به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از ساینس الرت، محققان بر این باورند که در سیارات فراخورشیدی اطراف تپاخترها، ممکن است شفق قطبی پیدا کنیم (تپاخترها بقایای ستارگان بسیار پرجرم هستند که عمرشان به پایان رسیده است.) بیشتر ستارگان در طول عمر خود، در حال سنتز عناصر سنگین در هسته هستند و نیروی بیرونی بیرونی حرارتی ستاره، گرانش را متعادل میکند.
همینطور که ستاره تکامل مییابد، در نهایت گرانش ستاره پیروز میشود، ستاره میرمبد و این رمبش باعث میشود تنها چیزی که از ستاره باقی بماند، یک نوترون غولپیکر باشد که به سرعت در حال چرخش است. اولین سیارههای فراخورشیدی که کشف شدند در اطراف تپاخترها یافت شدند.
با مطالعه پالسهای تابش ستاره میزبان، اخترشناسان بینظمیهای جزئی را در ریتم ساعت مانند آنها تشخیص دادند و دلیلش چه بود؟ سیاراتی که به دور تپ اختر می چرخند. در مقاله جدیدی که در ۷ دسامبر توسط گروهی از دانشمندان سوئیسی منتشر شد، آنها میگویند که سیارات فراخورشیدی اطراف تپاخترها هم ممکن است مانند زمین، شفق قطبی را تجربه کنند.
بیشتر تپاخترها بدون هیچ همراهی در فضا سفر میکنند، اما تصور میشود که درصد کمی از آنها، حدود ۰.۵ درصد، سیاراتی به دور خود داشته باشند. این مقاله تلاشهایی را برای شبیهسازی برهمکنشهای مغناطیسی تپاخترها و سیارات آنها برای تخمین میزان تابش الکترومغناطیسی ساطعشده، مورد بحث قرار میدهد.
شبیهسازیها روی تپاخترهای میلیثانیهای و سیارات اطراف آنها تمرکز کردهاند. دو نوع سیاره مورد مطالعه قرار گرفتند، آنهایی که دارای سطوح رسانا بودند و آنهایی که سطوح بدون بار الکتریکی داشتند. چگالی شار رادیویی (جریان انرژی به داخل یا خارج) از مرتبه ۰.۱ mjy تا ۳۰ mjy (میل-جانکسی) است. تیم به این نتیجه رسید که فرکانس بالاتر از سطحی است که توسط پلاسما جذب شود، اما کمتر از سطحی است که توسط یونوسفر (یونوسفر بخشی یونیده از جو بالایی سیاره) حبس شود.
بیشتر بخوانید:
شبیهسازیهای تیم نشان داد که سیارات اطراف تپاخترهای میلیثانیهای به طور قطع با فناوری تلسکوپ رادیویی فعلی قابل مشاهده هستند. همچنین ممکن است هر شفقی در این سیستم نیز قابل تشخیص باشد.
نظر شما