به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از آیافال ساینس، اگر فکر میکنید ساکنان مصر باستان یا آمریکای جنوبی اولین کسانی بودند که اهرام را ساختند، باید در این دیدگاه تجدید نظر کنید. تحقیقات جدید نشان میدهد که اولین بنای مخروطی ساخته دست بشر ممکن است ۲۵۰۰۰ سال پیش در اندونزی ساخته شده باشد.
این مکان که به نام گونونگ پادانگ (Gunung Padang) شناخته میشود، قبلا به عنوان یک تپه طبیعی در نظر گرفته میشد، اما تحقیقات میدانی گسترده نشان داد که در واقع کل ساختار توسط انسان در طول هزارهها ساخته شده است.
گونونگ پادانگ در منطقه کیانجور، در استان جاوای غربی واقع شده و مجموعهای بزرگ و سنگی بر فراز تپهای چشمنواز است. در سال ۲۰۱۸ بود که باستانشناسان برای اولین بار این نظریه را مطرح کردند که احتمالا کل تپه ساخته دست انسان است و گونونگ پادانگ - به معنای کوه روشنگری - بسیار بیشتر از سازههای سنگی است که روی سطح قابل مشاهدهاند.
این ادعای شگفتانگیز توسط یک تیم چند رشتهای از محققان مطرح شد که بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ سه سال را صرف بررسی این مکان کردند. در حالی که بسیاری از کارشناسان در ابتدا قانع نشده بودند، محققان اکنون گزارش مفصلی از تحقیقات خود منتشر و شواهد ملموسی برای حمایت از ایده گونونگ پادانگ به عنوان قدیمیترین هرم جهان ارائه کردهاند.
نویسندگان مینویسند: «سنجش رادیوکربنی خاک، مراحل ساخت و سازههای متعددی را که هزاران سال قبل از میلاد قدمت دارد، نشان داد. این مطالعه نشان میدهد که گونونگ پادانگ یک تپه طبیعی نیست بلکه سازهای هرممانند است.»
محققان با استفاده از تکنیکهای مختلف از جمله توموگرافی مقاومت ویژه الکتریکی (ERT)، رادار نفوذی در زمین (GPR) و توموگرافی لرزهای (ST)، توانستند تصویری از ویژگیهای داخلی تپه به دست آورند و همچنین گاهشماری برای ساخت آن بسازند. حفاریها در هفت نقطه مختلف نشان داد که این هرم در چهار مرحله مجزا در طول هزاران سال ساخته شده است.
این تیم همچنین شواهدی از حفرهها یا اتاقهای پنهان در آن مجل پیدا کرد. این موارد البته باید در طول تحقیقات میدانی آینده با جزئیات بیشتری بررسی شوند. عجیب اینکه به نظر میرسد این سایت عمدا زیر لایههای متعدد دفن شده و این کار احتمالا برای پنهان کردن هویت واقعی آن برای اهداف حفاظتی بوده است.
بیشتر بخوانید:
محققان با توجه به سنگتراشیهای چشمگیر متعلق به دوره پارینه سنگی در گونونگ پادانگ میگویند که یافتههای آنها این فرض را که تکنیکهای پیچیده ساختمانی تنها با ظهور کشاورزی در حدود ۱۱۰۰۰ سال پیش توسعه یافتهاند، به چالش میکشد. آنها گمان میکنند که شیوههای ساخت و ساز، حتی زمانی که شاید هنوز کشاورزی ابداع نشده بود، وجود داشته است.
این مطالعه در مجله «Archaeological Prospection» منتشر شده است.
نظر شما