دبیر کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران در پاسخ به منتقدان ساخت و ساز در تهران گفت: پیگیری اهداف و شفاف سازی در کمیسیون موجب شد تا دست دلال‌های بسیاری از این حوزه قطع شود؛ افرادی که شاید منافعی داشتند و این منافع اکنون به راحتی به آنها نمی‌ رسد.

سید محمود فاطمی عقدا

سیدمحمود فاطمی عقدا؛ دبیر کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار همشهری آنلاین گفت: کمیسیون ماده ۵ در دوره جدید مدیریت شهری، سیاست کاری و تلاش خود را برای حل معضلات و مشکلات شهر گذاشت و به‌طور جدی به این روند پایبند بوده است. تا پیش از این، زمان رسیدگی به پرونده‌ها بسیار طولانی بود و حداقل ۶‌ ماه تا ۲سال طول می‌کشید اما اکنون این مدت زمان به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده و پرونده‌ها در بازه زمانی ‌۲ماه تعیین تکلیف می‌شوند.

عصبانی از نوسازی جنوب شهر |علیرضا زاکانی: ناراحتند چون می‌خواهیم کمر قیمت مسکن را بشکنیم

ورود کمسیون ماده ۵ به خیابان های قدیمی شهر

او افزود: موضوع دیگر مربوط به کارکرد برخی از محورهای شهری بود که از گذشته مأموریتی داشتند. محورهای خیابان‌های شوش، دماوند و قزوین از جمله مواردی بودند که کمیسیون ماده ۵ به‌طور جدی به آن ورود کرد. شهرداری‌های مناطق قرار گرفته در این محورها طرح‌های خود را ارائه دادند و مأموریت‌ها و پیشنهادهای جدید براساس نیاز فعلی شهر برای آنها مصوب شد.

به گفته فاطمی عقدا«کمیسیون ماده ۵ به وضعیت برخی از محورهایی که از ۳۰سال پیش، برنامه تعریض برایشان تعریف شده بود اما در گذر زمان با تغییری همراه نشده بودند، ورود کرد. با کمک مناطق موردنظر، معاونت حمل‌ونقل و ترافیک و ادارات کل ذی‌ربط در این زمینه این محورها مورد بازنگری قرار گرفتند تا مشکل چند دهه‌ای اهالی این محله‌ها که در واقع املاکشان قفل شده بود و امکان فروش و ساخت نداشتند، حل شود. شهرداری‌های مناطق هم بعد از گذشت سال‌ها توانستند برنامه‌های خود را اجرایی کنند و از گرفتاری چند ساله رها شوند.»

او در رابطه با نوسازی در جنوب شهر توضیح داد: از دیگر مواردی که در جنوب شهر اتفاق افتاد، توجه ویژه به منطقه‌ ۱۹ به‌خصوص خلازیر بود. این منطقه با مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی امنیتی روبه‌رو بود که کمیسیون ماده ۵ به شکل جدی به آن ورود کرد، طرح پیشنهادی منطقه در چندین جلسه کارشناسی مورد بررسی قرار گرفت و ناحیه ۳ این منطقه برای نخستین‌ بار صاحب طرح شد، یک سازوکار برای شهرداری منطقه مشخص شد تا در چارچوبی مشخص پاسخگوی ساکنان این منطقه باشد و از تصرف‌های غیرقانونی جلوگیری کند.

حل مشکلات محلات جنوب شهر

دبیر کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران گفت: تعداد پرونده‌هایی که در این مدت در جنوب شهر مورد بررسی قرار گرفت، در مقایسه با عملکرد ۱۰ساله مدیریت شهری گذشته قابل مقایسه نیست و از نظر تعداد و موارد حل شده در محلات در این دوره شاهد رشد چشمگیری هستیم. محلاتی مانند نفرآباد از جمله مواردی است که در قالب طرح‌های موضعی و موضوعی به آن ورود کردیم.

او با اشاره به توافق‌های مسکن سازی با نیروهای مسلح، گفت: توافق با ارتش و نیروهای انتظامی و نظامی عایدی زیادی نصیب شهر کرده است و به سرانه‌های شهر اضافه شد و معابری که سال‌ها به‌ دلیل بسته بودن، حمل‌ونقل مناطق را مختل کرده ‌بودند با همکاری نهادهای مختلف، مشکلشان رفع شد. از این طریق توانستیم اتفاقات خوبی برای مناطق جنوبی شهر رقم بزنیم.

عقدا افزود: در نواحی شمال شهر نیز به موضوع گلابدره در منطقه یک پرداختیم و بحث ده ونک، ده کن و فرحزاد، اسلام‌آباد در منطقه ۲و حصارک در منطقه ۵ از جمله مواردی هستند که در قالب طرح‌های موضعی مورد بررسی قرار گرفتند و مصوبه‌هایی برای آنها تصویب شدند تا معضلات مردم بعد از چند سال حل و از تخلفات جلوگیری شود.

قطع دست دلال‌ها

دبیر کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران در پاسخ به منتقدان گفت: کمیسیون ماده ۵ با سرعت اهداف را پیگیری کرد و همزمان تمام تلاش خود را بر شفاف‌سازی‌ اقداماتش گذاشته است. این روند دست دلال‌های بسیاری را از این حوزه قطع کرد؛ افرادی که شاید منافعی داشتند و این منافع اکنون به راحتی به آنها نمی‌رسد. ما تمام تلاشمان را انجام داده‌ایم تا با سرعت درخواست‌های مردمی را اجرا کنیم و این نگاه را به مردم بدهیم که درهای کمیسیون ماده ۵ به روی آنها باز است و ارباب رجوع به راحتی می‌تواند درخواست‌هایش را مطرح کند.

او گفت: بدون‌شک، بخش‌هایی که در شهرداری تهران مورد هجمه قرار می‌گیرند، نقاطی هستند که به درستی کار می‌کنند. شاید ما منافع افرادی را به‌خطر انداخته‌ایم که دست به تخریب، شایعه‌پراکنی و تشویش اذهان می‌زنند. همانطور که شهردار تهران گفته، کمیسیون ماده ۵ جزو نقاط تحول شهرداری است. این دستاورد با کار شبانه‌روزی به‌دست آمده است و امیدوارم که منشأ تحول باشد.

کد خبر 813586
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    0 0
    سلام خداقوت شهردار عزیز بنده برای گرفتن جواز خانه خودم که بعد از 17سال سکونت (((اشتباه نشود که تازه خانه را خریده می خواهد بسازد))))اقدام به گرفتن جواز کردم العام حدود 2سال است درحال دوندگی هستم وهنوز هم موفق نشدم چرا!!!!!!!!!!!!چون یکسری واسته ها در خواست رشوه کردن برای راه اندازی کار ودیگری هم کار راه نداختن بعضی از کارمندان(((((اما کارمندات خوب وهستن که دلسوزان کار انجام می دهند))))که عادت به گرفتن رشوه پیدا کردن خلاصه اگر بازرسی ونظارت بر هر کاری درست صورت بگیرد این مشکلات حل می شود