گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: در فرودگاه تل آویو رقابتی برای خروج از سرزمینهای اشغالی شکل گرفته است. منابع غیررسمی میگویند که بلیت خروج از اسرائیل این روزها به سختی گیر میآید و برخی شرکتها تا یک ماه آتی همه پروازهای خود به خارج را پیش فروش کردهاند. در سالن انتظار فرودگاه، وحشت از ماندن، لحظهای مسافران با چمدان های بسته را رها نمیکند و گاه با بلند شدن صدای آژیر خطر شلیط راکت، فرار دسته جمعی به سوی پناهگاهها شکل میگیرد. افزون بر این، پس از عملیات طوفان الاقصی، خروج از اسرائیل شدت گرفته است و ساکنان مناطق اشغالی به فکر ترک همیشگی و یا موقت از اسرائیل هستند.
با وجود آن که موشکباران شهرکهای اشغالی به شدت بمباران نوار غزه نیست، اما ترس و وحشت، آرامش صهیونیستها را فرا گرفته است. این در حالی است که میزان خروج همزمان از نوارغزه در میان ساکنان آن منطقه به مراتب بسیار کمتر و در حد ناچیز است. آمار شهدای غزه براثر بمباران جنگندههای صهیونیستی به بیش از 7 هزار و 300 نفر رسیده، اما تصاویر غزه مملو از پایداری و ماندگاری در سرزمین مادری است. این در حالی است که تصاویر هوایی مناطق مسکونی بمباران شده، غزه را مانند یک منطقه زلزله زده نشان میدهد و در برخی مناطق هیچ ساختمان سالمی روی زمین نمانده است. در غزه بیش از 3 هزار کودک تا کنون به شهادت رسیدهاند، اما هنوز خبری از تخلیه و یا درخواست برای خروج از غزه شنیده نشده است. با وجود آن که ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیه رسمی خواستار تخلیه کامل شمال نوار غزه شده، اما حجم بالای شهدای شمال نوار غزه نشان میدهد که ساکنان غزه زیر شدیدترین بمبارانها، همچنان ثابت قدم و مقاوم ایستادهاند.
هروله برای ترک هوایی و دریایی سرزمینهای اشغالی
نه فقط فرودگاه تل آویو شاهد صف خروج شهروندان صهیونیستی است، بلکه بلیت سفر خارجی از اسرائیل آن چنان نایاب شده که برخی شرکتهای مسافربری اقدام به راه اندازی مسیرهای دریایی برای خروج صهیونیستها کردهاند. هفته گذشته نیز شبکه العهد عراق از ورود بیش از یک هزار و ۶۰۰ شهرک نشین صهیونیست به ترکیه از طریق راه دریایی خبر داد. گفته شده این شهرک نشینان صهیونیست پس از آنکه نتوانستند از طریق فرودگاه بن گوریون به کشورهای اروپایی بروند، تصمیم گرفتند تا از طریق کشتیهای مسافربری خود را به ترکیه برسانند. همچنین کشتیهای مسافربری از تل آویو در بنادر برخی دیگر از کشورهای اروپایی مانند یونان نیز در دو هفته گذشته پهلو گرفتهاند. همزمان عدم بازگشت پسر «بنیامین نتانیاهو» از آمریکا به اسرائیل باعث شده تا بسیاری پسر نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به فرار از میدان جنگ متهم کنند.
آوارگان صهیونیست!
فرار از سرزمینهای اشغالی و شدت گرفتن مهاجرت از آن یک کابوس همیشگی برای صهیونیستها به شمار می آید. بنگاههای جذب مهاجرات یهودیان در سراسر دنیا سالها تبلیغ و تلاش کردهاند تا بتوانند نرخ مهاجرت یهودیان به اسرائیل را بالا نگه دارند، اما همه این تبلیغات و تلاشها با اصابت چند راکت گروه فلسطینی قسام به خیابانهای تل آویو و عسقلان نقش بر آب شده و اکنون بیش از ورود، اسرائیل شاهد خروج است. مهاجرت از سرزمینهای اشغالی حتی قبل از شروع جنگ فعلی و با نخست وزیر شدن «بنیامین نتانیاهو» برای سومین بار در هشتم دی ماه سال ۱۴۰۱ در سرزمین های اشغالی و قدرت گیری راست های افراطی آغاز شده بود و جنگ فعلی این نرخ مهاجرت معکوس را شدت بخشیده است. روزنامه صهیونیستی جروزالم پست پیشتر با هشداری درباره نرخ مهاجرت معکوس گفته بود که تعداد جمعیت عرب ها در آمار 10 ساله یعنی بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ حدود ۴۰۰ هزار نفر و یا ۲۱ درصد افزایش یافته، در حالی که جمعیت یهودیان در همین مدت فقط ۱۷.۵ درصد افزایش یافته است. تایمز اسرائیل نیز در گزارش پیش از جنگ با اتکا به نظر سنجیها گفته بود که 28 درصد از اسرائیلیها بدلیل اختلافات سیاسی داخلی در تل آویو به خروج و مهاجرت همیشگی از اسرائیل فکر میکنند. از این رو، جنگ فعلی قطعاً به افزایش میل به مهاجرت در میان صهیونیستها دامن زده است. افزون بر این، حدود یک میلیون صهیونیست بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی، سرزمینهای اشغالی را ترک کردند و حدود 500 هزار شهرک نشین در سراسر فلسطین اشغالی آواره شدند. 60 هزار نفر از 14 شهرک تخلیه شده و برای تخلیه 28 شهرک در مرزهای شمالی برنامه ریزی شده است.
از ملت واقعی تا ملت ساختگی
آن چه باعث شده تا نرخ مهاجرت و فرار از اسرائیل در میانه جنگ شدت گیرد و در مقابل، ساکنان نوار غزه همچنان زیر بمباران در خانههای خود بمانند، به مفهومی به عنوان ملت باز میگردد. ساکنان نوار غزه به صورت تاریخی با عنوان ملت فلسطین شناخته و زندگی کردهاند و در مقابل، آن چه به عنوان ملت جعلی اسرائیل معرفی میشود، یک ملت ساختگی با عمر کمتر از 100 سال است. در واقع ملت اسرائیل یک ملت ساختگی بر اثر تصمیمات سیاسی است و فاقد اصالت و مشروعیت هویتی و تاریخی در فلسطین است. طبیعی است که چنین مردمی فاقد دلبستگیها و وابستگیهای عاطفی و مستحکم با فلسطین هستند و خود را در قالب معادلات سیاسی به عنوان یک ملت تعریف میکنند. در مقابل، ملت فلسطین فارغ از تحولات سیاسی خود را ملت واقعی و صاحبان اصلی خاک فلسطین میداند و طبیعی است که ساکنان واقعی فلسطین زیر شدیدترین بمبارانها در خاک خود مانده و مقاومت میکنند.
مقاومت برای ماندن
همزمان با فرار اسرائیلیها، مردم غزه با مقاومت و ماندن خود در حال نوشتن تاریخ هستند. سخنگوی حماس اعلام کرده است که فرماندهان مقاومت در خانه هایشان هستند نه در تونلها. موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی حماس نیز تصریح کرده است که طرح کوچاندن اجباری فلسطینیها با شکست مواجه شد. کمی آنطرفتر، یک شهروند فلسطینی در حالی که کنار اجساد خانوادهاش در حال عزاداری است، با بغض در گلو و چشمانی پر اشک، میگوید: «غزه پیروز خواهد شد.» کمی آنطرفتر، یک جوان فلسطینی دیگر که در بمباران دیوانه وار رژیم صهیونیستی زخمی شده، در حال رفتن به بیمارستان با صدای بلند میگوید: «جانم فدای مقاومت.» این موارد و صدها قاب دیگر از این دست، حاکی از این واقعیت است که فلسطینیها مالک و صاحبان ابدی هستند و این اشغالگران هستند که باید بروند.
نظر شما