نشر نو به تازگی کتابی درباره تجدد و سیاست و فرهنگ منتشر کرده و نشر هرمس هم بهترین رمان عاشقانه سورئال جهان را از نظر منتقدان به چاپ رسانده است.

تجدد در ایران

همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: کتاب «درباره تجدد، سیاست و فرهنگ» نوشته عباس میلانی، ثابت می‌کند که چرا سیاست و فرهنگ در مسیر تجددخواهی دو روی یک سکه‌اند و بنا به چه دلایلی تجدد ایران از جنس غربی نیست و تجدد منحصر به فرد و ایرانی است. نشر هرمس نیز به تازگی بهترین رمان عاشقانه سورئال جهان از نظر منتقدان را با ترجمه نو عباس پژمان منتشر کرده است. نگاهی کوتاه به این دو کتاب داریم:

انتشار کتاب درباره تجدد و سیاست و فرهنگ

ایران مسیر تجدد را می‌پیماید؟

کتاب «درباره‌ تجدد، سیاست و فرهنگ» نوشته عباس میلانی به ‌تازگی از سوی نشر نو منتشر شده است. این کتاب را گفتارها و گفت‌وگوهایی شکل می‌دهد که همگی حول مساله تجدد هستند. آنچه درباره تجدد، خواه در ایران و خواه در سرزمین‌های دیگر، گفته شده است گاه از منظر فرهنگ است و گاه از دیدگاه سیاست. اما بیشتر سخن از هنگامه درهم‌ تنیده این دو است در پیوند با تجدد. از همین‌ روست که نوشته‌هایی درباره «سیاست و حکومت در آمریکا» کنار مطالبی راجع به «تحولات و موانع تجدد در ایران» نشسته است تا «کارنامه برخی از فرهنگسازانِ» ایرانی با وسعت دید و فراخ‌نگری هرچه بیشتر سنجیده شود.

یکی از فصل‌های مهم کتاب درباره چالش‌های فلسفی و تاریخی دمکراسی در جهان است که نگاهی جامع به دیدگاه‌های متفکران و منتقدان این حوزه دارد.

در پشت جلد این کتاب تازه ‌انتشار آمده است: «پیوند و گسست سنت و مدرنیته را بسیاری از اندیشمندان پرسش‌انگیز دانسته‌اند. گاهی پیوستگی را چنان برجسته ساخته‌اند که نو بودن در محاق رفته است؛ گاهی گسست را آن اندازه بنیادی دانسته‌اند که پیوندها نادیدنی شده است. پرداختن به تجدد در این کتاب چنان است که نه گسست‌ها و نوبودن‌ها نادیده می‌ماند نه پیوندها انکار می‌شود. با این همه، به خلاف روایت‌های کژتاب از تجدد در ایران، سخن از تجددی است که هرچند جدید است، از دل سنت سر بر می‌کشد و طرفه آن که، به عقیده مولف، این سنت تجددپرور سنتی غیرغربی است؛ سنتی ایرانی که تجددی ایرانی می‌زاید...»

نشر نو کتاب «درباره‌ تجدد، سیاست و فرهنگ» نوشته عباس میلانی را در ۲۲۸ صفحه‌ به ‌بهای ۲۰۰ هزار تومان منتشر کرده است.

انتشار کتاب درباره تجدد و سیاست و فرهنگ

بهترین رمان عاشقانه جهان را بشناسید

رمان «نادیا» نوشته «آندره برتون» را عباس پژمان به فارسی برگردانده و از سوی نشر هرمس منتشر شده است.

این رمان که نخستین بار سال ۱۹۲۸ در فرانسه انتشار یافت، اولین و شاید بهترین داستان عاشقانه سورئال محسوب شود. کتاب نادیا، نگرش این جنبش درباره زندگی روزمره را بیان و تعریف می کند. داستان اصلی کتاب، به ماجرای رابطه نویسنده با دختری در شهر پاریس می پردازد. داستان به صورت اول شخص روایت می‌شود و تصاویری از افراد، مکان ها و اشیای «سورئال» کامل کننده آن هستند. این تصاویر، شخصیت اصلی داستان را وادار می کنند تا درباره ی واقعیت یا عدم واقعیت محیط پیرامون خود تفکر کند. نادیا، دختری عجیب است که با سایر شخصیت های معمول تفاوت هایی دارد. عده ای او را حالتی ذهنی، احساسی درباره ی واقعیت و یک جور تصویر توصیف کرده اند؛ از این رو، مخاطب کتاب ممکن است به این فکر کند که آیا او اصلا وجود خارجی دارد یا خیر. با همه ی این تفاسیر، این نادیا است که ساختار و فرمی مشخص به رمان می بخشد.

آندره برتون، زاده ی ۱۸۹۶ شاعر، نویسنده، پیشگام و نظریه پرداز فراواقع گرا (سورئالیست) فرانسوی بود.در کودکی به همراه خانواده به حومه ی پاریس نقل مکان کردند و آندره در آن جا به مدرسه رفت و با الهام از سمبولیست ها آغاز به سرودن شعر کرد. وی پس از اتمام دوره ی متوسطه تحصیل در رشته ی پزشکی را آغاز کرد. سال ۱۹۲۴ برتون که از جنبش دادا جدا شده بود، جنبش فراواقع گرایی را بنیاد نهاد و بیانیه ی فراواقع گرایی را منتشر کرد. این جنبش که ویژگی عمده اش توجه به رویا و فعالیت خودبه خودی ذهن بود، توجه افراد زیادی را جلب می کند. کسانی چون لویی آراگون و پل الوار (نزدیک ترین دوستان برتون)، روبر دسنوس، ماکس ارنست، آنتونن آرتو، ژاک پرهرو، ایو تانگی، بنجامین پره، ریمون کنو، میشل لیریس، آندره ماسون و من ری اعضای اولیه ی آن هستند.

برتون سال ۱۹۲۶ با نادیا آشنا شد، او را می توان الهام بخش معروفترین آثار این شاعر و نویسنده دانست. در همان سال به هوای تأثیر نهادن بر فضای اجتماعی و سیاسی، رابطه ای پرتلاطم با حزب کمونیست را آغاز کرد و برای مدتی کوتاه، در سال ۱۹۲۷ به آن حزب ملحق شد.برتون در سال ۱۹۴۶ با همسرش به فرانسه بازگشت و کوشید دیگر بار با دوستان گذشته اش پیوند برقرار کند، اما بسیاری از آنان گرفتار وابستگی هایی متضاد (از جمله به استالینیسم، مثل آراگون و الوار) بودند و به این ترتیب در اوایل دهه ی ۱۹۵۰ تنها شماری اندک از فراواقع گرایان پیش از جنگ همچنان در گروه باقی مانده بودند. سال ۱۹۵۲ متن گفتگوهای برتون با آندره پارینو به صورت رادیویی پخش و منتشر شد. در این ایام همکاری کوتاه مدتی میان فراواقع گرایان با آنارشیست ها اتفاق افتاد و آخرین کتاب برتون به نام کلید دشت ها نیز منتشر شد.آندره برتون سرانجام در ۲۸ سپتامبر ۱۹۶۶ در پاریس چشم از جهان فرو بست.

هرمس این رمان را به بهای ۱۶۸ هزار تومان منتشر کرده است.

کد خبر 809484

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha