شورای امنیت سازمان ملل سرانجام پس از ۴۰ روز از آغاز درگیری ها میان گروههای مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل در هفتم اکتبر و ۴ پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی که به بن بست رسیده بودند، قطعنامه وقفه بشردوستانه درگیری ها در غزه را تصویب کرد.

شورای امنیت سازمان ملل

به گزارش همشهری آنلاین این قطعنامه در نشست عصر چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل برابر با ۱۵ نوامبر ۲۰۲۳ و ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۲ با رای مثبت ۱۲ کشور از ۱۵ عضو شورای امنیت تصویب شد و هیچ مخالفی نداشت.

سه عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل یعنی ایالات متحده آمریکا، انگلیس و روسیه به این قطعنامه به شماره ۲۷۱۲/۲۰۲۳ رای ممتنع دادند. تصویب یک قطعنامه نیازمند ۹ رای بدون وتوی اعضای دائم شورای امنیت است و بدین ترتیب قطعنامه پیشنهادی کشور اروپایی مالت بدون هیچ مخالفت و وتویی تصویب شد .

این قطعنامه که توسط کشور مالت تهیه شده است از حمایت ۲۲ کشور عرب از جمله امارات متحده عربی که یکی از اعضای منتخب شورای امنیت می باشد، برخوردار است.

این قطعنامه خواستار وقفه در درگیری ها و ایجاد کریدورهای بشردوستانه فوری و طولانی در سراسر نوار غزه جهت دسترسی کامل، سریع، ایمن و بدون مانع آژانس های بشردوستانه سازمان ملل متحد، مطابق با قوانین بشردوستانه بین المللی است.

این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا از جمله کودکانی است که توسط حماس در غزه نگهداری می‌شوند.

قطعنامه مالت که به تصویب اعضای شورای امنیت رسید در خصوص غزه از همه طرف های درگیر می خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی، از جمله حقوق بین المللی بشردوستانه و حقوق بین الملل حقوق بشر پیروی کنند.

این قطعنامه با تاکید بر اینکه حقوق بین‌الملل بشردوستانه از کودکان به عنوان افرادی که در خصومت‌ها شرکت نمی‌کنند ،حمایت عمومی و یادآوری می‌کند که گروگان‌گیری طبق قوانین بین‌المللی ممنوع است.
این قطعنامه همچنین از وضعیت بشردوستانه در نوار غزه و تأثیر شدید آن بر جمعیت غیرنظامی، به ویژه بر کودکان ابراز نگرانی می کند و بر نیاز فوری به دسترسی کامل، سریع، ایمن و بدون مانع و با تکیه بر اصول بشردوستانه، بیطرفی ، استقلال و تعهد به احترام و حفاظت از امدادگران، تاکید می کند.

قطعنامه شورای امنیت با جابجایی اجباری غیرنظامیان، از جمله کودکان که نقض قوانین بین المللی، از جمله قوانین بین المللی بشردوستانه و قوانین بین المللی حقوق بشر است، مخالفت کرده و خواستار وقفه طولانی و ایجاد کریدورهای بشردوستانه فوری در سراسر نوار غزه به مدت کافی است تا مطابق با قوانین بشردوستانه بین‌المللی، دسترسی کامل، سریع، ایمن و بدون مانع آژانس‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد به غزه فراهم شود.

این قطعنامه همچنین خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌های (اسرای) در اختیار حماس و سایر گروه‌ها، به‌ویژه کودکان، و همچنین تضمین دسترسی فوری به کمک‌های بشردوستانه است.

قطعنامه شورای امنیت از همه طرف‌ها می‌خواهد که از محروم کردن مردم غیرنظامی نوار غزه از خدمات اولیه و کمک‌های بشردوستانه که برای بقای آنها ضروری است خودداری کنند.

این قطعنامه بر اهمیت هماهنگی، اطلاع رسانی بشردوستانه و سازوکارهای رفع تعارض، برای محافظت از تمامی کارکنان پزشکی و بشردوستانه، وسایل نقلیه از جمله آمبولانس ها، مراکز بشردوستانه و زیرساخت های حیاتی، از جمله تأسیسات سازمان ملل، و کمک به تسهیل حرکت کاروان های امداد رسانی و بیماران و به ویژه کودکان بیمار و آسیب دیده و مراقبین آنها، تاکید می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شورای امنیت پیش از رای گیری درباره قطعنامه، اصلاحیه پیشنهادی روسیه در پیش نویس قطعنامه ارائه شده مبنی بر آتش بس بشردوستانه در غزه را تصویب نکرد و این اصلاحیه تنها ۵ رای مثبت، یک رای منفی و ۹ رای ممتنع کسب کرد.

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: معتقد نیستیم شورای امنیت سازمان ملل باید تسلیم اراده آمریکا شود. آمریکا درها را به روی توقف دائمی درگیری ها در غزه می بندد.

نماینده مالت در سازمان ملل که کشورش این قطعنامه را تهیه کرده است، در سخنانی گفت: بحران انسانی در غزه بسیار نگران کننده است و بیمارستان ها در خطر جدی هستند.

به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات غافلگیر کننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروههای مقاومت به ویژه گروه حماس، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

حمایت امنیتی و نظامی غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا از اسرائیل به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی به این رژیم برای کشتار کودکان و زنان فلسطینی داده بود که حالا پس از ۴۰ روز و تصویب قطعنامه وقفه بشردوستانه شورای امنیت سازمان ملل، انتظار می رود، این درگیری ها حداقل بصورت موقت متوقف و امداد رسانی به مردم مظلوم غزه تسریع شود.

کد خبر 807869
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • ایرانی IR ۰۲:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
    3 1
    چه عجب از خواب زمستانی بیدار شدن بعضی مسئولین .از رئیس بزرگشان آمریکا و اسراییل اجازه گرفتن بعد این دستور را دادند
  • محمد IR ۰۵:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
    2 0
    سلام کاملا منطبق با برنامه ریزی آمریکا و اسراییل است. چون اسراییل تقریبا بیشتر مناطق غزه نفوذ کرده ، و نیاز به زمان دارد تا محل های حماس را شناسایی کند و در این مدت حماس قادر به مبارزه نخواهد بود . قطعنامه یک حرکت تاکتیکی برای تصرف و نابودی کامل حماس هست.
  • IR ۰۷:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
    5 2
    خیلی جالب است توسط کشورمالت تنظیم شده بودپس مسلمانان وکشورهای اسلامی چراتنظیم وگزارش نکردند
  • یاسین بختیاری ایذه IR ۰۷:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
    4 4
    سیاست را از روسیه بیاموزید . به این قطعنامه رای ممتنع داد تا اسراییل را دشمن خود نکند
    • IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
      2 1
      باهوش اون خواستار آتش بس دائم بوده نه وقفه با زمان محدود
  • محمدبهرامی بلوچ IR ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
    2 2
    اسرای فلسطین در بند اشغالگر باید آزادشوند
  • IR ۰۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
    0 0
    وقفه اسرائیل دوستانه از نظر آنها
  • IR ۱۰:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
    1 2
    چه عجب
  • IR ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
    1 1
    اسراییل غاصب ....خودتی حالا بعد از نفوذ به بیمارستان ها وکشتن نوزادان تازه اعلام آتش بس میکنی مگه چیزی دیگه باقی گذاشه ای که حرف از حس بشردوستانه میزنی سازمان ملل با آمریکا واسراییل همه شون سرتا پا یه کرباسن ...‌
  • فریارسلطانی IR ۱۹:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵
    0 0
    باید کنارهم زنگی آرام آشتی آمیزی داشته باشن چون اسرائیل هم (مردم) باید زندگی کنندبعدشم هیچوقت فلسطین ازلحاظ ادوادجنگی بپای اسرائیل نمیرسدچاره ای جز زندگی درکنارهم نیست