با هک شدن دوباره سامانه سوخت طی ۲سال گذشته مهم‌ترین مسئله «تکرار» این اتفاق است.

هک سامانه سوخت

به گزارش همشهری آنلاین، اگرچه ۲سال پیش پس از اختلال گسترده و طولانی‌مدت در سامانه سوخت، بررسی‌هایی صورت گرفت اما هرگز یک گزارش جامع از علت و راهکارهای پیشگیرانه برای اتفاقات آتی از سوی متولیان به مردم ارائه نشد. ۲سال پیش کمیسیون انرژی مجلس با دعوت از مدیران و متولیان جلسه‌ای برگزار کرد و مقرر شد که اقداماتی برای جلوگیری از اتفاقات مشابه بررسی شود و در دستور کار قرار بگیرد. حالا در پی اختلال گسترده‌ای که گفته می‌شود ۷۰درصد از جایگاه‌های پمپ بنزین کشور را مختل کرده، مردم انتظار دارند که به‌زودی مشکل رفع و با کسانی که در این ماجرا دخیل بوده‌اند، برخورد قانونی شود.

بیشتر بخوانید: جشن ۱۲۰ سالگی پرواز برادران رایت | بلیت اولین پرواز واقعی ۵ دلار بود

درواقع کارشناسان معتقدند که چنین اتفاقاتی در سراسر دنیا رخ می‌دهد، اما تکرار و فاصله زمانی بین اتفاقات می‌تواند نشانگر میزان توجه و اهمیت مسئولان به مسئله امنیت سایبری یک سازمان باشد. جالب آنکه حدود یک ‌ماه پیش مسئولان سامانه هوشمند سوخت روی آنتن زنده تلویزیون ادعا کردند این سامانه فاقد هرگونه ارتباط برخط است و به همین‌خاطر هک نمی‌شود. این اظهارات درصورت صحت می‌تواند به گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر نفوذ دامن بزند.

هک سامانه‌های سوخت | مهاجمان سامانه‌های سوخت را در سراسر دنیا با اهداف گوناگون هک می‌کنند

اوکراین، هدف کیل‌نت

اوایل شهریور گذشته، گروه هکری KillNet با طراحی یک حمله سایبری هدفمند به وب‌سایت‌های ۳شبکه اصلی پمپ بنزین در اوکراین، کارشناسان امنیتی و مقامات این کشور را در حالت آماده‌باش قرار داد.

اختلال در ۱۸۰۰جایگاه سوخت کانادا

همچنین اوایل تیرماه، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های انرژی در آمریکای شمالی به نام سانکور، هدف یک حمله سایبری قرار گرفت که به‌خاطر آن رانندگان کانادایی نتوانستند با کارت‌های پرداخت پمپ بنزین خرید کنند و حتی کارواش‌ها را از کار انداخت. درواقع، امکان سوختگیری وجود داشت اما مشتریان نمی‌توانستند بهای سوخت را پرداخت کنند.

هک سامانه‌های سوخت | مهاجمان سامانه‌های سوخت را در سراسر دنیا با اهداف گوناگون هک می‌کنند

شرکت سانکور بعد از این اتفاق در یک اطلاعیه کوتاه اعلام کرد که «یک حادثه امنیت سایبری را تجربه کرده است» اما اطلاعات کمی درباره این اتفاق منتشر کرد. در پی این اتفاق ۱۸۰۰پمپ بنزین دچار اختلال شد. می‌کنند

بیشتر بخوانید:

۳۶حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت اسرائیل

این در حالی است که یکی از کاربران توییتر از ۳۶حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت اسرائیل طی ۲سال گذشته خبر داده است.

آلمان، هدف باج افزار

همچنین در بهمن‌ماه۱۴۰۱ یک شرکت بزرگ ذخیره نفت در آلمان اعلام کرد که هدف یک حمله سایبری قرار گرفته است. شرکت Oiltanking GmbH Group منبع این حمله را باج‌افزار BlackCat اعلام کرد. این حمله بر سیستم‌های فناوری اطلاعات Oiltanking و همچنین شرکت تجارت نفت معدنی Mabanaft تأثیر گذاشت. هر دو شرکت متعلق به گروه Marquard & Bahls به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تامین انرژی در جهان هستند.

هک سامانه‌های سوخت | مهاجمان سامانه‌های سوخت را در سراسر دنیا با اهداف گوناگون هک می‌کنند

هک سامانه انتقال سوخت در آمریکا

اواسط اردیبهشت‌ماه سال۱۴۰۰ هک سامانه انتقال سوخت بخش‌هایی از آمریکا و به‌ویژه در سواحل شرقی تا شمال شرقی این کشور باعث تخلیه منابع هزاران پمپ بنزین شد. گروه هکری DarkSide مسئولیت این حمله باج افزاری را به‌عهده گرفت.

سرقت ۱۲۰هزار لیتری در فرانسه

همچنین شرکت «فرنچ گس» پس از یک سال تحقیق در سال ۱۳۹۸ متوجه شد که چگونه ۵سارق ۱۲۰هزار لیتر بنزین و گازوئیل را سرقت کرده‌اند. آنها دریافتند که این اتفاق به وسیله یک دستگاه کنترل از راه دور رخ داده که توانایی هک یک پمپ بنزین را دارد. علت آن هم خطای مدیران فرانسوی پمپ بنزینی بود که کد پین پیش‌فرض پمپ‌بنزین خود را تغییر نداده بودند.

بیشتر بخوانید:

دستکاری در پمپ

ایتالیا هم در همین روزها شاهد یک اتفاق در مورد سوخت بود. در بهمن‌ماه سال۱۳۹۸ پلیس ایتالیا ۲پمپ بنزین را در شهر ناپل به‌خاطر دستکاری در پمپ‌ها تعطیل کرد. البته این دو جایگاه سوخت با دستکاری در پمپ‌ها کم‌فروشی می‌کردند.

هک سامانه‌های سوخت | مهاجمان سامانه‌های سوخت را در سراسر دنیا با اهداف گوناگون هک می‌کنند

آفلاین شدن ۲۰هزار پمپ در چین

همچنین در سال۱۳۹۶ روزنامه ساوت چاینا مورنینگ‌پست گزارش داد که پس از یک حمله سراسری باج‌افزاری به سیستم کامپیوتری شرکت ملی نفت چین (CNPC) بیش از ۲۰هزار پمپ بنزین در چین آفلاین شدند. این مسئله باعث شد مشتریان نتوانند از طریق کارت اعتباری یا روش‌های آنلاین، بهای سوخت را پرداخت کنند. تیم فنی مرکز هماهنگی واکنش اضطراری شبکه ملی کامپیوتری این کشور تأیید کرد که حدود ۱۸هزار آدرس IP در چین به باج‌افزار WannaCry آلوده شده‌اند. باج‌افزار «WannaCry»، یک نرم‌افزار مخرب است که دستگاه را قفل می‌کند و برای باز کردن قفل دستگاه، از طریق بیت‌کوین‌ باج‌خواهی می‌کند. گستردگی این باج‌افزار در آن زمان درحدی بود که بیش از ۱۰۰کشور به آن آلوده شدند. سرویس بهداشت ملی بریتانیا، شرکت مخابرات اسپانیایی تلفنیکا، شرکت راه‌آهن آلمان، نیسان و بانک مرکزی روسیه ازجمله مؤسساتی بودند که هدف تهدید امنیت سایبری قرار گرفتند.

کد خبر 816785

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • رضا IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۸
    1 0
    بنظر میرسد که تحقیقات و تمهیدات در ارتباط با حمله سایبری سال 1400 به پمپ های بنزین ، کامل و کارساز نبوده است . باید مجدداً اقدام گردد و تا حصول نتیجه کاربردی پیش رود تا مانع از تکرار چنین وقایعی باشیم .
  • حسین IR ۲۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۸
    0 0
    بار اول کلی دولت روحانی رو به باد انتقاد گرفتن اما برای دومین هک دولت رئیسی رو کسی انتقاد نکرد!!! *این است عدالت رسانه های وابسته*