مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲
۰ نفر

یکشنبه های ازدواجی دانشگاه شریف؛ عنوانش اولین چیزی که در ذهن متصور می کند، جشن عروسی و شادی هفتگی است. اما در واقعیت، یکشنبه های ازدواجی رویکرد دیگری دارد و آن واسطه گری ازدواج و فراهم کردن شروع زندگی مشترک برای دانشجویان است.

ازدواج دانشجویی

همشهری آنلاین:گروه خانواده-مژگان مهرابی:اجرای این سنت حسنه را مرکز فرهنگ خانواده و ازدواج برعهده دارد. این مرکز علاوه بر آشنا کردن دانشجویان متقاضی ازدواج با هم، تسهیلات یک جشن را هم برای آنها فراهم می کند؛ البته در حد ممکن. و از همه مهمتر هر یکشنبه سلسله نشست های مشاوره خانواده برگزار می کند تا زوج های جوان و دانشجویان در شرف ازدواج با موانع پیش رو آشنا شوند و در راستای تحکیم بنیان خانواده گام بردارند. درباره طرح یکشنبه های ازدواجی با حجت الاسلام مصطفی سبزعلی مسئول مرکز فرهنگ خانواده و ازدواج گفت و گو می کنیم.

مرکز فرهنگ خانواده و ازدواج

درست سال 1379 بود که مرکز فرهنگ خانواده و ازدواج در دانشگاه صنعتی شریف با محوریت جامعه دانشگاهی از زیر مجموعه های نهاد رهبری راه اندازی شد. با این هدف که ازدواج را برای دانشجویان آسان کند و قدمی برای تحکیم و تعالی خانواده بردارد. که الحق هم موفق شد. مرکزی با رویکرد ترویج ازدواج آسان که از 23 سال پیش تاکنون دانشجویان زیادی را روانه خانه بخت کرده است. حجت الاسلام که خود مشاور خانواده و مثبت اندیشی است تجربه زیادی در امر ازدواج دارد و به رغم میانسالی، نقش ریش سفیدهایی را ایفا می کند که در بین دوست و آشنا، کارشان جوش دادن وصلت است. او از اهمیت تشکیل این مرکز می گوید: «بعد از تاکید مقام معظم رهبری نسبت به ازدواج آسان و تحکیم بنیان خانواده تصمیم به ایجاد این مرکز گرفته شد. امر مقدس ازدواج، یکی از موضوعات مهمی است که با فرهنگ سازی آن آمار آسیب های اجتماعی و بزه های ارتباط محرم و نامحرم به حداقل خود می رسد. در سال های اخیر اقدامات ارزنده ای در این زمینه انجام شده است. اما باید متذکر شوم در دولت سیزدهم گام بزرگی در حوزه خانواده و تسهیل ازدواج برداشته شده است.»

خانم ها به مادیات و آقایان به زیبایی چهره توجه دارند

طرح ازدواج آسان، صرفا برای دانشجویان دانشگاه شریف در نظر گرفته شده است. روزانه بین 20 تا 30 نفر برای این امر به مرکز فرهنگ خانواده و ازدواج مراجعه کرده و آمادگی خود را برای تشکیل زندگی مشترک عنوان می کنند. حجت الاسلام سبزعلی می گوید: «دانشجوی آقا یا خانم که در فهرست قرار گرفت به او مواردی را معرفی می کنیم. زمینه آشنایی آن ها فراهم شده و برای آنها کلاس های مشاوره قبل از ازدواج برگزار می کنیم.» به گفته این مشاور، معمولا خانم ها به دلیل مسائل اقتصادی به نتیجه نمی رسند. اما آقایان روی زیبایی چهره تمرکز دارند. البته در بین دانشجویان کم نیستند کسانی که خود همدیگر را پسندیده اند. اغلب به توافق می رسند مگر اینکه خانواده ها بر سر مسائل اعتقادی یا فرهنگی اختلاف نظر داشته باشند. او ادامه می دهد: «در 3 سال اخیر 70 ازدواج موفق انجام شده است. از همه مقاطع برای این امر اقدام می کنند. از کارشناسی تا دکترا. حتی اساتید دانشگاه ها هم به این کار تمایل دارند. کار مهم ما بعد از آشنایی دختر و پسر شروع می شود. زمینه وصلت آنها را فراهم می کنیم. با نهادها و مراکز تعامل کرده ایم تا دانشجویان با کمترین هزینه بتوانند از خدمات تالار، لباس عروس و آرایشگاه و ... استفاده کنند. وامی هم برای آنها در نظر گرفته ایم که البته مبلغ ناچیزی است.»

از یکشنبه های ازدواجی دانشگاه شریف خبر دارید؟

تحکیم خانواده، اولویت برنامه دانشگاه شریف

فعالیت های مرکز خانواده و ازدواج به واسطه گری ختم نمی شود. اصل فعالیت این مرکز حمایت از نهاد خانواده است که با برگزاری دوره های مشاوره صورت می گیرد. این استاد حوزه و دانشگاه اشاره می کند: «برنامه های مشاوره این مرکز در 3 مرحله انجام می شود. قبل از ازدواج برای آشنایی بیشتر دختر و پسر برنامه مشاوره داریم. اگر همدیگر را بپسندند و خانواده ها به توافق برسند باز هم مشاوره حین ازدواج برگزار می کنیم. بعد از اینکه زندگی مشترک خود را شروع کردند هم باز حمایتشان می کنیم. اگر با مشکلی روبرو شوند به آنها مشاوره می دهیم.» آنچه حجت الاسلام سبزعلی تاکید می کند، کم رنگ شدن هویت اصیل ایرانی اسلامی برای جوانان امروزی است. او معتقد است با فرهنگ سازی می توانیم به تمدن ملی خود برسیم.

مشکلات زیادی سر راه داشتیم

محمدرضا امیرانی دانشجوی کارشناسی ارشد برق، یکی از کسانی است که با حمایت مرکز فرهنگ خانواده تشکیل خانواده داده است. او در این باره می گوید: «من با دخترعمویم ازدواج کردم. مشکلات زیادی سر راه داشتیم. البته نه از نظر مالی، اختلاف ما بر سر دیدگاه هایمان بود. با شرکت در کلاس های مشاوره و نشست هایی که روزهای یکشنبه برگزار می شود، هر دو استفاده زیادی بردیم.»

خانواده ها نگران ما هستند

حامد داوری و لیلا میری هر دانشجوی کارشناسی پلیمر هستند. قرار است زندگی مشترک خود را در ماه اسفند شروع کنند. داوری می گوید:‌ «در کلاس های مشاوره با ملاک های شناخت و نیازهای عاطفی و اجتماعی خود را آشنا شدیم. سن هر دوی ما برای ازدواج کم بود و خانواده ها نگران از اینکه نتوانیم مسئولیت سنگین زندگی بپذیریم. اما با حمایت های مرکز خانواده این مشکلات برطرف شد.»

کد خبر 811119

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha