشآفرینی تهران در این عملیات تأکید کردهاند.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز شنبه در واکنش به تحولات فلسطین اشغالی گفته بود: «عملیات طوفان الاقصی حرکت خودجوش گروههای مقاومت و ملت مظلوم فلسطین در دفاع از حقوق مسلم و انکارناپذیر خود و واکنش طبیعی آنان نسبت به سیاستهای جنگ افروزانه، تحریکآمیز و آتش افروزانه صهیونیستها بویژه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر افراطی و ماجراجوی رژیم غاصب صهیونیستی است.»
وی حق ذاتی ملت مظلوم فلسطین در دفاع از نفس، سرزمین و مقدسات خویش در مقابل اشغال، تجاوز، تعدی روزمره و تروریسم سازمان یافته رژیم صهیونیستی، بر اساس همه موازین شناخته شده بینالمللی و اصول بنیادین حقوق بینالملل را حقی طبیعی و مشروع خواند.
این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید مجدد بر حق ذاتی و قانونی مردم فلسطین در دفاع از خود در برابر جنایات ۷۵ ساله غاصبان سرزمین فلسطین، مسؤولیت تداوم و گسترش کشتار و خشونت علیه فلسطینیها را بر عهده رژیم اشغالگر صهیونیستی و حامیان شناخته شده این رژیم دانسته و کشورهای اسلامی را به حمایت از مسجدالاقصی و حمایت از حقوق مسلم مردم فلسطین فرامیخواند.
نظر شما