به گزارش همشهری آنلاین، پس از آغاز آتشبس در غزه در روز جمعه سوم آذر ماه، پایگاه العربی الجدید از تصمیم حماس برای آزادی ۲۳ اسیر تایلندی در پی میانجیگری ایران خبر داد و ساعاتی بعد ۱۰ شهروند تایلندی جزو اسرایی بودند که در مرحله اول تبادل اسرا، آزاد شدند.
نهم آبان ماه بود که در سفر وزیر امور خارجه حسین امیرعبداللهیان به دوحه ملاقاتی به درخواست همتای تایلندی وی پارنپری ناکوآرا انجام شد. او خواستار ایفای نقش ایران برای آزادی شهروندان اسیر این کشور در دست حماس شد و «منتقل میکنیم»، پاسخی بود که وزیر امور خارجه ایران در این دیدار به وی داد.
امیرعبداللهیان در این دیدار به وزیر خارجه تایلند گفت که در گفتوگوهایش با مقامات حماس، درباره این گونه شهروندان نیز گفتوگو شده و افزود «مقامات حماس تأکید کردهاند که در صورت توقف حملات رژیم صهیونیستی، آماده بررسی فوری اینگونه درخواستها هستند.»
پیش از این نیز امیرعبداللهیان در چهارم آبان ماه و در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در اظهاراتی با بیان اینکه رهبران حماس برای آزادی اسرای غیرنظامی آمادگی خود را به ما اعلام کردهاند، گفت که «ایران به همراه قطر و ترکیه آماده نقش آفرینی است.» او همچنین در گفتوگوی تلفنی همتای ایرلندی هم از موافقت حماس با آزادی اسرای غیرنظامی در صورت حصول شرایط مناسب خبر داده بود.
قبل از آن هم سخنگوی وزارت امور خارجه ناصر کنعانی گفته بود که ایران هم مشوق این روند است و «قول مثبت هم از حماس گرفته»، اما همه اینها منوط به حصول آتشبس است.
العربی الجدید همچنین در این گزارش عنوان کرده بود که ایران جزئیات مربوط به وضعیت اسرای تایلندی را در اختیار دولت تایلند قرار داده است.
پیش از این هم سخنگوی گردان قسام ابوعبیده گفته بود که حدود ۲۵۰ اسیر در دست گروههای فلسطینی است و اخباری هم منتشر شد از کشته شدن ۵۰ نفر از اسرا در پی بمبارانهای اسرائیل.
بالاخره، سخنگوی وزارت امور خارجه ناصر کنعانی شنبه چهارم آذر ماه وساطت ایران برای آزادی اسرای تایلندی در دست حماس را تأیید کرد و در گفتوگویی با ایرنا گفت «در پی درخواست مقامات تایلندی، موضوع به طور مشترک مورد پیگیری ایران و قطر قرار گرفت و فهرست اسامی به حماس داده شد تا موضوع را از جنبه انساندوستانه بررسی کنند.»
وزارت خارجه تایلند نیز در این باره بیانیهای منتشر کرد که در آن از دولتهای قطر، مصر، ایران، مالزی و کمیته بینالمللی صلیب سرخ تشکر کرد.
بیش از ۲۵ هزار کارگر تایلندی در سرزمینهای اشغالی فعالیت میکنند که عمده آنها در بخش کشاورزی مشغول هستند. وزارت خارجه تایلند همچنین اعلام کرد که ۳۲ شهروند این کشور در جنگ غزه کشته شده و ۱۹ نفر دیگر هم مجروح شدهاند.
براساس آمار اعلام شده دست کم ۲۳۷ نفر از ۴۰ کشور شامل آمریکا، تایلند، ایتالیا، روسیه، فرانسه، اسپانیا، آلمان، آرژانتین و هلند و... و همچنین نظامیان اسرائیلی در عملیات هفتم اکتبر به اسارت حماس درآمدهاند.
در حالی که این روزها نام تایلند بیشتر به گوش میرسد، ولی درخواست وساطت ایران، فقط مختص تایلند نبود و در این مدت وزرای خارجه فیلیپین و ژاپن هم در تماسهای تلفنی با امیرعبداللهیان خواستار ایفای نقش ایران برای آزادی اسرایشان شده بودند. در همین خصوص نیز وزارت امور خارجه فیلیپین روز شنبه چهارم آذر ماه در بیانیهای از تلاشهای قطر، مصر و ایران در پی آزادی شهروند این کشور تشکر کرد.
شامگاه جمعه سوم آذر ماه و در نخستین ساعات برقراری آتشبس در غزه و در راستای اجرای بندهای آن، ۳۹ اسیر زن و کودک فلسطینی (۲۴ زن و ۱۵ کودک و نوجوان) از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شدند و گروههای مقاومت نیز اقدام به آزادی ۲۴ اسیر شامل ۱۳ اسرائیلی، ۱۰ تایلندی و یک فیلیپینی کردند.
نظر شما