مجید مجیدی گفت: بالندگی سینمای ایران در سال های اخیر کم شده است و در خطر سقوط قرار داریم.

مجید مجیدی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ستاد خبری دومین جشنواره ملی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی، در ابتدای این جلسه علیرضا تابش دبیر دومین جشنواره ملی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی بیان کرد: دومین دوره این جشنواره ملی در آغاز راه خود قرار دارد. سال گذشته، اولین دوره جشنواره در یزد برگزار شد و امسال شاهد برگزاری آن در قزوین خواهیم بود. در بخش علمی و پژوهشی جشنواره، کارگاه‌ها برگزار می‌شود که امروز شاهد اولین جلسه کارگاه‌های این دوره هستیم.

او اظهار داشت: شعار امسال جشنواره «میراث در آینه» است و در همه ارکان و برنامه‌های این رویداد تلاش شده تا این آینه‌گی به اجرا برسد.

تابش با اشاره به حضور مجید مجیدی به عنوان اولین مدرس کارگاه‌های جشنواره دوم، اظهار داشت: مجید مجیدی جزو افتخارات سینمای ایران محسوب می‌شود و آثار این هنرمند را می‌توان نمونه بارز پرداختن به میراث فرهنگی دانست و بخشی از میراث فرهنگی را میراث زنده تشکیل می‌دهد.
او در بخشی دیگر از صحبت‌های خود تدریس برخی از آثار مجید مجیدی در خارج از کشور را گواه جایگاه این سینماگر دانست.
در ادامه، کارگاه آموزشی «بازنمایی مردم‌شناسی در سینما» با سخنرانی مجید مجیدی آغاز شد.
این سینماگر در بخشی از این کارگاه به حاضران گفت: به عنوان هنرمند در مقابل بزرگی فرهنگ و هنر این سرزمین، احساس کوچکی می‌کنم. اگر ما نتوانیم میراث فرهنگی خودمان را منتقل کنیم آسیب‌های جدی خواهیم خورد. افغانستان را مثال می‌زنم که با وجود برخورداری از تمدن غنی هرات هیچ اثری امروز از آن تمدن ندارد و این امر باعث شده، هویت مورد نظر از بین رود.
وی ادامه داد: در اواخر دهه ۷۰ به جشنواره‌ای در توکیو رفتم. در آنجا مردم و اعضای جشنواره می‌گفتند شناخت ما از ایران محدود به اخبار بود. می‌گفتند ما فکر می‌کردیم مردم ایران جملگی تروریست هستند اما با دیدن فیلم‌های ایرانی دریافتیم که ایرانیان چه فرهنگ غنی و پرباری دارند. سوزان سانتک منتقد برجسته آمریکایی نیز بعد از دیدن فیلم «بچه‌های آسمان» گفت که مقابل فرهنگ و تمدن ایرانی سر تعظیم فرود می‌آورد.
این کارگردان اظهارداشت: متاسفانه در سال‌های اخیر به فرهنگ و هنر نگاه مناسب نشده است درحالی‌که در شعارها همیشه شاهد حمایت از فرهنگ و هنر هستیم!
کارگردان فیلم «رنگ خدا» با بیان اینکه سینمای ایران در دهه ۷۰ و ۸۰ به اوج بالندگی رسید، گفت: بالندگی سینمای ایران در سال‌های اخیر کم شده است و در خطر سقوط قرار داریم و به نوعی دستخوش روزمرگی شده‌ایم. یکی از دلایل این روزمرگی، کوتاه بودن عمر مدیران فرهنگی است زیرا مدیران می‌خواهند تنها در دوره خودشان نتیجه سیاستگذاری‌شان را ببینند.
وی در بخشی دیگر از این کارگاه به انتقال تجارب خود در زمینه بازنمایی مردم‌شناسی در سینما پرداخت.
او با بیان اینکه امروزه دسترسی جوامع بشری به ارتباطات زیاد شده است، تصریح کرد: چند سال پیش با رواج سریال‌های ترکیه‌ای این خطر احساس شد که خانواده‌ها در معرض خطر فرهنگی قرار گرفتند بنابراین پلتفرم‌ها شکل گرفت اما متاسفانه امروز آثاری را در پلتفرم‌ها می‌بینیم که از سریال‌های ترکیه‌ای نیز سخیف‌تر هستند! تلویزیون نیز به دلیل گسستی که با مخاطب پیدا کرده تماشاگرانش به ۱۰ الی ۱۵ درصد رسیده است و بخشی از این درصد نیز بینندگان فوتبال هستند!
مجیدی در ادامه خاطره‌ای از نحوه ساخت فیلم «خورشید» ذکر کرد و گفت: روزی پشت فرمان، دختر گل فروشی به من یک شاخه داد و گفت این گل را به خاطر ساخت فیلم «بچه‌های آسمان» به من می‌دهد. این اتفاق انگیزه‌ای بود تا فیلم «خورشید» ساخته شود. در «خورشید» به این دلیل از بچه‌های کار استفاده کردم که روح الله زمانی یکی از آن بچه‌ها بود. روح‌الله زمانی قبل از اینکه وارد حوزه هنر شود از چند مدرسه اخراج شده بود اما به واسطه ورود به عرصه هنر به جایی رسید که مدرسه برای او بزرگداشت برگزار کرد.
مجیدی در پایان با بیان اینکه تاریخ و فرهنگ باید نقشه راهمان باشد، تاکید کرد: در کارهای عباس کیارستمی هویت مشاهده می‌کنیم. من نیز در آثارم تلاش کردم به هویت دینی و ملی نگاه داشته باشم.
کارگاه‌های جشنواره در بخش تهران توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به میزبانی موزه ملی ایران برگزار می‌شود

کد خبر 810552

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 15
  • مهندس نرم افزار IR ۰۸:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
    33 7
    چرا از دوران پر شکوه هخامنشیان فیلم ساخته نمی شود؟ فتح تا مصر یا دوران طلایی ساسانی
    • IR ۰۸:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
      16 19
      مگر با فتح می توان به شکوه رسید؟
    • IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
      15 3
      فیلم یا سریال باید در زمینه ارتقا فرهنگ جامعه تاثیرگذار باشد
    • احمد IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
      26 6
      با فتح نمی شه تمدن ساخت ولی هر فاتحی مجبور است برای ماندگاری تمدن سازی کند مثل هخامنشیان -اعراب و مغول و... است معمولان فاتحان غارت می کنند و نسل کشی می کنند و زود هم محو می شوند تمدن هخامنشیان محدود تمدن هایی بوده که ماندگاری داشت و با تمدنهای دیگر تعامل داشت تنها آدم های مغرض و مریض که ژن های مهاجمان غیر ایرانی در انها کاشته شده اینگونه به ریشه های خود حمله می کنند و بد میگن
    • IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
      18 1
      صداوسیماهم متاسفانه چندین ساله رسمافلج شده وبازده وکارایی سالیان ودهه های قبل تررورسمانداره زمانی که میلیون هانفرروساعت هامبخ کوب می کرد که متاسفانه درده کنونی بسیاری ازهنرمندان ومطرح ورادراین چندسال اخیر بیشترازدست دادیم وبرخی هابه شرق وغرب وکشورهای مختلف مهاجرت کردندوبرخی درایران هستندامایافعالیت بسیارکم دارندیادیگرکارنمی کنندوبه مشاغل دیگررواورده اند
  • محمد IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
    19 21
    هر فیلمی ساختند مملو از دروغ ، فساد ، جرم ، ولنگاری ، رابطه نامشروع ، فحش و ناسزا ، مواد ، داد و بیداد ، چاقو کشی ، تهدید به قتل و قتل بود دعوا و نزاع گروهی ، بزن بهادری ، اینها چیزهایی هست که سینمای ما داره بخورد نسل جوان ما میده
    • US ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
      4 0
      سوژه همه فیلم ها دعوای زن و شوهر
  • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
    13 36
    وقتی صداوسیما زیر نفوذضد انقلاب است معلوم است سینما بدتر از جاهای دیگر است
  • IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
    16 44
    وقتی نهادهای فرهنگی مثل خانه سینما دست بی حجاب‌هاست و سلبریتی ها جنبش می تو راه می اندازند باید هم اینطور باشد چی می خواستین
  • IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
    46 19
    نگاه کردن به صدا سیما توهین به شعور خودته
    • IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
      19 44
      خودت بی شعوری برو بی بی سی ببین عادت کردی اخبار دروغ به خوردت بدن
    • IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
      13 36
      شبکه ای که بهتون دستور میداد هم که داره بسته میشه اون یکی هم که از ترسش از انگل ستان فرار کرد به تروریست های آمریکا پناه برد برو همون ها را ببین
    • US ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
      23 18
      من موندم بعضیا چشونه؟؟؟؟ طرف میگه صدا و سیما نمی بینه میان میگن بی بی سی برو ببین یا من و تو.... داداش جنبه داشته باش اکثریت مردم دلشون به حال این کشور می سوزه... تو دلت نمی سوزه و چشم و دل بسته ای... نیاز به اصلاح داریم بفهم حرف مردم اینه.. این سیاست اشتباه... حالا میگه حرف بی بی سی می زنی... تو هم حرف شمر و یزید رو میزنی...
    • مجتبی IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
      8 15
      من که فقط شبکه نمایش را میبینم با ساعت 11شبکه مستند
  • سالار IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
    14 2
    صدا و سیما در خلا که فعالیت نمی کنه بازتاب دهنده وضعیت فرهنگی / سیاسی / اجتماعی و اقتصادی کشور هست البته با درصدی خطا .وقتی تو همه ابعاد سو مدیریت و ببه هم ریختگی و عقب ماندگی دیده میشه و کل زندگی ما تو هرج و مرج و آشوب و تنش می گذره توقع نداشته باشیم صدا و سیما رسالت خودش رو کامل و درست انجام بده
    • IR ۰۵:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
      2 0
      اتفاقا این سینماست که در هرج و مرج بسر میبرد چون بازتاب زندگی ۵درصد قشر مرفه بی درد جامعه است
  • خ IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
    19 0
    سینما ایران همه شدند پاساژ ویا مسکن شدند ..چیزی به اسم سینما نداریم تلوزیون که هیچ خانواده ای نگاه نمیکند ..باامدن جبلی یعنی قوزبالاقوز ..
  • حرف حق IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
    1 6
    عاقبت فمنیستی شدن سینمای کشور همین میشه دیگه که خلاف واقعیت و مضحک باشه