به گزارش همشهری آنلاین، تسهیل عبور و مرور شهروندان و دسترسی آنها به امکانت شهری از جمله مراکز درمانی رویکرد مدیریت شهری در دوره ششم است. از این رو اوایل سال بود که برای عملیاتی شدن این رویکرد اتصال بیمارستان ها به شبکه مترو در دستور کار شرکت مترو قرار گرفت و کمیته های کارشناسی تشکیل و مطالعات شروع شد. آن طور که بابک راهنورد مدیر بحران و بدافند غیرعامل شرکت مترو تهران عنوان کرده: «مطالعات روی ۹ بیمارستان انجام شد و در نهایت هم مقرر شد تنها ۳ بیمارستان قابلیت اتصال به شبکه مترو را دارند. مشاور فنی مترو بررسیهای فنی و مالی این اتصال را انجام داده و گزارش مکتوب در کارگروه مدیریت بحران تهیه و برای دستگاههای مسئول ارسال شده است.» به گفته او این اتصال تنها به شرط تأمین اعتبارات مورد نیاز و زمین انجام خواهد گرفت و شبکه مترو آماده است که بعد از تحقق این دو شرط اقدامات اجرایی اتصال مترو به بیمارستانها را انجام دهد.
ایجاد نقطه اتصال در خطوط جدید
خطوط ۸،۹،۱۰ و ۱۱ در ناوگان مترو قرار است احداث شوند و به گفته راهنورد می توان از این ظرفیت استفاده کرد و نقطه اتصال میان شبکه مترو و بیمارستان ها را ایجاد کرد. او تاکید کرد: «قرار شده سازمان مدیریت بحران شهر تهران با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران و ایران در این زمینه بررسیهای لازم را انجام دهد.»
۹ ایستگاه با قابلیت اتصال
باید بیمارستانهایی که عمومی بوده و ظرفیت پذیرش بالایی دارند، شناسایی شوند تا در ساخت خطوط مترو برای اتصال مورد توجه قرار گیرند. مدیر بحران و پدافند غیر عامل شرکت مترو تهران با بیان این مطلب گفت: «بررسیهای اولیه نشان داده که ۹ ایستگاه قابلیت اتصال به بیمارستانهای جنرال که دارای ظرفیت بالای پذیرش هستند را دارند؛ اما این ایده اتصال بیمارستانها به خطوط جدید متروی تهران روی کاغذ است و هنوز مسئولان امر به قطعیت نرسیدند.»
نحوه اتصال بیمارستان با مترو
به گفته راهنورد نحوه دسترسی به فاصله ایستگاه مترو از بیمارستان بستگی دارد.اگر فاصله ۴۰۰ تا ۵۰۰ متر باشد از طریق ایجاد رمپ که آمبولانس یا سایر وسایل حمل بیمار به تراز سکوی مترو برسند، ایجاد میشود و اگر فاصله کم باشد میتوان از روشهایی همچون احداث آسانسورهای حمل بیمار استفاده کرد.
۳ بیمارستان نهایی شده
- بیمارستان میلاد: ایستگاه برج میلاد (برای ایجاد این اتصال ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار به ارزش امروز نیاز است)
- بیمارستان امام خمینی (ره): ایستگاه مدافعان سلامت (برای این اتصال نیاز به ۴۵۰ میلیاردتومان اعتبار است)
- بیمارستان بعثت: پایانه شهید کلاهدوز (نیازی به احداث تونل نیست؛ بلکه با تغییرات هندسی میتوان این مهم را انجام داد)
نظر شما