بر اساس آمارها، در ۶ ماهه امسال فروش محصولات پتروشیمی در بورس کالا ۴۹ درصد افزایش پیدا کرده و حدود ۲۹ درصد از فروش این محصولات در مهرماه به صورت اعتباری بوده است.

بورس کالا

به گزارش همشهری، مدیر گروه مطالعات اقتصادی و بازار انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، با اشاره به با شرایط عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا، گفت: میزان فروش تمامی محصولات پتروشیمی در حوزه پلیمر در این بازار در ۶ ماهه امسال به دو میلیون و پانصد هزار تن رسیده که نسبت به دوره مشابه در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

مرضیه طهماسبی افزود: فروش مجموع محصولات توتالی (پلیمر و غیر پلیمر) نیز در این بازه زمانی سه میلیون و ۶۵۰ هزار تن رسیده و در مقایسه با دوره مشابه در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

او اظهار کرد: افزایش فروش داخلی به‌ویژه در حوزه پلیمر، ناشی از کاهش قیمت‌های جهانی در مقایسه با سال گذشته و افزایش بهره‌گیری از محصولات پتروشیمی در تولید بنزین بوده که در بحث کاهش ارز حاصل از صادرات نیز اثرگذار بوده است.

طهماسبی، اظهار کرد: در نیمه نخست امسال حدود ۸۰ درصد بحث اختلاف نرخ ۵۰ هزار تومانی دلار در بازار و نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی مبنای محاسبه قیمت محصولات پتروشیمی مطرح بود به همین دلیل بیشتر تولیدکنندگان بحث صادرات و بهره‌مندی از حاشیه سود را نسبت به تولید ارجح دانند. یکی از دلایل کاهش ارز در سامانه نیما به بحث قیمت‌گذاری دستوری ۲۸ هزار و پانصد تومان بازمی‌گردد.

نسیه فروشی پتروشیمی‌ها در بورس کالا | چرا فروش داخلی محصولات پتروشیمی افزایش پیدا کرد؟

عرضه ۲۹ درصد محصولات پتروشیمی در بورس کالا به صورت اعتباری

مدیر توسعه صنایع پایین‌دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی ۲۹ درصد از مجموع کل عرضه در بورس کالا و انرژی را در مهرماه ۱۴۰۲ به خود اختصاص داد و به بیش از ۷.۲ هزار میلیارد تومان رسید.

عباس غلامی افزود: عملکرد جدول عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در فروردین‌ماه ۳.۲ همت، در اردیبهشت ماه ۵.۵ همت، ۵.۸ همت در خردادماه، ۶ همت در تیرماه، ۷ همت در مردادماه و در شهریورماه نیز حدود ۶.۲ همت بوده است.

طبق اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی، هم‌اکنون حدود ۱۶ هزار واحد صنعتی، خوراک مورد نیاز خود را از مجتمع‌های پتروشیمی تأمین می‌کنند، بنابراین افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا و انرژی با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور رونق واحدهای تولیدی و تسهیل تأمین خوراک مورد نیاز صنایع تکمیلی در مسیر تکمیل زنجیره ارزش به‌عنوان راهبردی برای آن هدف‌گذاری شده است.

در نتیجه این راهبرد، حدود ۳۴ هزار میلیارد تومان عرضه اعتباری به صنایع پایین‌دست پتروشیمی در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ انجام شده است. عرضه اعتباری افزون بر احیای واحدهای صنعتی، سبب شتاب‌دهی توسعه محصولات نهایی، ایجاد حداکثر ارزش افزوده و افزایش اشتغال‌زایی در کشور شده است.

کد خبر 807117
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha