ال‌نینو یک رخداد بزرگ اقلیمی و آب‌وهوایی است که به گفته مسئولان در راه کشور و به‌تبع آن لرستان است، پدیده‌ای که می‌گویند آبان ماه از اقیانوس آرام می‌آید!

باران

به گزارش همشهری آنلاین، «ال‌نینو» یکی از چرخه‌های مشهور آب‌وهوایی جهان است که هر ۲ تا ۷ سال یک‌بار باعث ایجاد ناهنجاری‌های بزرگی در آب‌وهوای سراسر سیاره زمین می‌شود از جمله این ناهنجاری‌ها می‌توان به سیلاب‌های ناگهانی، خشکسالی و قحطی اشاره کرد.

«ال‌نینو» در راه است

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، گفته است: تحقیقات آماری نشان داده است که معمولاً با رویداد «ال‌نینو» بارش تجمعی پاییزی در ایران در شرایط نرمال و فراتر از نرمال است و برعکس در شرایط «لانینا» در غالب استان‌های کشور جمع بارش‌های پاییزی به کمتر از نرمال گرایش دارد.

وی افزود: در سه سال اخیر تا انتهای سال ١٤٠١ شرایط «لانینای» متوسط در محدوده استوایی اقیانوس آرام حاکم بود که بارش‌های پاییزی کشور در این سه سال شدیداً کمتر از نرمال بود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: امسال شرایط دور پیوند نوسان جنوبی موسوم به انسو خاص است و بر خلاف گذشته، این شاخص پس از پایان فاز لانینا، وارد فاز خنثی نشد و مستقیم وارد فاز «ال‌نینو» شده است.

وظیفه خاطرنشان کرد: پاییز و زمستان امسال با احتمال قوی با رویداد «ال‌نینو» متوسط مواجه خواهیم بود که در صورت همراهی سایر عوامل مؤثر، انتظار می‌رود بارش تجمعی مناطق مختلف کشور در پاییز و نیمه اول زمستان امسال، به‌خصوص در نیمه غربی به مقدار نرمال و بیشتر از نرمال برسد.

«ال‌نینو» از اقیانوس آرام می‌آید!

به گفته مدیرکل هواشناسی لرستان، چنین شرایطی هم برای آسمان استان در پاییز و زمستان امسال پیش‌بینی‌شده است، «بهروز مرادپور» دراین‌رابطه، اظهار داشت: «ال‌نینو» و «لانینو» دو پدیده‌ای اقلیمی هستند که در نواحی استوایی اقیانوس آرام رخ می‌دهد و بیست هزار کیلومتر با ما فاصله دارد.

وی افزود: گرم‌شدن دوره‌ای آب‌های استوایی اقیانوس آرام را «ال‌نینو» می‌نامند و آثار مستقیم این پدیده در کشورهای فیلیپین، استرالیا، اندونزی، چین، روسیه و آفریقای جنوبی مشاهده می‌شود.

مدیرکل هواشناسی لرستان، بیان داشت: «ال‌نینو» باعث گرم‌شدن زمین نمی‌شود قبل از تغییر اقلیم نیز این پدیده وجود داشته است.‌

مرادپور، ادامه داد: وقتی دما در نقاط استوایی اقیانوس آرام افزایش می‌یابد «ال‌نینو» و زمانی که دمای سطح آب کاهش می‌یابد نیز پدیده دیگری به نام «لانینا» رخ می‌دهد.

احتمالاً امسال برف کمتر و باران بیشتری داشته باشیم

وی، افزود: وقتی «لانینا» رخ می‌دهد بارش‌ها در ایران به حد نرمال یا پایین‌تر از نرمال می‌رسد.

مدیرکل هواشناسی لرستان در ادامه، تصریح کرد: امسال وارد فاز «ال‌نینو» می‌شویم؛ بنابراین انتظار داریم بارش‌ها در کشور و استان لرستان نرمال یا بیشتر از حد نرمال باشد.

مرادپور با بیان اینکه پیش‌بینی مقادیر بارش فقط بر اساس «ال‌نینو» نیست و عوامل دیگری نیز در این حوزه تأثیرگذار هستند، گفت: «ال‌نینو» می‌تواند یکی از فاکتورها برای پیش‌بینی هوا در طول چند ماه باشد؛ اما قطعاً تنها فاکتور پیش‌بینی نیست.

وی ادامه داد: بیشترین تأثیر «ال‌نینو» بر مجاورت مناطق رخداد این پدیده هست و تأثیر بسیار کمی بر ایران دارد.‌

مدیرکل هواشناسی لرستان، تصریح کرد: امسال به‌خاطر افزایش دمایی که در نیمه مهرماه و آبان‌ماه داریم احتمال زیاد برف کمتری خواهیم داشت و بیشتر بارش‌ها به شکل مایع خواهد بود و ممکن است باعث سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی معابر شود.

مرادپور، تأکید کرد: انتظار می‌رود مجموعه مدیریت بحران استان تدابیر لازم برای پیشگیری از خسارات احتمالی را مدنظر قرار دهند.

دستگاه‌ها خود را برای مواجهه با بارش‌ها آماده کنند

فرهاد زی ویار استاندار لرستان نیز پیش‌ازاین در جلسه ستاد پیشگیری از حوادث و مدیریت بحران لرستان، اظهار داشت: طبق گزارش‌ها دستگاه‌های ذی‌ربط احتمال بارش نزولات آسمانی از نیمه دوم پاییز جاری در حد بالاتر از نرمال بسیار زیاد است و مسئولان دستگاه‌ها باید آمادگی لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: برای آمادگی کامل مقابله با بحران‌های احتمالی دستگاه‌ها باید با هم هماهنگ باشند.

استاندار لرستان، تصریح کرد: باتوجه‌به وضعیت جغرافیایی استان ممکن است بحران تنها در بخش‌هایی از استان رخ دهد که در این صورت باید تمامی امکانات استان در آن بخش‌ها مستقر شوند.

کد خبر 798829
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • علی IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۶
    19 2
    تا حالا هیچ پیش بینی هواشناسی درست نبوده مخصوصا برا کشاورزان که اعتماد کردن وضربهای شدیدی متحمل شدن هواشناسی ایران الکی است
  • علی IR ۲۱:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۶
    17 1
    اینقدر با اعصاب مردم بخصوص کشاورزان بازی نکنید هواشناسی نود وهشت درصد پیش بینی هاش اشتباه بوده وکشاورزان را بدبخت کرده
  • ممد IR ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۶
    6 0
    امید که ببارد...
    • حسن IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۶
      5 0
      این جور گزارشها صرفا جهت استفاده از اینترنت بوده و بسته های اینترنت را بالا میبرد هواشناسی از اسمش معلوم بوده یعنی گزارش هوا....
  • IR ۲۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۶
    5 1
    از روزی که کارشناسان محترم با ال نینو آشنا شدند هر سال وعده اش را میدهند ،لما هر سال دریغ از پارسال،،اما کشاورزان محترم بدانند که هیچ وقت بارندگی و تر سالی به مثابه سالهای گذشته نیست،کل کره خاکی خصوصا ایران با پدیده خشکسالی مواجه شده و این نتیجه گازها ی رها شد در هوا و دستکاری بشر در طبیعت هست،منتطر خشک شدن کل کره خاکی خصوصا مناطقی که بیشتر درگیر آب و هوای گرم هستند باشید،یک نگاهی به کشاورزی و باغداری دیم یا روان آب در پنچ دهه قبل بندازید ،متوحه خواهید شد،مسیر قم را کاشان را تربت را ،یزد را ،اصلا کل مناطقی که پنچاه سال قبل با روان آب ،قتات و چشمه ها سبز بود خشکیده،و شک نکنید طی ده تا پانزده سال آینده تمام باغها و مزارع که با آبهای سطحی و نیمه عمیق آبیاری میشود خواهد خشکید،و فقط یک درصدی که به آبهای عمیق متصل هستند شاید پنچ سالی دوام بیاورند ،که در آن شکل ایران بیست تا پانزده سال دیگر بیابانی لم یزرع خواهد بود ،پس بخورید و بیاشامید
  • پرویز IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۷
    5 2
    خدا کنه ستاد بحران مثل سالهای،قبل غافلگیر نشه.
  • آبشن IR ۰۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۷
    0 0
    چرت میگه .باران کجابود النینو کدوم .....یه دیگه
  • IR ۰۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۷
    0 0
    باران های ساختگی
  • محمد IR ۰۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۷
    0 0
    باسلام خدمت تمام مسعولین کشوری لازم است بخاطر بارندگیهای پیش رو. طرحهای ابخیزداری درتمام حوزه وحتی حوزه شهری )ابخیزداری شعری(به صورت همگانی طرحهای لازم به اجردراید تا ازخارج شدن روان اب وازجاری شدن سیل وخسارات ان جلوگیری وازرواناب باتزریق درزمین و ذخیره بتوان ازخشک سالی وکم ابی جلوگیرکرد
  • مهدی IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۷
    0 0
    آقای وظیفه مثل بقیه ما ایرانیها سطحی نگر است و پدیده ال نینیو که در فاصله خیلی زیاد از ایران و خاورمیانه روی اقیانوس آرام رخ می دهد به آب و هوای ایران و خاورمیانه نسبت میدهددر صورتی که مطالعات زیاد و معتبری در کشورهای خاورمیانه و ایران در این زمینه انجام نشده است. حتی در مورد رخ دادن پدیده ال نینیو بین پیش بینی هواشناسی آمریکا و استرالیا اختلاف زیادی وجود دارد، هواشناسی استرالیا می گوید به احتمال ۵۰ درصد پدیده ال نینیو وجود دارد ولی هواشناسی آمریکا می گوید به احتمال ۹۰ درصد این پدیده وجود دارد. واقعیت این است که بشر با سوختهای فسیلی و نابود کردن جنگلها برای تبدیل آنها به مزرعه و خانه برای جمعیت رو به افزایش، به دست خودش، خودش را نابود خواهد کرد. تو همین تهران در زمان بچه گی تو پاییز برگ درختها می ریخت، اما الان آنقدر تهران گرم شده است که حتی در آخر ماه مهر هم که الان در آن هستیم هنوز درختان تهران مثل شهرهای گرم جنوب ایران سبز است.
  • کاکوی شیرازی IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۷
    0 0
    سه ساله ال نینو در راه است هر چی هم میاد نمی‌رسه 😁😁
  • GB ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۷
    0 0
    ال نیو ؟؟؟؟؟ اینجا لندن هست ،صدای مارو از آدم های با کلاس میشنویی،،نمیدونن فارسی نوشتن کلاسه و اصالت