این افراد با انجمن پادشاهی که انفجار شیراز نیز توسط همین جریان انجام شده بود ارتباط داشتند.
قاضی حداد در گفت و گو با خبرنگار حقوقی ایسنا، در مورد آخرین وضعیت پرونده بازداشتشدگان مراسم تدفین شهدا در دانشگاه امیرکبیر و بازداشتشدگان در مراسم سالگرد مهندس بازرگان، اظهار کرد: در برگزاری مراسم غیرقانونی سالگرد مهندس بازرگان هفت نفر دستگیر و بازداشت شدند. چند روز بعد در مراسم تدفین شهدا در دانشگاه امیرکبیر چند دانشجو در دانشگاه دستگیر که وقتی مشخص شد این افراد تحت تاثیر فضای به وجود آمده اقداماتی را انجام داده و بدون برنامهریزی قبلی بوده است، بلافاصله آزاد شدند.
وی ادامه داد: به دنبال این موضوع پنج نفر از دانشجویان شناسایی شدند که این افراد تحت تعقیب بوده و برخی از آنها دارای سابقه محکومیت در پرونده توهین به مقدسات در چند نشریه دانشجویی دانشگاه امیرکبیر، بودند که پس از دستگیری، محکوم و با سپری شدن مدت زمانی از بازداشت با عفو از زندان آزاد میشوند.
معاون امنیت دادسرای تهران با اشاره به اینکه این افراد پس از آزادی از زندان علیرغم تعهدی که داده بودند حرکات تند دانشجویی را در دانشگاههای تهران هدایت میکردند، افزود: از جمله اقدامات آنها میتوان به ساختن کلیپهای تند و خشن به مناسبت 16 آذر اشاره کرد که قبل از اینکه این افراد دست به اقداماتی بزنند شناسایی و دستگیر شدند. استودیو و محل ضبط این کلیپها شناسایی و در این محل مشروب و مواد مخدر نیز کشف شد.
حداد یادآور شد: هفت نفر در مراسم مهندس بازرگان دستگیر و پنج نفر نیز در روز بعد از مراسم تدفین شهدا دستگیر شدند که از این 12 نفر پنج تن که دخالت کمتری داشته و اتهامات آنها سبکتر بود آزاد شدند و اکنون هفت نفر در بازداشت به سر میبرند.
حداد با اعلام اینکه پس از تحقیقات به عمل آمده مشخص شد که این افراد با منافقین ارتباط داشته و از جانب آنها هدایت میشدند، ادامه داد: این اطلاعات ظرف دو هفته اخیر به دست آمد و مشخص شد که حرکات تند دانشجویی توسط این افراد و با هدایت منافقین صورت میگرفته است.
حداد یادآور شد: تعدادی از این افراد به طور مستقیم با گروهک منافقین ارتباط داشته و تعدادی نیز به صورت مستقیم ارتباط نداشتند ولی میدانستند که این خط و خطوط از کجا میآید. این افراد قصد داشتند با توجه به انتخابات آتی در سطح دانشگاه دست به اقداماتی بزنند که الحمدالله با دستگیری و به دست آمدن اطلاعات جلوی این اقدامات گرفته شد.
حداد با بیان اینکه ما به هیچ عنوان با فعالیتهای دانشجویی مشکلی نداریم، افزود: این اقدامات به حدی تند شده بود که احتمال هدایت از خارج از کشور را میدادیم که به این نتیجه نیز رسیدیم. اعتراف این افراد باعث شد اطلاعات دیگری نیز به دست آوریم و مهم این بود که با دستگیری این چند نفر، تقریبا جریانهای تند دانشجویی برچیده شده و مدت زمان زیادی است که شاهد حرکات تند دانشجویی در دانشگاهها به ویژه دانشگاه امیرکبیر نیستیم.
وی با بیان اینکه پرونده این هفت نفر در دادسرا مطرح است و هنوز تحقیقات از آنها ادامه دارد، گفت: ظرف ده روز آینده پروندهی این هفت نفر با قرار مجرمیت و کیفرخواست به دادگاه ارسال میشود.
وی در مورد امکان دسترسی این دانشجویان به وکیل یادآور شد: این افراد میتوانند به هر تعداد که میخواهند وکیل داشته باشند و آنها در دادگاه از موکلین خود دفاع نمایند.
معاون امنیت دادسرای تهران با تاکید بر اینکه این افراد مشکلی از لحاظ جسمانی ندارند، گفت: همچنین از نظر ملاقات با خانواده نیز با مشکلی روبرو نیستند.
وی یادآور شد: پرونده افرادی که در این رابطه دستگیر و اکنون آزاد هستند در دادسرا مفتوح است اما این افراد به دلیل اینکه اتهاماتشان سبکتر بوده تا تشکیل جلسه دادگاه آزاد هستند.
معاون امنیت دادسرای تهران در مورد پرونده رکسانا صابری گفت: همانطور که پیش از این گفته شد اتهام وی جاسوسی است که ابتدا وزارت اطلاعات بر روی این پرونده کار کرد و جاسوسی مشخص شد. با ارسال پرونده به دادسرا از نظر قاضی رسیدگی کننده نیز جرم جاسوسی محرز بوده که با صدور کیفرخواست پرونده به دادگاه ارسال شد و دادگاه نیز وی را به هشت سال حبس محکوم کرد.
حداد اعلام کرد: وکیل رکسانا صابری طی دو روز گذشته لایحه اعتراضی را به دادگاه ارائه کرد و رونوشت آن نیز به معاونت امنیت ارائه شد که پرونده در دادگاه تجدیدنظر مجددا بررسی میشود و همانطور که ریاست محترم قوه قضاییه دستور دادهاند با توجه به اعتراض متهم حکم در دادگاه تجدید نظر بررسی و اگر قابلیت تعدیل داشته باشد، تعدیل خواهد شد.
وی با اشاره به ملاقات اخیر پدر و مادر رکسانا صابری به مناسبت روز تولدش اظهار کرد: طی یکی دو روز گذشته پدر و مادر رکسانا صابری به دادسرا مراجعه و درخواست ملاقات کردند که دستور ملاقات صادر شد و پدر و مادر وی در زندان با او ملاقات کردند. در سه روز گذشته پدر و وکیل وی هم در زندان و هم در محل دادسرا با وی ملاقات داشتهاند.
حداد با اشاره به اظهارات برخی رسانهها مبنی بر اعتصاب غذای رکسانا صابری، اعتصاب غذا را تکذیب کرد و گفت: اصلا بحث اعتصاب غذا مطرح نیست و وی هیچ مشکل جسمانی ندارد. پدر و مادر وی با رکسانا صابری ملاقات داشتند که اگر شکی در این مورد وجود دارد میتوانند از آنها سوال کنند. البته اعتصاب غذای وی از سوی کسانی مطرح شده که قصد بهرهبرداری تبلیغاتی را از این موضوع دارند.
معاون امنیت دادسرای تهران با اشاره به اظهارات وزیر اطلاعات در مورد دستگیری تعدادی از افراد که قصد انفجارهای شدید در تهران را داشتند، اظهار کرد: این افراد علاوه بر ارتباط با سرویس اطلاعاتی موساد که به دنبال برنامهریزی و ایجاد مشکل در انتخابات و امنیت داخلی کشور ما هستند با سرویس اطلاعاتی آمریکا نیز ارتباط داشتند و فردی که این جریان را هدایت میکند در آمریکا به سر میبرد و آمریکاییها نیز از وی حمایت کرده و از نظر مادی وی را پشتیبانی میکنند.
وی با اشاره به تسلط نیروهای وزارت اطلاعات و همکاری تنگاتنگ دادسرا با وزارت اطلاعات در رابطه با دستگیری این افراد یادآور شد: اگر این همکاری و اشراف اطلاعاتی وجود نداشت ممکن بود انفجارهای مهیبی در تهران رخ داده و باعث شهادت بسیاری از هموطنانمان میشد.
حداد اظهار کرد: با توجه به چنین اقداماتی، این سوال مطرح میشود که چرا برای فردی که یک متهم جاسوسی است این همه تبلیغات و سر و صدا به راه میاندازند اما در مورد چنین اقداماتی که از سوی آنها پشتیبانی میشود سکوت میکنند و به راحتی از کنار این مساله میگذرند؟
وی با بیان اینکه بیش از 100 کیلو مواد منفجره از این افراد به دست آمده و این مواد آماده انفجار بود، اظهار کرد: این افراد هفت نفر بوده که سه نفر از آنان متهمان اصلی و چهار نفر دیگر در ارتباط با این مساله بودند. آنها قصد داشتند در مکانهای شلوغ این مواد را منفجر کنند که بخش اصلی کار آنها در مراسم بزرگداشت رحلت حضرت امام (ره) بود.
وی یادآور شد: عنوان اتهامی این افراد همکاری با گروههای تروریستی، اقدام علیه امنیت و محاربه است و این افراد با انجمن پادشاهی که انفجار شیراز نیز توسط همین جریان انجام شده بود ارتباط داشتند.
حداد در مورد پروندهی بمبگذاری شیراز نیز گفت: پیش از این نیز سه نفر از متهمان اعدام شدند پرونده چهار متهم دیگر نیز در شعبه 15 دادگاه انقلاب مطرح رسیدگی است و در آینده نزدیک دادگاه آنها برگزار خواهد شد.