اگر شما هم با جستجوی سوال «یادگیری زبان انگلیسی را از کجا شروع کنیم؟» وارد این صفحه شدهاید، احتمالا قصد دارید که زبان انگلیسی را شروع کنید، اما هنوز نمیدانید که چطور شروع به یادگیری زبان انگلیسی کنید. یکی از بزرگترین مشکلات همه ما با هر هدفی که داریم، این است که بیشتر زمان خود را صرف فکر کردن در خصوص آن هدف میکنیم. فکر کردن خوب است اما کافی نیست. گاهی لازم است در مسیر رسیدن به هدفهایتان یک قدم بردارید و مرحله به مرحله پیش بروید. امروزه با پیشرفت تکنولوژی ابزارهای مختلفی برای رسیدن به هدف وجود دارند. کافی است که بخواهید و در مسیر موفقیت گام بردارید. تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا در خصوص مراحل یادگیری زبان انگلیسی بیشتر صحبت کنیم.
یادگیری زبان انگلیسی چه ضرورتی دارد؟
زبان انگلیسی، یکی از زبانهای بینالمللی در امور تجارت و کسب و کار است. ممکن است در یک شرکت خارجی استخدام شوید یا به سفرهای خارج از کشور بروید. اگر زبان انگلیسی را بلد نباشید، توانایی برقراری ارتباط با دیگران را ندارید و از سفر لذت کافی نخواهید برد. به هر حال هر کسی دلیل محکمی برای یادگیری زبان انگلیسی دارد. بهتر است که یادگیری هر زبانی از سنین کم و از کودکی شروع شود. آموزش زبان انگلیسی کودکان سریعتر و راحتتر از بزرگسالان اتفاق میافتد. اما اگر در سنین بزرگسالی هم هستید هیچ ایرادی ندارد. شما در هر سنی میتوانید در کلاسهای زبان شرکت کرده و یادگیری زبان را شروع کنید.
فراگیری زبان انگلیسی میتواند درهای موفقیت در هر زمینهای را به رویتان باز کند. تسلط به زبان دوم مانند زبان انگلیسی تنها در مسافرت و تجارت و کسب و کار نیست که به درد شما میخورد؛ بلکه به شما امکان می دهد که به فیلمها، کتابها و مقالات دانشگاهی زبان انگلیسی هم به طور نامحدود دسترسی پیدا کنید.
یادگیری زبان انگلیسی را از کجا شروع کنیم؟
در ابتدای شروع کار و یادگیری زبان انگلیسی ممکن است که کمی دچار سردرگمی شوید. ندانید که چگونه شروع کنید و چگونه پیش روید! اما با دانستن مراحل و روشهای مختلف یادگیری زبان کم کم راه میافتید. در ابتدای کار زمان زیادی را صرف گوش دادن به پادکست و فایلهای صوتی کنید و ابتدا مهارت گوش دادن را تقویت کنید. در ادامه مقاله روشها و مراحل مختلف یادگیری زبان را برای شما شرح میدهیم.
چگونه این مهارت را تقویت کنیم؟
- به رادیو و پادکستهای به زبان انگلیسی گوش دهید. همیشه دست به قلم نباشید. گاهی لازم است که چشمان خود را ببندید و فقط به محتوا و مفهوم صوتی گوش دهید.
- برنامههای تلویزیونی و فیلمهای زبان انگلیسی بدون ترجمه نگاه کنید.
- برنامهها و موزیکهای انگلیسی را انتخاب کنید و از گوش دادن به آن لذت ببرید.
- از منابعی که در اینترنت هستند برای تقویت گوش دادن زبان انگلیسی استفاده کنید.
حتی اگر شما در بهترین آموزشگاه زبان شهر هم ثبت نام کنید، اما جرئت صحبت کردن به زبان انگلیسی را نداشته باشید، هیچ گاه به این زبان تسلط پیدا نخواهید کرد. شاید در ابتدای کار برای شما صحبت کردن در جمع سخت باشد و خجالت بکشید اما باید اینکار را انجام دهید.
چگونه مهارت صحبت کردن را تقویت کنیم؟
- اولین قدم صحبت کردن با خودمان است. همانطور که گفتیم در ابتدا صحبت در میان جمع شاید برایمان سخت باشد و به دلیل تلفظ غلط کلمات خجالت بکشیم. پس بهتر است ابتدا در خلوت خودمان و به تنهایی این کار را انجام دهیم. اگر در ابتدا نمیتوانید این کار را انجام دهید، سعی کنید با صدای بلند یک متن انگلیسی بخوانید تا از شنیدن صدای خود به زبان انگلیسی احساس راحتی کنید.
- یکی دیگر از راههای تقویت مهارت صحبت کردن، ضبط صدای خودمان است. با این روش میتوانید هم به زبان انگلیسی تسلط پیدا کنید و هم نقاط ضعف تلفظ خود را پیدا کنید.
- در کلاسهای بحث آزاد شرکت کنید. علاوه بر شرکت در کلاس عمومی زبان سفیر، کلاسهای بحث آزاد هم وجود دارد که هدف، تقویت مهارت اسپیکینگ و صحبت کردن است.
درک مطلب و واژگان جزء جدا نشدنی زبان هستند که نقش بسیار مهمی در یادگیری زبان شما دارند. بسیاری از افراد از یادگیری درک مطلب فرار میکنند و تصور میکنند که این بخش زبان کاربرد زیادی ندارد. حتی اگر شما بخواهید که آزمون آنلاین تعیین سطح هم بدهید، لازم است که تا حد زیادی با درک مطلب و واژگان انگلیسی آشنا شوید.
چگونه درک مطلب و واژگان را یاد بگیریم؟
- برای یادگیری درک مطلب میتوانید از کتابهای کودکان و متون ساده مجلات و روزنامهها کمک بگیرید.
- برای هر داستانی که میخوانید، به دنبال چه کسی، کجا، چه چیزی و … باشید. اینکار دامنه لغات و واژگان شما را تقویت میکند. تقریباً برای هر نوع متن انگلیسی میتوانید این کار را انجام دهید. این داستان در مورد چه کسی است؟ چی شد؟ کجا اتفاق افتاد؟ چه موقع اتفاق افتاد؟ این کار را میتوانید زمانی انجام دهید که هیچ سوال درک مطلبی وجود نداشته باشد.
- لغات جدیدی را که یاد میگیرید در فرهنگ لغت شخصی خود ثبت کنید. برای این کار یک دفترچه جداگانه تهیه کنید و واژگان را به ترتیب حروف الفبا در آن بنویسید. برای یادگیری بهتر جلوی هر کلمه یک جمله آشنا ثبت کنید که سریعتر در ذهنتان بماند. این لغت نامه شخصی را هر شب قبل خواب مرور کنید.
مهارت نوشتن و املای کلمات بسیار مهم است. اهمیت این مهارت در آزمونهای زبان انگلیسی همچون آیلتس و تافل بیشتر مشخص میشود.
مهارت نوشتن و املا را چگونه تقویت کنیم؟
- یک دفترچه خاطرات روزانه تهیه کنید. بدون توجه به دستور زبان شروع به نوشتن کنید. تمامی اتفاقاتی که در روز برای شما افتاده را در این دفترچه ثبت کنید.
- اخبار محلی را به زبان انگلیسی بازنویسی کنید. این تمرین را به صورت روزانه و مکرر انجام دهید.
- قوانین مهم املا را یاد بگیرید. توجه کنید که همیشه شما یک فرهنگ لغت همراه خود ندارید تا املای درست کلمات را چک کنید. مخصوصا در زمان امتحان املای درست کلمات اهمیت زیادی دارد.
دستور زبان برای برقراری ارتباط با دیگران ضروری است. البته برخی از زبان آموزان هم در یادگیری گرامر زبان افراط میکنند که این کار اصولا درست نیست. توجه داشته باشید که شما گرامر زبان را صرفا برای برقراری ارتباط یاد میگیرید.
چگونه گرامر و دستور زبان را یاد بگیریم؟
- حل تمرین، اولین و مهمترین راه برای تقویت گرامر است. در یک مقاله یا نوشته میتوانید زیر گرامرهای به کار رفته خط بکشید تا بفهمید در چه زمانی این گرامرها به کار میرود.
- نقاط ضعف خود را بشناسید. اگر در یک دستور زبان تسلط کافی پیدا کردید، زمان زیادی را برای آن صرف نکنید. تمرکز بیشتر خود را بر روی گرامرهای کاربردی و دشوار بگذارید.
- یک پاراگراف یا مقاله کوتاه بنویسید و تمامی دستورهای زبان را در این مقاله اجرا کنید. میتوانید از یک معلم هم کمک بگیرید تا متن شما را اصلاح کند و زیر گرامرهای اشتباه خط بکشد.
سخن پایانی
در این مقاله در خصوص اینکه یادگیری زبان انگلیسی را از کجا شروع کنیم؟ صحبت کردیم. تمامی مراحل و روشهایی که در این مقاله گفتیم برای شروع طوفانی زبان ضرورت دارد. البته فراموش نکنید که رمز موفقیت شما تنها در تمرین و تکرار است. به صورت روزمره یک زمانی را به یادگیری و تسلط به زبان انگلیسی اختصاص دهید. فراموش نکنید که شرکت در کلاس عمومی زبان سفیر میتواند سکوی پرتاب شما در این زمینه باشد.
نظر شما