به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از خبرگزاری رویترز، بهگفته یک مقام آمریکایی، بهعنوان بخشی از اقدامات آتی دولت بایدن برای جلوگیری از صادرات بیشتر تراشههای هوش مصنوعی، آمریکا اقداماتی را برای جلوگیری از فروش این تراشهها انجام خواهد داد.
این قوانین جدید که جزئیات آن را رویترز برای نخستینبار منتشر میکند، به محدودیتهای گسترده آمریکا برای ارسال تراشههای پیشرفته و تجهیزات ساخت تراشه به چین اضافه میشود که در اکتبر گذشته رونمایی شد. اگرچه انتظار میرود این بهروزرسانیها طی هفته جاری منتشر شود، اما کسانی که به این موضوعات آشنا هستند میگویند اغلب این جدولهای زمانی قابل اتکا نیستند.
بیشتر بخوانید:
قوانین جدید، صادرات برخی تراشههای هوش مصنوعی را که واجد پارامترهای فنی خاصی هستند، ممنوع میکند و از سوی دیگر شرکتها ملزم میشوند محمولههای ارسالی را گزارش کنند. محدودیتهای سختگیرانه جدید برای کنترل صادرات فناوری به چین با تلاشهای آمریکا برای بهبود روابط با این کشور مصادف است.
طی ماههای اخیر چند عضو ارشد دولت بایدن با همتایان خارجی خود ملاقات کردهاند و جدیدترین مرحله از قوانین، خطر پیچیدهتر کردن تلاشهای دیپلماتیک برای بهبود روابط را به همراه دارد. دولت بایدن مدعی است محدودیتهای صادراتی را برای دور زدن عدماستفاده از تراشهها و تجهیزات آمریکایی برای افزایش قدرت نظامی چین اعمال کرده است. پکن هم آمریکا را به سوءاستفاده از محدودیتهای صادراتی با هدف سرکوب شرکتهای چینی متهم کرده است.
بیشتر بخوانید:
این محدودیتها یک تغییر تاریخی در سیاستهای فناوری آمریکا و چین به شمار میآید. این در حالی است که سفارت چین در واشنگتن در اینباره هنوز اظهارنظر نکرده است. سال گذشته، محدودیتهای دولتی باعث شد شرکت انویدیا، قدرتمندترین تراشهساز جهان، ۲مورد از پیشرفتهترین تراشههای هوش مصنوعی خود را به مشتریان چینی ارسال نکند، تراشههایی که استاندارد صنعتی برای توسعه روباتهای گفتوگو و سایر سیستمهای هوش مصنوعی را دریافت کردهاند.
در دوران کرونا هم با دورکاری شرکتها تولید تراشههای مختلف با بحران همراه شد. در آن زمان رقابت سختی بین آمریکا و چین درگرفت که از آن با عنوان «جنگ تراشه» یاد شد.
نظر شما